Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Maldonado: "Cerēju startēt "Ferrari", bet viņi nolīga Raikonenu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Maldonado: "Cerēju startēt "Ferrari", bet viņi nolīga Raikonenu"
Pastors Maldonado. Foto: Team Lotus

Bijušais F1 pilots Pastors Maldonado, kurš daudziem asociējas ne tik ar viņa uzrādītajiem rezultātiem, bet samērā bieži piedzīvotajām avārijām, pirms dažiem gadiem esot bijis tuvu tam, lai pievienotos "Ferrari" komandai.

Maldonado lielākais panākums F1 karjerā ir "Williams" komandas sastāvā 2012. gada Spānijas posmā gūtā uzvara no pirmās starta vietas. Tobrīd venecuēlietis aizvadīja savas tikai 24. sacensības, taču turpmākajā karjerā, kas noslēdzās līdz ar 2015. gada sezonu, vairs ne reizi uz pjedestāla nekāpa. Pēc aiziešanas no "Williams" Maldonado pāris sezonas vēl pavadīja "Lotus" sastāvā.

2013. gadā atgadījās publisks skandāls, kad Maldonado presei apgalvoja, ka pirms ASV "Grand Prix" kāds komandā tīšuprāt esot sabojājis viņa mašīnu. Tas neizbēgami sabojāja viņa attiecības ar "Williams" un tā arī bija viņa pēdējā sezona komandas sastāvā. Savukārt tagad Maldonado atklāj, ka togad veicis pārrunas ar "Ferrari", un cerējis, ka 2014. gadā varēs startēt tās sastāvā, taču izvēle krita uz Kimi Raikonenu.

"Es biju viens, es biju jauniņais F1 čempionātā," intervijā podkāstā "Beyond The Grid" stāsta Maldonado. "Tas ir tā kā Makss Verstapens šobrīd vai Roberts Kubica savā laikā. Tobrīd tāds biju es. Cilvēkiem patika nākt pie manis, runāt ar mani un diskutēt. Tobrīd nebija skaidrs, kādas turpmāk būs attiecības ar manu sponsoru. Bija daudz interešu konfliktu un mēs to visu apspriedām. Sponsors pieļāva, ka varētu neatainot savu logo uz mašīnas vai reklamēt kādu citu kompāniju, tika meklēti varianti manai karjerai. Vienubrīd mēs bijām ļoti tuvu tam, lai tiktu "Ferrari" komandā. Tobrīd es cerēju, ka tajā braukšu."

Izredzes parakstīt līgumu ar "Ferrari" esot zudušas tobrīd, kad no komandas vadības atkāpās Stefano Domenikali, bet rūpnīcas prezidenta posteni pameta Luka di Montedzemolo.

"Mums pazuda kontakts un komunikācija izbeidzās, bija jādomā par kaut ko citu," skaidro Maldonado. "Es nekad neesmu bijis Maranello, bet mums bija tikšanās trasē. Es vairākas reizes tikos ar Domenikali un runāju arī ar Di Montedzimolo."

Sportists arī stāsta, ka attiecības ar "Williams" bijušas labas, bet 2013. gadā grūtības kopā pārciest nesanācis: "Mēs paredzējām, ka mums būs "Williams" vēsturē labākā mašīna, bet tā izrādījās vissliktākā."

Lai gan Maldonado uzskata, ka var būt priecīgs par iespēju startēt F1, viņš domā, ka pie citiem apstākļiem būtu varējis sasniegt daudz vairāk.

"Daudz vairāk," pārliecinoši saka bijušais F1 pilots. "Kad skatos uz F1 braucējiem, pie sevis saku, ka varētu pabraukt labāk. Pat tagad. Bet varbūt mans laiks jau ir pagājis."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2019-09-05 20:54, pirms 5 gadiem
Grūti pateikt... No alkohola šādi gļuki nerodās. Tas ir kas stiprāks. LSD? Heroīns? Kāda īpaši spēcīga zāle?

     [+] [-]

, 2019-09-05 21:14, pirms 5 gadiem
Nebija jau Maldonado lēns... torpēdas nekad nav lēnas 😁 pat ja būtu ticis Ferrari, viņu tifosi noēstu bez sāls