Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Eklstouns ar 75 miljonu samaksu izbeidz tiesas prāvu par kukuļdošanu

Eklstouns ar 75 miljonu samaksu izbeidz tiesas prāvu par kukuļdošanu
Bērnijs Eklstouns
Foto:AFP/Scanpix

Formula 1 ilggadējais priekšnieks un miljardieris Bērnijs Eklstouns izbeidzis Vācijas valsts uzsākto tiesas prāvu pret viņu, kurā Eklstouns tika apsūdzēts kukuļdošanā. Viņš samaksājis naudas summu 75 miljonu eiro apmērā (simts miljonus ASV dolāru), kas, saskaņā ar Vācijas likumdošanu, liek tiesas prāvu slēgt.

Bērnijs Eklstouns tika apsūdzēts apjomīga kukuļa (33 miljoni eiro) piedāvāšanā vācu baņķierim Gerhardam Gribkovskim, lai nodrošinātu sev vēlamus notikumus F1 daļu pārdošanā. Tiesas prāva sākās aprīlī, un Eklstounam draudēja desmit gadu cietumsods, kas 83 gadus vecam cilvēkam nenozīmē neko patīkamu.

Eklstouns noliedza savu vainu, norādot, ka maksājums Gribkovskim bija paredzēts, lai viņš beigtu sniegt ziņas britu varas iestādēm. Vācijas tiesa šādam skaidrojumam nepiekrita, taču šodien piekrita slēgt prāvu, apmaiņā no Eklstouna saņemot 75 miljonus eiro, kas nonāks Vācijas budžetā.

Šādu škietami absurdu scenāriju pieļauj Vācijas likumdošana, kura arī norāda, ka Eklstouns netiek atzīts ne par vainīgu, ne par nevainīgu. Vācijas likumi paredz, ka apsūdzētajam dažās situācijās ir tiesības "nopirkt" tiesas prāvas slēgšanu, un apsūdzība savā runā paziņoja, ka, ņemot vērā Eklstouna cienījamo vecumu un citus apstākļus, ir gatava pieņemt iepriekš pieminētos 75 miljonus.

Notikušo asi kritizējusi bijuši Vācijas tieslietu ministre Sabine Loithoisera-Šnarenberga, norādot, ka tiesas lēmums ir ne vien slikts, bet pat apvainojošs un sniedz piemēru bagātiem cilvēkiem atpirkties no saviem noziegumiem, kamēr citiem nākas izciest sodu. Jāpiemin, ka 2012. gadā Eklstouna prāvā iesistītais Gribkovskis tika notiesāts uz astoņiem gadiem par kukuļņemšanu.

Eklstouns līdz ar to var turpināt savu darbu kā F1 prezidents un valdes priekšsēdētājs, pārvaldot pasaulē prestižāko auto sacensību dzīvi.

Izmantotie resursi:
BBC News - F1 boss Ecclestone pays to end...


, 2014-08-05 16:10, pirms 10 gadiem
Un shis atkal bija kukulis....
, 2014-08-05 16:10, pirms 10 gadiem
Lai izbeigtu tiesas prāvu par kukuļošanu ir jāsamaksā divtik liels kukulis.
Jautri.
, 2014-08-05 17:12, pirms 10 gadiem
tatad ja man ir lieki 750 miljoni es vacijaaa varu uzspelet cilveku medibas
, 2014-08-05 17:30, pirms 10 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Lai izbeigtu tiesas prāvu par kukuļošanu ir jāsamaksā divtik liels kukulis.
Jautri.
Atceros, ka reiz uz manu komentāru, ka tā pat šo veco ķēmu neviens aiz restēm neaizbāzīs, atbildēji, ka šoreiz gan ir tikai laika jautājums, ka Bērniju paņems pie dziesmas, Eiropa neesot Latvija, kur var atpirkties
, 2014-08-05 17:47, pirms 10 gadiem
playthegame rakstīja: Atceros, ka reiz uz manu komentāru, ka tā pat šo veco ķēmu neviens aiz restēm neaizbāzīs, atbildēji, ka šoreiz gan ir tikai laika jautājums, ka Bērniju paņems pie dziesmas, Eiropa neesot Latvija, kur var atpirkties
Esmu smagi kļūdījies.
, 2014-08-05 18:48, pirms 10 gadiem
Ko nevar nopirkt par naudu,to var nopirkt par lielu naudu, arī tiesu.
, 2014-08-07 11:29, pirms 10 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Esmu smagi kļūdījies.
kā vienmēr
Toto Volfs un Kristians Horners. Foto: Motorsport.com

Cik spējuši nopelnīt F1 komandu vadītāji?

F1 čempionāts ir bagāto cilvēku sports, šeit ļoti daudz nopelna ne vien sportisti, bet arī dažādi vadošie darbinieki. Izteikti līderi starp tiem ir komandu vadītāji, bet īpaši ar savu uzkrāto bagātību izceļas divi - Toto Volfs un Kristians Horners, kuri trases malā pēdējos gados bijuši sīvākie sāncenši.
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Itālijas mediji: Sainss startēs "Mercedes" komandā

Itālijas vadošos preses izdevumus aplidojusi informācija, ka "Mercedes" komanda jau pieņēmusi lēmumu uz 2025. gada "Formula 1" sezonu nolīgt Karlosu Saincu. Par to, ka šobrīd notiek padziļinātas sarunas, jau vēsta arī Eiropas mediji.
Airtons Senna 1984. gada Monako GP lietus sacensībās. Foto: Motorsport.com

86 gadu vecumā miris F1 komandas "Toleman" dibinātājs

No šīs pasaules 86 gadu vecumā šķīries Teds Tolemans, kura izveidotā "Tolaman" sacīkšu komanda startēja F1 pasaules čempionātā pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados.