Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Ievērojami ātrāko jauno F1 mašīnu dēļ jāpārveido Melburnas trase

Juris Grīns
Juris Grīns

Ievērojami ātrāko jauno F1 mašīnu dēļ jāpārveido Melburnas trase
Foto: AFP/Scanpix

Melburnas trase pirms 2017. gada F1 čempionāta piedzīvos dažādas pārmaiņas, lai būtu labāk pielāgota jaunās paaudzes sacīkšu mašīnām, kas solās būt ievērojami ātrākas nekā līdz šim esošie modeļi.

Jaunā F1 sezona startēs 26. martā Austrālijā un tad arī pirmo reizi varēsim redzēt, kā jaunie auto būs mainījuši sacensības.

Tikmēr Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) ir apkopojusi simulāciju laikā iegūtos datus un nosūtījusi tos Melburnas trases pārvaldītājiem, atklājot vairākus interesantus faktus. Zināms, ka jaunie F1 spēkrati šīs trases līkumos būs 20 līdz pat 50 km/h ātrāki, atkarībā no konkrētā līkuma, bremzēšanu pirms līkumiem būs iespējams sākt 20 līdz 30 metrus vēlāk nekā līdz šim, bet kopējais apļa laiks kritīsies pat par trīs līdz četrām sekundēm.

Šo iemeslu dēļ Melburnas trasē nepieciešams veikt vairākas ar drošību saistītas pārmaiņas. Pirmajā, sestajā un 14. līkumā nākas pārveidot un pat dubultot riepu nožogojumu platumu, bet vietā, kur iespējamas avārijas lielā ātrumā, tiks ierīkota mīkstā "Tecpro" barjera. Līdz šim šajā trasē tādas nebija nevienas.

"Tecpro" barjera tiks izvietota 11. un 12. līkuma izejā 80 metru garumā, kur līdz šim atradās seškārtīga riepu barjera. Šajā vietā mašīnas brauks ar aptuveni 230 km/h lielu ātrumu, bet avārijas gadījumā, pēc izslīdēšanas cauri grants joslai, sadursme ar barjeru iespējama ar ātrumu 129 km/h. Jaunā barjera Melburnas trases īpašniekiem izmaksās aptuveni 100 tūkstošus eiro.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2017-01-08 12:04, pirms 7 gadiem
varēja jau kādu posmu kā pirmsākumos pa ovālu palaist lai redz kas ātrāks- indy vai f1.