Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Elvijs Melnis

Austrālija nerīkos nakts sacīksti

Austrālija nerīkos nakts sacīksti
Austrāļi nevēlas savu posmu rīkot naktī

Austrālijas ''Grand Prix'' rīkotāji paziņojuši, ka nav gatavi rīkot nakts sacīkstes par spīti Pirmās Formulas (F-1) bosa Bernija Eklstona brīdinājumam, ka vienīgā iespēja, kā saglabāt šo posmu, ir aizvadīt to diennakts tumšajā laikā.

Austrāļu laikrakstam Sunday Telegraph brits pavēstīja, ka galvenais iemesls ir Eiropas tirgus, kas ir visa F-1 biznesa pamatā un no kurienes nāk lielākais skaits vērotāju. Posms varētu tikt pārcelts uz kādu no Eiropas trasēm un ienākumi nemainītos, taču attālums, kas komandām būtu jāveic, būtu daudz mazāks.

''Mēs nevēlamies to pazaudēt, taču arī nakts sacīkste nav mūsu interesēs,'' laikrakstam The Age sacīja tūrisma ministrs Tims Holdings. ''Mēs jau esam to pavēstījuši Eklstona kungam, un viņš apstiprināja mūsu lēmumu un pat savā veidā to atbalstīja.''

Šīs sezonas pirmais posms Austrālijas ''Grand Prix'', kurš F-1 kalendārā ir jau 23 gadus, tiks aizvadīts jau 16. martā. Austrāļiem ar F-1 par posma rīkošanu ir līgums līdz 2010. gada sezonas beigām.

Izmantotie resursi:
www.autosport.com


, 2008-02-06 08:34, pirms 16 gadiem
jāces ka Bērnijam pietiks prāta neatņemt Austrāļiem tiesības arī turpmāk rīkot F1 GP.. tas gan būtu sviests ja GP pārvērstos par ko līdzīgu eiropas čempim..
, 2008-02-06 12:06, pirms 16 gadiem
eiropa tieshi bernijs jau negrib rikot, jo ir cigareshu reklamu aizliegumi, tapec mekle citas iespejas, ka indija, singapura... bet grib tajas valstis nakts sacikstes, lai eiropieshi varetu pa dienu skatiities! Reali bernijam nak vecuma dullums virsu un viss
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-02-06 15:43, pirms 16 gadiem
da bernijam maksa trases uzturetaji par to, lai varetu rikot F1, bet pashas komadas maksa tur kaut kaadai auto sporta organizacijai, lai varetu braukt F1... komandam ir jabut gatavam braukt trases, kuras ir iekljautas kalendara, citadi nafig vinji maksa tur kaut kaadas summas lai vispar brauktu so vinji nav noteiceji kur braukt un cikos braukt, bet gan bernijs un co!
, 2008-02-18 16:29, pirms 16 gadiem
man skiet ka ar tam naktim visi parak aizraujas varbut driz brauks vel pa granti.
Toto Volfs un Kristians Horners. Foto: Motorsport.com

Cik spējuši nopelnīt F1 komandu vadītāji?

F1 čempionāts ir bagāto cilvēku sports, šeit ļoti daudz nopelna ne vien sportisti, bet arī dažādi vadošie darbinieki. Izteikti līderi starp tiem ir komandu vadītāji, bet īpaši ar savu uzkrāto bagātību izceļas divi - Toto Volfs un Kristians Horners, kuri trases malā pēdējos gados bijuši sīvākie sāncenši.
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Itālijas mediji: Sainss startēs "Mercedes" komandā

Itālijas vadošos preses izdevumus aplidojusi informācija, ka "Mercedes" komanda jau pieņēmusi lēmumu uz 2025. gada "Formula 1" sezonu nolīgt Karlosu Saincu. Par to, ka šobrīd notiek padziļinātas sarunas, jau vēsta arī Eiropas mediji.
Airtons Senna 1984. gada Monako GP lietus sacensībās. Foto: Motorsport.com

86 gadu vecumā miris F1 komandas "Toleman" dibinātājs

No šīs pasaules 86 gadu vecumā šķīries Teds Tolemans, kura izveidotā "Tolaman" sacīkšu komanda startēja F1 pasaules čempionātā pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados.