Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"Haas" komanda pabeigusi darbu pie sava pirmā F1 modeļa

"Haas" komanda pabeigusi darbu pie sava pirmā F1 modeļa
Džīns Hāss
Foto: GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Komanda "Haas", kas pieder amerikāņu uzņēmējam Džīnam Hāsam, jau pabeigusi darbu pie savas pirmās F1 mašīnas, līdz ar to tā pavisam noteikti būs gatava piedalīties visos starpsezonā gaidāmajos testus, turklāt jau šogad tikšot uzsākts darbs pie 2017. gada modeļa.

"Haas" komanda savā pirmajā F1 čempionāts sezonā startēs ar šasiju, ko palīdzējusi izstrādāt pieredzējusī rūpnīca "Dallara", un izmantos "Ferrari" ražojuma V6 turbo motoru. Tikmēr tagadējais "Lotus" vienības pilots Romēns Grožāns jau apstiprināts "Haas" sastāvā uz 2016. gadu.

"Esam pavadījuši visai daudz laika, lai sagatavotu mašīnu un tajā pašā laikā esam noorganizējuši svarīgas attiecības ar kompānijām "Ferrari" un "Dallara", kā arī mūsu pārstāvjiem Banberijā, Lielbritānijā," skaidro Džīns Hāss. "Mums ļoti paveicās dabūt darbnīcu, kurā uzreiz bija daudz kas mums nepieciešamais. Ja mums tam visam būtu mazāk laika, diez vai mēs to visu būtu paspējuši."

No jaunajām komandām, kas 2010. gadā kā pēdējās debitēja F1 čempionātā, izdzīvojusi tikai viena - "Manor". Tomēr tā vairākas reizes mainījusi kā īpašniekus, tā arī nosaukumus, turklāt aizvien ir pati lēnākā. Hāss tikmēr sola, ka "Haas" uzreiz spēs cīnīties peletona vidusdaļā un nebūs atpalicēji.

"Domāju, ka lielākā atšķirība ir tāda - jo vairāk laika tev ir, jo jo vairāk laika vari veltīt sadarbības attīstīšanai, nepieciešamo cilvēkresursu piesaistei, ekipējuma nodrošināšanai un citām šīs puzles daļām," atzīst Hāss. "Kad mēs ieradīsimies uz starta, mašīnas attīstīšana vairs nenotiks - mēs jau būsim gatavi startēt."

Tāpat Hāss atklāj, ka jau šogad varētu tikt uzsākts darbs pie 2017. gada F1 modeļa izstrādes, kas dotu priekšrocības pār citām komandām.

"Šobrīd 2016. gada mašīna ir pilnībā attīstīta," atklāj Hāss. "Es pat domāju, ka jau šogad sāksim darbu pie 2017. gada mašīnas, lai būtu mazliet priekšā citām komandām."

Izmantotie resursi:
Formula 1, MotoGP, GP2, GP3, F3 and IndyCar...


Toto Volfs un Kristians Horners. Foto: Motorsport.com

Cik spējuši nopelnīt F1 komandu vadītāji?

F1 čempionāts ir bagāto cilvēku sports, šeit ļoti daudz nopelna ne vien sportisti, bet arī dažādi vadošie darbinieki. Izteikti līderi starp tiem ir komandu vadītāji, bet īpaši ar savu uzkrāto bagātību izceļas divi - Toto Volfs un Kristians Horners, kuri trases malā pēdējos gados bijuši sīvākie sāncenši.
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Itālijas mediji: Sainss startēs "Mercedes" komandā

Itālijas vadošos preses izdevumus aplidojusi informācija, ka "Mercedes" komanda jau pieņēmusi lēmumu uz 2025. gada "Formula 1" sezonu nolīgt Karlosu Saincu. Par to, ka šobrīd notiek padziļinātas sarunas, jau vēsta arī Eiropas mediji.
Airtons Senna 1984. gada Monako GP lietus sacensībās. Foto: Motorsport.com

86 gadu vecumā miris F1 komandas "Toleman" dibinātājs

No šīs pasaules 86 gadu vecumā šķīries Teds Tolemans, kura izveidotā "Tolaman" sacīkšu komanda startēja F1 pasaules čempionātā pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados.