Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso: "Dakaras rallijs nav Hamiltona stila šovs"

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso: "Dakaras rallijs nav Hamiltona stila šovs"
Fernando Alonso. Foto: Toyota Gazoo Racing

Divkārtējais F1 pasaules čempions Fernando Alonso atzīst, ka viņa dalība šī gada Dakaras rallijreidā nav mārketinga triks. Šodien spānis piedzīvoja neveiksmi, kas viņam liegs cīnīties par augstākajām vietām sacensību turpinājumā.

Pēc F1 karjeras beigšanas 2018. gadā, Alonso startēja Lemānas izturības sacīkstēs, savukārt vakar debitēja Dakaras rallijā, kur pārstāv "Toyota Gazoo Racing" komandu.

Runājot par dalību šajās sacīkstēs, Alonso ironiski izteicies, ka tas nekādā veidā nav salīdzināms ar, pēc viņa vārdiem, šovu, kad nesen Valensijas trasē Lūiss Hamiltons sēdās uz "MotoGP" motocikla, kamēr Valentino Rosi izmēģināja F1 bolīdu.

"Šis nav šovs, kurā tu vari izbraukt trasē, nomainot mašīnu pret motociklu," viņš sacīja intervijā itāļu laikrakstam "La Gazzetta dello Sport". "Man nekas tāds nav vajadzīgs. Labāk es startēju kādā autosacīkšu kategorijā, kur zinu, ko paredzēt. Šī man ir pilnīgi jauna lieta."

Šodien Dakaras rallijā notikušajā 367 km garajā ātrumposmā pēc veiktiem 160 km Alonso pilotētais "Toyota Hilux" pikaps bija jāaptur, jo pēc uzbraukšanas kādam akmenim tika bojāts viens no priekšējiem riteņiem un piekare. Stūrmanis Marks Koma mēģināja veikt remontdarbus, taču netika galā saviem spēkiem un nācās gaidīt tehnisko palīdzību. Rezultātā ceļu turpināt ekipāža varēja tikai pēc divām ar pusi stundām. Pirmajā posmā tā finišēja 11. pozīcijā.

"Es apzinos, ka tikai viens no četriem cilvēkiem, kas šeit startē, aizkļūst līdz finišam," Dakaras rallija grūtības pakāpi raksturo Alonso. "Es zinu, ka šis ir ļoti grūts piedzīvojums. Nedomāju, ka ir vēl kaut kas, kas būtu tik ļoti atšķirīgs no F1, kā Dakara, bet tas ir interesants izaicinājums - "uz papīra" gandrīz neiespējams, bet es vienalga gribēju pamēģināt un mācīties no tā. Tas, kā es pēdējos mēnešos tam gatavojos, ir bagātinājusi mani kā autosportistu, un tā man ir prioritāte, kad iesaistos šāda veida projektos - pēc katra no tiem gribu būt vēl labāks pilots nekā iepriekš."

Izmantotie resursi:
Latest Formula 1 Breaking News - Grandprix.com

     [+] [-]

, 2020-01-07 01:20, pirms 4 gadiem
Vai nu tulkojums vai arī Alonso kaut kā nesakarīgi veidojis teikumus. Atūdeņošanās ir problēma tuksnesī.

     [+] [-]

, 2020-01-07 08:17, pirms 4 gadiem
Atkal tendenciozs virsraksts, kas galīgi neatspoguļoja domu. Pēc teksta var saprast, ka tas galīgi nebija domāts kā uzbrauciens Hamiltonam, bet virsraksts uz to maldināja.