Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Force India" nolīgst jaunu testpilotu un gatavojas nosaukuma maiņai

Juris Grīns
Juris Grīns

"Force India" nolīgst jaunu testpilotu un gatavojas nosaukuma maiņai
Foto: AFP/Scanpix

Jau 2018. gada sezonā "Force India" komanda, visticamāk, startēs ar jaunu nosaukumu, tomēr tas nebūs "Force One", kā tika ziņots līdz šim. Tikmēr sastāvu indiešu F1 vienība papildinājusi ar jaunu testpilotu.

Šogad testpilota un rezervista pienākumus pagājušās sezonas ceturtajā spēcīgākajā komandā pildīs kanādietis Nikolā Latifī. 22 gadus vecais sportists pērn piedalījās "Formula 2" čempionātā, uzvarēja sacensībās Silverstounas trasē un kopvērtējumā ieņēma piekto pozīciju. F1 testos Latifī debitēja pērn augustā Budapeštā "Renault" sastāvā.

Uz testpilota vietu "Force India" komandā pretendēja arī brits Džordžs Rasels. Iepriekš šajā vienībā kā testpiloti darbojušies arī Niko Hilkenbergs, Pols di Resta un Žils Bjanki, vēlāk jau kļūstot par F1 sacīkšu pilotiem.

Tikmēr jauno sezonu "Force India", ļoti iespējams, uzsāks ar citu nosaukumu. Jau iepriekš izskanēja runas, ka no tā tiks svītrots "India" vārds, lai piešķirtu komandai starptautiskāku pieskaņu. Sākumā bija plānots, ka komandu varētu saukt "Force One", tomēr no šī piemēra tā esot atteikusies.

"Daži potenciāli sponsori mums ir pateikuši, ka nesadarbosies, ja nenomainīsim nosaukumu," atklāj komandas priekšsēdētājs Otmars Šafnauers. "Es nezinu, kāpēc, bet, iespējams, viņi grib globālu pieeju tam, ko dara un nevēlas tikt saistīti ar vienu noteiktu valsti."

Šafnauers šobrīd vēl nevar pateikt, kāds būs komandas jaunais nosaukums un vai no tā pazudīs ne tikai "India", bet arī "Force" vārds. Iespējamie scenāriji esot dažādi.

Komandas pamatsastāva piloti arī 2018. gadā būs Serhio Peress un Estebans Okons.

Izmantotie resursi:
F1Today.net
Google