Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso noraidījis piedāvājumu startēt "Red Bull" komandā

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso noraidījis piedāvājumu startēt "Red Bull" komandā
Alonso aizvada F1 testus Bahreinas trasē. Foto: Renault F1 Team

Pirms Aleksa Albona pieņemšanas sastāvā "Red Bull" komanda esot piedāvājusi līgumu Fernando Alonso, taču spāņu autosportists tobrīd vēl neesot gribējis atgriezties "Formulā 1".

Pēc divu sezonu izlaišanas Alonso atgriezīsies F1 pasaules čempionātā nākamgad, kad pārstāvēs "Alpine" vienību, šobrīd vēl zināmu kā "Renault". Viņš atzīst, ka jau šobrīd komandā jūtas kā mājās.

"Es veicu pārrunas ar vairākām komandām, bet "Renault" vienmēr esmu devis priekšroku," stāsta Alonso. "Tas ir ļoti saistoši, kaut ko būvēt - atgriezt komandu no vidus līmeņa atpakaļ virsotnē. Es zinu, cik cilvēki šajā komandā ir kaislīgi nodevušies autosacīkstēm. Šis man komandā būs jau trešais periods, un es uzreiz tajā esmu sajuties kā mājās."

Alonso, kurš 2005. un 2006. gadā "Renault" sastāvā kļuva par F1 čempionu, jau šobrīd strādā komandā un vakar aizvadīja visai apjomīgu testu dienu, Bahreinas trasē ar 2018. gada modeli veicot 93 apļus. Šodien testi turpinās. Savukārt pirms trim nedēļām Barselonā viņš izmantoja iespēju piedalīties filmēšanās dienā, braucot ar šī gada mašīnu un veicot atļautos 100 kilometrus.

Tāpat Alonso atklāj, ka vēl pērnajā vasarā saņēmis konkrētu piedāvājumu no kādas komandas, kas, pēc neoficiālas informācijas, ir "Red Bull".

"Pirmais telefona zvans, ko saņēmu ar jautājumu, vai neesmu noguris no atpūtas, pienāca 2019. gada jūnijā," viņš atklāj. "Pēc tam augustā konkrēta komanda gribēja mainīt savus pilotus, bet tad es negribēju atgriezties čempionātā uz sešu mēnešu periodu vai gadu."

Tobrīd pilotu maiņu veica "Red Bull" vienība, kas Pjēra Gaslī vietā sastāvā pieņēma Aleksu Albonu.

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news blog!
F1 News, Live Race Coverage, Results &...