Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Pārdošanā nonākusi Airtona Sennas pirmā F1 formula

Juris Grīns
Juris Grīns

Pārdošanā nonākusi Airtona Sennas pirmā F1 formula
Airtona Sennas pirmais F1 auto
Foto: carsinternational.com

Jebkurš interesents, kura kontā ir pietiekoši daudz naudas, šobrīd var iegādāties auto, ar ko savas F1 karjeras pirmās sacīkstes aizvadīja Airtons Senna.

"Toleman TG183B" F1 bolīds tika uzbūvēts 1984. gada sezonai, bet par vienu no komandas pilotiem pieņemts tobrīd vēl jaunais un līdz galam neatklātais talants Senna. Šo auto uzbūvēja Rorijs Birns un Pets Saimondss.

Pārdošanā esošā šasija nr.5 ir auto, ar ko Senna aizvadīja pirmos četrus savas F1 karjeras posmus. Sacīkstēs Rio Senna izstājās, izcīnīja 1 punktu nākamajā posmā Kjalami, finišēja septītais Zolderā, bet Imolā nespēja kvalificāties degvielas spiediena problēmu dēļ.

Pēc tam auto vairs netika izmantots, palika komandas īpašumā, bet vēlāk tika pārdots uz ASV. Deviņdesmito gadu sākumā to restaurēja, bet tagad mašīna atrodas Lielbritānijā un meklē jauno īpašnieku. Pārdošanā "Toleman" formulai līdzi nāk oriģinālais "Hart" turbo motors, rezerves daļas un pilna vēstures dokumentācija.

Airtons Senna vēlāk kļuva par trīskārtēju F1 čempionu, bet 1994. gadā Imolā sacensību laikā gāja bojā.

Šo un arī citas F1 mašīnas, kas šobrīd ir pārdošanā, var aplūkot portālā "carsinternational.com".

Diemžēl, netiek minēts, kāda ir aptuvenā šī auto cena, tomēr ir pilnīgi skaidrs, ka vidējam Latvijas iedzīvotājam tā nebūtu pa kabatai.

Izmantotie resursi:
Top Gear: cars, driving, supercars and the TV...
Home | Cars International

     [+] [-]

, 2014-12-06 00:23, pirms 9 gadiem
vai tad pie mums ir vidējais latvietis?!?!?!?!? kāds šķēlēns gan jau ka var prikola pēc paņemt

     [+] [-]

, 2014-12-06 01:31, pirms 9 gadiem
Kas tā par stulbu piezīmi ''vidējam latvietim nebūs pa kabatai''? Vidējam vācietim, britam, jeņķim, kanādietim, vai jebkuras citas tautas pārstāvim būs?