Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" noslēdz jaunu ilgtermiņa līgumu ar cigarešu brendu "Marlboro"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" noslēdz jaunu ilgtermiņa līgumu ar cigarešu brendu "Marlboro"
Foto: imago/HochZwei/Scanpix

Lai gan cigarešu reklāma Formulā 1 jau sen ir aizliegta, kompānija "Philip Morris" un tās brends "Marlboro" aizvien turpina sponsorēt "Ferrari" komandu. Tikko noslēgts jauns līgums uz vairākiem gadiem.

"Marlboro" uzraksti no "Ferrari" formulām pazuda jau 2007. gadā, kad Formulā 1 stājās spēkā tabakas reklāmu aizliegums. Tajā pašā laikā "Marlboro" nepārstāja būt par vienības sponsoru un vēl aizvien sacīkšu mašīnu krāsojumā tiek izmantota sarkanbaltsarkanā krāsa, kas ir šo cigarešu brenda oficiālās krāsas.

Vēl 2010. gadā F1 vadība pieprasīja "Ferrari" pārtraukt izmantot stilizētu svītrkodu, kas tika izmantots pēc tam, kad spēkā stājās tabakas reklāmas aizliegums un vairs nedrīkstēja atklāti līmēt uz mašīnām "Marlboro" uzrakstus.

Sadarbība starp "Philip Morris" un "Ferrari" aizsākās jau pirms vairāk nekā 40 gadiem, bet 1997. gadā šī kompānija kļuva par komandas titulsponsoru.

Pirmdien izplatītajā oficiālajā paziņojumā teikts, ka sadarbība pagarināta uz vairākiem gadiem, lai gan precīzs termiņš netiek atklāts. Līdzšinējā kontrakta termiņš beigsies šī gada izskaņā.

Zīmīgi, ka šobrīd "Ferrari" komandu vada bijušais "Philip Morris" mārketinga nodaļas pārstāvis Mauricio Arivabene.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2017-09-05 10:45, pirms 7 gadiem
a huļi tad Red bull uzraksts ir uz formulas ,tas tak kaitīgs veselībai ar ir

     [+] [-]

, 2017-09-05 14:29, pirms 7 gadiem
comon88 rakstīja: a huļi tad Red bull uzraksts ir uz formulas ,tas tak kaitīgs veselībai ar ir
tas ir tikai Latvijā.
Vācijā un Austrijā arī alus ir līdz 5 voltiem ir pārtikas produkts, tāpēc Veltins ir pat Porsche LMP komandas sponsors un ar pēc mūsu kritērijiem ar šmigas reklāmu braukā čempionātos.