Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Horners: "Verstapena stratēģija nebija kļūdaina"

Juris Grīns
Juris Grīns

Horners: "Verstapena stratēģija nebija kļūdaina"
Ungārijas F1 posma starts. Foto: Red Bull Racing

Lai gan Makss Verstapens tikai dažus apļus pirms finiša piekāpās Lūisam Hamiltonam, kurš, atšķirībā no viņa, izvēlējās veikt divus pitstopus, "Red Bull" komanda neatzīst, ka būtu kļūdījusies stratēģijas izvēlē.

Verstapens startēja no pirmās pozīcijas un to samērā pārliecinoši noturējas sacensību pirmajā daļā. Vēlāk, nespējot apdzīt līderi, "Mercedes" pilots Hamiltons iebrauca boksos otro reizi, ar jaunām riepām dzēsa 19 sekunžu deficītu un četrus apļus pirms finiša apdzina Verstapenu.

Jautāts par to, vai nebūtu bijis pareizāk arī Verstapenam izmantot divu pitstopu stratēģiju, "Red Bull" vadītājs Kristians Horners atbildēja noliedzoši: "Nē. Mēs varējām tikai zaudēt. Ja mēs būtu veikuši otro boksu apmeklējumu, bet viņi izdarītu pretēji, viņiem būtu vēl lielāks ātruma pārsvars. Viņiem bija par sešiem apļiem svaigākas riepas, un es nedomāju, ka mēs būtu spējuši noķert Lūisu tādā tempā, kā viņš noķēra mūs. Žēl, ka cīņā par uzvaru nebija vēl kāds pilots. Ja Lūiss būtu atkritis aiz "Ferrari" pilota vai pat sava komandas biedrs, viņam nebūtu bijusi šāda iespēja mainīt stratēģiju. Bet reizēm tā notiek."

Horners arī uzsver, ka, lai gan zaudējums bijis šķietami sāpīgs, Verstapens pēc finiša uzvedies samērā mierīgi, jo gluži vienkārši sapratis situāciju un to, ka nekādas kļūdas pieļautas netika.

"Manuprāt, viņš brauca kā ļoti pieredzējis pilots," sacīja Horners. "Zaudēt uzvaru četrus apļus pirms finiša ir milzīgs sarūgtinājums, bet viņš uz situāciju skatījās kopumā. Viņš saprata, kādā situācijā esam. No malas varētu šķist, ka "Red Bull" kļūdījās ar stratēģiju, bet tā nav. "Mercedes" komandai vienkārši bija ātrāka mašīna un iespēja veikt vēl vienu pitstopu."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2019-08-05 21:49, pirms 5 gadiem
Protams, ka Red Bull nekļūdījās, būtu muļķīgi tā uzskatīt. Ja nākamajā aplī pēc Hamiltona otrā pitstopa Red Bull būtu iesaukuši Maksi boksos, viņš 100% būtu atgriezies no stopiem otrais. Tur arī visa sacīkste būtu beigusies. Viņi idejiski varēja riskēt un saukt Verstapenu boksos pirms to izdarīja Mercedes, bet tad merši būtu izvēlējušies palikt trasē. Ņemot vērā, ka Hamiltonam bija par sešiem apļiem jaunākas riepas, maz ticams, ka Maksis līdz finišam būtu paspējis pietuvoties sitiena attālumā.
Jocīgā kārta dažkārt no stratēģijas viedokļa braukt otrajā pozīcijā ir pat izdevīgāk, nekā būt līderim, šī bija viena no tām reizēm.

     [+] [-]

, 2019-08-05 22:01, pirms 5 gadiem
playthegame rakstīja: Protams, ka Red Bull nekļūdījās, būtu muļķīgi tā uzskatīt. Ja nākamajā aplī pēc Hamiltona otrā pitstopa Red Bull būtu iesaukuši Maksi boksos, viņš 100% būtu atgriezies no stopiem otrais. Tur arī visa sacīkste būtu beigusies. Viņi idejiski varēja riskēt un saukt Verstapenu boksos pirms to izdarīja Mercedes, bet tad merši būtu izvēlējušies palikt trasē. Ņemot vērā, ka Hamiltonam bija par sešiem apļiem jaunākas riepas, maz ticams, ka Maksis līdz finišam būtu paspējis pietuvoties sitiena attālumā.
Jocīgā kārta dažkārt no stratēģijas viedokļa braukt otrajā pozīcijā ir pat izdevīgāk, nekā būt līderim, šī bija viena no tām reizēm.
Maksim nepaveicās, ka Ferarri ir tik tālu. Vēl Red bull varēja likt sarkanās riepas uzreiz ar Mercedes, bet neviens nevarēja iedomāties, ka Hamis tā lidos.

     [+] [-]

, 2019-08-05 22:22, pirms 5 gadiem
Lasot arī agnlisko versiju, komumā, ņemot gasli tiek vainots šodienas zaudējumā.
Botasss domāju .ka būs grožāna vietā nākamgad Hass komandā, Okons mersedes brauks, bet ar Gasly hvz ko Red bull varētu darīt , jo Kvyatu viņi neņems
Bet nu pastāv iespēja , ka fetels aiziet pie buļiem un Kvyatu var pņemt kā otro
Numuru

     [+] [-]

, 2019-08-06 01:32, pirms 5 gadiem
Haas nekad nav normāli braucēji bujuši. Botasu uz turieni dabūt būtu ok

     [+] [-]

, 2019-08-06 17:10, pirms 5 gadiem
Vetstapens uz mercedes un hamim hana. Bota uz red bull.un alonso maybe