Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

F1 komandas vienojas samazināt tēriņus, "McLaren" neapmierina noteiktā summa

F1 komandas vienojas samazināt tēriņus, "McLaren" neapmierina noteiktā summa
Foto: Motorsport.com

Visas desmit F1 pasaules čempionāta komandas šodien vienojušās ievērojami samazināt savus tēriņus un noteikt vēl mazākus budžeta griestus nekā sākotnēji bija plānots.

Sākotnējā iecere paredzēja, ka no 2021. gada ik sezonu katra komanda drīkstēs tērēt ne vairāk par 175 miljoniem ASV dolāru, kas ir būtiski mazāk nekā šobrīd atļaujas vadošās "Formula 1" vienības. Ņemot vērā notikumus pasaulē un to, kādas sekas tie atstās uz ekonomiku, tātad arī pasaules čempionātu, šodien komandas vienojās, ka netērēs vairāk par 150 miljoniem dolāru.

"McLaren" priekšsēdētājs Zaks Brauns, kurš jau iepriekš brīdināja, ka krīzi var nepārvarēt pat četras komandas, uzskata, ka budžeta griestus vajadzēja noteikt vēl mazākus - 100 miljonu apmērā.

"Tagad pieņemts, ka tērēsim 150 miljonus, bet ievērojams vairākums, ieskaitot lielās komandas, vēlas tērēt mazāk par šo summu," intervijā BBC sacīja Brauns.

Viņš pats gan atklāti nenosauc, kuras komandas paudušas vēlmi tēriņu griestus noteikt vēl mazākā apmērā. Brauns atzīst, ka tās komandas, kuras nevēlas tērēt vēl mazāk, gluži vienkārši neskatās uz nākotni no plašāka skatpunkta.

"Piemēram, futbolā, kamēr visi zina, ka "Manchester United" vai "Liverpool" uzvarēs biežāk nekā to neizdarīs, katrai komandai tomēr ir iespēja tās uzveikt, kamēr "Formulā 1" tā nav," saka Brauns. "Pāris komandas savas sportiskās intereses šeit nostāda augstāk par lielāku kopējo labumu un nesaprot, ka tādā veidā riskē ar čempionātu kopumā, un tad zaudētāji varam būt mēs visi. Sāk izskatīties, ka šīs komandas pat jūtas nekomfortabli, apzinoties, ka būs godīgi jācīnās ar tām komandām, ko agrāk neuzskatīja par konkurentēm. Tām ir bail no godīgas cīņas, jo iepriekš tādās gluži vienkārši nav piedalījušās. Tas ir kā smagsvara bokserim, kurš vēlētos cīnīties tikai ar vidējā svara kategorijas pretiniekiem."

Izmantotie resursi:
GPFans - The world's fastest-growing...


Karloss Sainss. Foto: Scuderia Ferrari

Sainss: "Laiks pasteigties un tikt pie līguma uz nākamo sezonu"

Karloss Sainss atzinis, ka veic pārrunas ar vairākām komandām un vēlas pēc iespējas ātrāk noslēgt līgumu uz 2025. gada sezonu.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Volfs nosauc galveno kandidātu uz Hamiltona vietu "Mercedes"

"Mercedes" komandas vadītājs Toto Volfs atklāti atzinis, ka galvenais pretendents uz vakanto Luisa Hamiltona vietu sastāvā 2025. gada F1 čempionāta sezonā ir jaunais talants Andrea Kimi Antonelli.
Serhio Peress un Makss Verstapens. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
2

F1 2025. gada sezona sāksies Austrālijā, atkal aizvadīs 24 posmus un pabeigs tikai decembrī

F1 izziņojusi 2025. gada sezonas kalendāru. Pirmais posms tiks aizvadīts tradicionālajā Austrālijā, bet Eiropa tiks apbraukāta starp maija vidu un septembra sākumu. Noslēgums paredzēts 7. decembrī Abū Dabī.