Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" pilots Leklērs dominē virtuālajā Melburnas F1 posmā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" pilots Leklērs dominē virtuālajā Melburnas F1 posmā
Šarls Leklērs. Foto: Scuderia Ferrari

"Formula 1" pilots Šarls Leklērs svētdienas vakarā uzvarēja virtuālā pasaules čempionāta "F1 Esports Virtual Grand Prix" otrajā posmā, kas notika Melburnas trasē. "Ferrari" komandas uzlecošajai zvaigznei tās bija pirmās sacensības šajā seriālā, bet, neskatoties uz to, viņš parādīja dominējošu sniegumu.

Lai gan nedēļas nogalē bija jānotiek Vjetnamas "Grand Prix" izcīņai, jaunā Hanojas trase nav iekļauta datorspēlē "F1 2019", tāpēc sportisti sacentās Austrālijas pilsētas Melburnas virtuālajā trasē, kur būtu bijis jānorisinās šīs sezonas atklāšanas sacensībām. Uz otro sezonas posmu dalībnieku sastāvs bija patiesi iespaidīgs, startējot sešiem tagadējiem F1 pilotiem, pieciem bijušajiem šī čempionāta dalībniekiem, kā arī pieciem sportistiem, kas šobrīd kādā no F1 komandām ir testpiloti vai attīstības programmas dalībnieki.

Kvalifikācijā ātrākais bija "Formula 2" braucējs un "Renault" F1 junioru programmā esošais Kristians Lundgārds, taču par sadursmes izraisīšanu viņš tika pie piecu starta vietu soda, tādēļ pirmā vieta tika piešķirta Šarlam Leklēram. Otrais sacīkstēs startēja "Williams" F1 komandas pilots Džordžs Rasels.

Neskatoties uz to, ka šīs viņam bija pirmās sacensības "F1 Esports Virtual Grand Prix" seriālā, jau pirmajā aplī Leklēram izdevās iekrāt pārsvaru pār konkurentiem, kuri visu 29 apļu laikā tā arī vairs nespēja viņam pietuvoties.

"Tas bija neticami grūti," pēc uzvaras teica Leklērs. "Es svīdu kā traks. Lieliskas sacīkstes. Tikai pirms astoņām dienām nopirku šo spēli, bet daudzas stundas pavadīju trenējoties to spēlēt. Vismaz piecas stundas ik dienu."

Līdz otrajai vietai aizcīnījās Lundgārds, kurš uzvarētājam zaudēja 14 sekundes, bet cīņā par pozīciju astotā apļa pirmajā līkumā piedzīvoja sadursmi ar Šarla Leklēra jaunāko brāli. Arturs Leklērs ir "Ferrari" junioru programmas pilots un šogad plāno startēt "Formula Regional" Eiropas čempionātā. Lundgārds incidentā izbrauca zālienā, bet pārņēma otro vietu, kamēr Leklērs izlidoja grants joslā un zaudēja vairākas pozīcijas. Sākotnēji otrais brauca Rasels, taču piektā apļa pirmajā līkumā kļūdījās un saslīdēja, palaižot priekšā abus iepriekš minētos pilotus. Kad sadursmi piedzīvoja A.Leklērs, Raselam izdevās pakāpties uz trešo vietu, ko viņš ieņēma arī finišā.

Arturam Leklēram izdevās pārspēt "Alfa Romeo" pilotu Antonio Džovinaci un izcīnīt ceturto vietu. "Mercedes" komandas pilots "Formula E" čempionātā Stofels Vandūrns finišēja sestais, kamēr septītajā vietā ierindojās "Haas" F1 vienības rezerves pilots Luī Deletrazs, kurš šajās sacīkstēs divas reizes pamanījās aizķert sienu. "Red Bull" pilots Aleksandrs Albons pēc starta bija pacēlies uz trešo vietu, tomēr saslīdēja vienā no ātrajiem līkumiem, kas viņu atmeta uz otrā desmitnieka vidu. Vēlāk sportists aizcīnījās līdz astotajai vietai, aiz sevis atstājot simulāciju braucēju Džimiju Brodbendu un 2020. gada F1 debitantu Nikolā Latifi no "Williams" komandas.

2009. gada F1 pasaules čempions Džensons Batons debijas reizē pirmajā desmitniekā neiekļuva, cīņu pabeidzot ar 11. rezultātu. Viņš pārstāvēja "McLaren". Tikmēr Lendo Noriss, kurš arī īstajās sacensībās pārstāv "McLaren" komandu, jau pirms starta zaudēja savienojumu ar serveri un piedalīties cīņā nevarēja. Noriss pēdējās nedēļās ar virtuālo autosportu nodarbojas īpaši daudz, startējot dažādās sacīkstēs.

"F1 Esports Virtual Grand Prix" trešais posms gaidāms pēc divām nedēļām virtuālajā Šanhajas trasē.

Otrā posma rezultāti

VietaPilotsKomanda
1.Šarls LeklērsFerrari
2.Kristians LundgārdsRenault
3.Džordžs RaselsWilliams
4.Arturs LeklērsFerrari
5.Antonio DžovinaciAlfa Romeo
6.Stofels VandūrnsMercedes
7.Luī DeletrazsHaas
8.Aleksandrs AlbonsRed Bull
9.Džimijs BrodbendsRacing Point
10.Nikolā LatifiWilliams
11.Džensons BatonsMcLaren
12.Luka SalvadoriAlphaTauri
13.Nuncio TudiskoAlphaTauri
14.Pjetro FitipaldiHaas
15.Entonijs DeividsonsRacing Point
16.Andrē HeimgartensRenault
17.Džonijs HerbertsAlfa Romeo
18.Bens StoukssRed Bull
-Estebans GutjeressMercedes
-Lendo NorissMcLaren

Otrā posma video atkārtojums: https://www.youtube.com/watch?v=y67...

  +2 [+] [-]

, 2020-04-06 11:28, pirms 4 gadiem
Šārls neatstāja cerības pārējiem. Varbūt vienīgi Lundgārds varēja ar viņu cīnīties, redzot kāds ātrums bija kvalī. Tomēr Lundgārds soda dēļ startēja no 6. vietas nevis pole.

Jaunākais brālis gan 2x sagriezās, bet tas netraucēja paņemt 4. vietu. Būtu vēl 2-3 apļi, Artūrs noēstu Raselu, kuram sacīkstes beigās riepas sāka beigties.

  -3 [+] [-]

, 2020-04-06 12:56, pirms 4 gadiem
Mazliet paskatījos iepriekšējo posmu.
Ar to pietika, lai vairāk neskatītos šo .................

     [+] [-]

, 2020-04-06 17:24, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Mazliet paskatījos iepriekšējo posmu.
Ar to pietika, lai vairāk neskatītos šo .................
Nu tad neskaties! Gaidi, kad Dinamo atsāks sezonu. Es skatījos un bija interesanti.

     [+] [-]

, 2020-04-06 18:41, pirms 4 gadiem
"Noriss pēdējās nedēļās ar virtuālo autosportu nodarbojas īpaši daudz, startējot dažādās sacīkstēs."
Welcome to Estonia. Lando ir viens no aktīvākajiem simracing braucējiem jau vairākus gadus, un pēdējā gada laikā arī Maksis pievienojās (jau pirms kroņvīrusa):
https://www.teamredline.co.uk/about...