Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Laudas ģimene pārdos savu daļu "Mercedes" komandā

Juris Grīns
Juris Grīns

Laudas ģimene pārdos savu daļu "Mercedes" komandā
Nikijs Lauda. Foto: GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Scanpix

Šogad mirušā Nikija Laudas ģimene plāno pārdot sev piederošo daļu F1 komandas "Mercedes". Lauda par vienības līdzīpašnieku kļuva 2013. gadā kopā ar Toto Volfu, kad tās lielie panākumi vēl bija tikai priekšā.

Trīskārtējais F1 pasaules čempions, kurš tobrīd bija "Mercedes" priekšsēdētājs, mira šī gada maijā 70 gadu vecumā. Viņa īpašumā bija 10 procenti no komandas.

Sarunā ar laikrakstu "La Gazzetta dello Sport" Volfs apstiprinājis, ka Laudas ģimene nepaturēs daļas "Mercedes" komandā.

"Tas, ka Nikijs 2013. gadā pierunāja Lūisu Hamiltonu parakstīt līgumu, bija viņa meistardarbs," saka Volfs, slavējot Laudu par viņa ieguldījumu panākumu kaldināšanā.

Volfam arī tika jautāts, vai viņš negribētu kļūt par kādas citas lielas F1 komandas vadītāju, ņemot vērā to, kādus panākumus izdevies gūt "Mercedes" bosa statusā.

"Nē, nē," viņš atbild. "Es neesmu tipisks komandas vadītājs, kas var vadīt jebkuru komandu. Esmu šīs komandas līdzīpašnieks un man ir spīdošas attiecības ar "Daimler" vadību."

Volfs arī apstiprina, ka domājis par Mika Šūmahera nolīgšanu "Mercedes" talantu programmai, pirms priekšā pasteidzās "Ferrari" rūpnīca: "Mēs par to domājām, bet mums jau tā bija problēmas atrast iespējas F1 sacīkstēs startēt Džordžam Raselam un Estebanam Okonam. Bet Miks ir lielisks pilots, kurš ir sevi daudz attīstījis startējot F3 un tagad arī F2. Kad pienāks viņa laiks, arī viņš "Formulā 1" parādīs labus rezultātus."

Tāpat Volfs nenoliedz, ka pēc nākamās sezonas "Mercedes" sastāvu varētu papildināt tādi piloti kā Sebastians Fetels vai Makss Verstapens.

"Pēc 2020. gada viss ir iespējams," viņš saka.

Izmantotie resursi:
grandpx.news