Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leģendārā Indianapolisas trase ir pārdota un gatava atkal uzņemt F1

Juris Grīns
Juris Grīns

Leģendārā Indianapolisas trase ir pārdota un gatava atkal uzņemt F1
F1 sacīkstes Indianapolisas trasē. Foto: Motorsport.com

Viena no pasaules leģendārākajām sacīkšu trasēm "Indianapolis Motor Speedway", kā arī ASV vadošais formulu čempionāts "IndyCar Series" ticis pārdots Rodžeram Penskem. Tiek ziņots, ka līdz ar to ir cerības Indianapolisā atkal atgriezt "Formula 1" sacīkstes.

Bijušais sacīkšu braucējs Penske, kuram šobrīd ir jau 82 gadi, savulaik kļuva par veiksmīgu uzņēmēju un sacīkšu komandas īpašnieku. Tagad viņš ar savu kompāniju "Penske Entertainment" kļuvis par īpašnieku gan Indianapolisas trasei, gan "IndyCar" seriālam, kurā ilgstoši startē viņam piederošā "Team Penske" komanda.

Indianapolisas trase 74 gadu garumā piederēja Hulmenu ģimenei. Tomēr jau kopš septembra notika sarunas par trases un visa čempionāta pārdošanu, un šonedēļ tika paziņots, ka darījums ir noticis.

Preses konferencē Rodžers Penske atzina, ka plāns ir izveidot vairāk faniem paredzētas zonas, lai tie varētu nokļūt tuvāk sacīkšu aizkulisēm. Indianapolisas popularitāti varētu audzēt ar 24 stundu sacīkšu rīkošanu, tāpat Penske pieminēja iespējamo F1 čempionāta posma atgriešanos šajā vietā. Kā zināms, "Formula 1" pieder amerikāņu "Liberty Media", kas labprāt redzētu ASV vairākus sacensību posmus. Tāpat viņš pauda, ka nenonāks interešu konfliktā, ņemot vērā, ka Penskes komanda startē "IndyCar".

"Penske" ir panākumiem bagātākā vienība "Indy 500" sacīkšu vēsturē, jo izcīnījusi tajās 18 uzvaras. "IndyCar" čempionātā tā startē ar četrām mašīnām un sastāvā brauc gan šī gada Indianapolisas sacīkšu uzvarētājs Saimons Paženo, gan visas sezonas čempions Džozefs Ņūgārdens. Savulaik "Penske" startēja arī "Formulā 1".

Izmantotie resursi:
Motor Sport Magazine