Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

F1 leģenda Barikello un latvietis Zviedris tiksies vienā trasē

F1 leģenda Barikello un latvietis Zviedris tiksies vienā trasē
Valters Zviedris
Foto: no sportista arhīva

Latviešu kartingists Valters Zviedris septembra sākumā Zviedrijā aizvadīs FIA-CIK Akadēmijas kausa izcīņas noslēdzošo, trešo posmu, kur mērķē izcīnīt pjedestālu. Turpat Kristianstadē, "Asum Ring" trasē uz starta stāsies leģendārais F1 pilots Rubenss Barikello, aizvadot sacensības citā ieskaites klasē.

"Vienlaikus ar FIA-CIK Kartinga čempionātu KZ klasē, kas ir ātrākā kartinga klase un, kurā startēs Barikello, notiks arī FIA-CIK "Academy Trophy" trešais, noslēdzošais posms," portālam "Sportacentrs.com" stāsta Valtera Zviedra tēvs un menedžeris Aigars Zviedris. "Līdz ar to, būsim vienās gonkās ar Barikello, taču dažādās klasēs. Pagājušajā gadā Rubenss startēja DD2 klasē kopā ar Mārtiņu Steinertu un finišēja ceturtajā vietā, tā ka ar kartingu braukt viņš māk."

Barikello Formulā 1 startēja no 1993. līdz 2011. gadam, aizvadot 322 posmus un uzvarot 11 sacīkstēs, kā arī izcīnot 68 pjedestālus. Viņš ir visu laiku pieredzējušākais F1 pilots.

FIA-CIK Akadēmijas kausa pirmajā posmā Francijā jaunais latviešu kartingists Valters Zviedris neveiksmīgā finālā guva 24. vietu un palika bez ieskaites punktiem, bet otrajā posmā Portugālē jau ievērojami progresēja, gūstot augsto desmito vietu, vien neilgi pirms finiša piekāpjoties Beļģijas kartinga leģendas, pieckārtējā pasaules čempiona Fransuā Goldšteina mazdēlam Elijam Goldšteinam. Zviedrijas posmā tiek liktas cerības pat uz pjedestālu.

"Uz Zviedriju lielam lielas cerības," stāsta Aigars Zviedris. "Valters tur pagājušajā gadā ir braucis Zviedrijas čempionātā un no 32 sportistiem finišēja sestajā vietā, pie tam pēc neveiksmīgas kvalifikācijas, kur palika trīsdesmitais, jo mitrā trasē riskējām un izbraucām ar sliku riepām. Tā ka braukuši tur esam. Pirms Akadēmijas sacensībām būs tikai četri treniņi, tādēļ mums būs priekšrocības. Galvenais, lai izdotos izlozēt daudzmaz konkurētspējīgu dzinēju. Kā pierādīja Portugāles posms, dzinēji tomēr nav pilnīgi vienādi, jo tas, ar ko braucām finālā, ar tiem pašiem regulējumiem bija par 0.3 sekundēm aplī lēnāks nekā priekšfinālā izmantotais. Lietuvietis Kaspars Vaskels ar to motoru finālā kāpa uz pjedestāla, gūstot trešo vietu. Mēs mērķējam uz ko līdzīgu Zviedrijā."

FIA-CIK Akadēmijas kausa trešā posma sacensības norisināsies no 1. līdz 4. septembrim.


, 2016-08-07 07:11, pirms 8 gadiem
Nuuu nezinu cik nu leģendārs. Leģendārs pinkšķis , un vienmēr visi vainīgi tikai ne viņš
, 2016-08-07 07:27, pirms 8 gadiem
Anguss...Izrāvi vārdus no mutes..)
, 2016-08-07 10:18, pirms 8 gadiem
INDY pasūtīja viņu ātri uz mājām bet no vienas puses viņam trāpījās braukt tā laika spēcīgākajā komandā, citādi no 68 podiem nebūtu pat 10
, 2016-08-07 10:25, pirms 8 gadiem
...vienā tualetē
, 2016-08-07 10:29, pirms 8 gadiem
68 F1 pjedestāli sacensībās F1 un nav leģendārs? Tas ir puse no Šumahera pjedestāliem, bet kas ir Šumahers, pameklējiet googlē
, 2016-08-07 20:10, pirms 8 gadiem
anguss rakstīja: Nuuu nezinu cik nu leģendārs. Leģendārs pinkšķis , un vienmēr visi vainīgi tikai ne viņš
Brazīlis, ko tu gribēji. Tie, tāpat kā daudzi citi dienvidnieki vienmēr uzvedas kā bērni
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Hamiltons: "Sausā trasē man nav izredžu pret "Red Bull" un "Ferrari" pilotiem"

Slapjā trasē izcīnījis pirmo starta vietu uz Ķīnas GP sprinta sacīksti, Lando Noriss atklājis, ka pēdējā lidojošajā aplī pielietojis "visu vai neko" taktiku. Lūiss Hamiltons spiests atzīt, ka sausā trasē noteikti nespēs finišēt otrajā vietā, lai gan sprintu rīt sāks no pirmās rindas. Arī Fernando Alonso izaicinošajos apstākļos izvēlējies iziet uz risku, kas atnesa viņam trešo vietu. Makss Verstapens tikmēr neesot spējis dabūt riepās vajadzīgo temperatūru, tādēļ mašīna slīdēja un iznākumā vien ceturtā pozīcija.
Ginters Steiners. Foto: Motorsport.com

Medijs: Steiners atradis investoru, lai pārņemtu vienu no F1 komandām

Pēc aiziešanas no "Haas" vadītāja posteņa Ginters Steiners, pēc neoficiālām ziņām, strādā pie grandioza projekta, kā rezultātā kopā ar investoriem varētu pārņemt kādu no esošajām F1 komandām.
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
6

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.