Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklērs grib izmēģināt "MotoGP" motociklu, Rasels baidās savainoties

Juris Grīns
Juris Grīns

Leklērs grib izmēģināt "MotoGP" motociklu, Rasels baidās savainoties
Foto: motogp.com

Aizraujošo "MotoGP" pasaules čempionāta posmu Itālijā, Mudžello trasē pagājušās nedēļas beigās klātienē apmeklēja "Ferrari" komandas F1 pilots Šarls Leklērs, atzīstot, ka pēc redzētā vēlas pats izmēģināt šādu motociklu. "MotoGP" aizraujošās cīņas apbrīno arī "Williams" vienības braucējs Džordžs Rasels, taču viņš pats sēsties uz motocikla nevēlas, jo baidās savainoties.

Motošosejas sacīkstes Mudžello izvērsās trillera cienīgā cīņā par uzvaru no starta līdz finišam, pirmo reizi karjerā triumfējot "Ducati" vienības sportistam Danilo Petruči.

"Sacensības bija ļoti iespaidīgas," atzina F1 pilots Šarls Leklērs. "Tā bija pirmā reize, kad apmeklēju "MotoGP" posmu. Bija neticami, kādā ātrumā viņi brauc, sevišķi līkumos un uz diviem riteņiem. Es pats šajā trasē startēju "Formula 3" laikos, bet motociklus te redzēju pirmo reizi. Tagad absolūti noteikti pats gribu izmēģināt kādu no tiem. Es nevarētu sēsties uz "MotoGP" motocikla uzreiz, bet varbūt pirms tam varētu patrenēties trasē uz cita moča. Tas tagad ir mans mērķis. Četru riteņu vietā te ir divi, bet kaisle paliek tā pati."

Arī šīs sezonas F1 debitants Džordžs Rasels uzskata, ka "MotoGP" sacīkstes ir ļoti aizraujošas un cer, ka 2021. gadā, kad spēkā stāsies jaunie noteikumi, arī "Formulā 1" cīņas būs spraigākas.

"Tas, kādas viņiem ir cīņas, tas ir neticami," saka Rasels. "Tas man nedaudz atgādina kartingu, kur iespējams apdzīt gandrīz katrā līkumā. Ir mazliet žēl, ka "Formula 1" nevar būt tāda. Bet es domāju, ka "Liberty" to saprot un cerams, ka 2021. gadā mēs būsim gājuši vairāk tajā virzienā."

Rasels gan nav gatavs pats šobrīd sēsties uz "MotoGP" motocikla: "Ne šajā karjeras posmā. Es pilnībā koncentrējos darbam "Formulā 1" un negribu lieki riskēt ar savainošanos."

Izmantotie resursi:
F1 News and Results | Latest 2019 Formula 1...