Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Ralfs Šūmahers: "Ir pienācis laiks Viljamsu ģimenei atkāpties"

Juris Grīns
Juris Grīns

Ralfs Šūmahers: "Ir pienācis laiks Viljamsu ģimenei atkāpties"
Foto: ROKiT Williams Racing

Bijušais "Formula 1" pilots Ralfs Šūmahers uzskata, ka Frenkam un Klērai Viljamsiem vajadzētu atkāpties no savas vienības vadīšanas, lai turpmāk ar to nodarbotos cilvēki, kas mūsdienu apstākļos to spējīgi darīt labāk.

Leģendārā "Williams" komanda, kas savulaik guvusi lielus panākumus F1 pasaules čempionātā, šobrīd jau uzskatāma par vājāko vienību, turklāt piedzīvojusi arī lielus finansiālos zaudējumus. Rezultātā komanda tiek piedāvāta pārdošanai un, ja tiks atrasts cienīgs investors, Viljamsi ir gatavi nodot to citās rokās.

Ralfs Šūmahers britu komandā savulaik aizvadīja sešas sezonas, no 1999. līdz 2004. gadam. Lai gan viņš aizvien šo uzskata par "lielisku sacīkšu komandu", reizē neslēpj, ka "ir daudzas lietas, kas no vadības puses tiek darītas nepareizā stilā".

Intervijā "Speedweek" Šūmahers stāsta: "Izskatās, ka ne Frenks Viljamss, ne arī viņa meita nav spējīgi vadīt komandu mūsdienīgā veidā. Jau pirms vairākiem gadiem viņiem vajadzēja atbrīvot ceļu jauniem vadītājiem. Es pats esmu ar to saskāries. Laiki ir mainījušies. Frenka Viljamsa sistēma vienmēr sastāvēja no liela spiediena izdarīšanas no augšas. Tagad "Formulā 1" strādā daudzi jauni cilvēki, kuriem ir laba izglītība, bet viņi šeit ir pārāk īsu laiku, lai pret viņiem varētu tā attiekties."

Šūmahers atzīst: "Komandā ir iespējamas izmaiņas, bet tikai tad, ja Frenks un Klēra aiziet pilnībā un ierodas labs investors. Ja man būtu īstais partneris un nauda, es nekavējoties investētu."

Starp potenciālajiem "Williams" komandas pircējiem tiek minēti krievu miljardieris Dmitrijs Mazepins un kanādietis Mišels Latifi, kura dēls Nikolā šogad aizvadīs pirmo sezonu F1 čempionātā, pārstāvot tieši šo vienību. Savukārt Ņikita Mazepins, Dmitrija dēls, šobrīd veido karjeru "Formulā 2". Mazepins gribēja iegādāties "Force India" vienību, taču to izdevās īstenot Lorensam Strolam.

"Mazepins ir bagātāks par Latifi un Strolu," komentē Šūmahers. "Viņš jau iepriekš ir pircis komandas savam dēlam, jau sākot ar "Formula 3" kategoriju."

Izmantotie resursi:
GPFans - The world's fastest-growing...

     [+] [-]

, 2020-06-05 19:06, pirms 4 gadiem
Kādam tas beidzot bija jāpasaka. Visu cieņu Viljamsu ģimenei, izcili sasniegumi, bet ir 2020. gads un tas, kas noticis pirms gadiem trīsdesmit šobrīd vairs nav spēkā. Jau kādu laiku kāds starp rindām izmet kādu frāzi, ka Williams šobrīd ir vāji pārvaldīta komanda, bet neviens konkrēti to nebija atļāvies pateikt.

     [+] [-]

, 2020-06-05 19:48, pirms 4 gadiem
"Mazepins ir bagātāks par Latifi un Strolu"
Jā, Mazepina "net worth" sasniedz 7,1 miljardus, kamēr Strollam tā sasniedz 2,6. Priekš šī sporta būtu fantastiskāk, ja Latifi iegādātos Williams, savukārt Mazepins ievilktu 11. komandu F-1. Ja vien nenāksies glābt vēl kādu no esošajām (Piemēram, Haas)