Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels nedomā beigt karjeru, Hamiltons gatavs iet Šūmahera pēdās

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels nedomā beigt karjeru, Hamiltons gatavs iet Šūmahera pēdās
Sebastians Fetels. Foto: Scuderia Ferrari

Lai gan pēdējās nedēļās arvien skaļākas kļuvušas baumas, ka Sebastians Fetels varētu pamest "Ferrari" komandu un šīs sezonas izskaņā pat beigt F1 karjeru pavisam, pats sportists apgalvo, ka šobrīd nebūt nedomā par ķiveres likšanu malā. Tikmēr Lūiss Hamiltons, lai gan iepriekš izteicās, ka nemērķē uz Mihaela Šūmahera rekordiem, tagad atzinis, ka varētu startēt pasaules čempionātā līdz tikpat lielam vecumam kā savulaik to darīja leģendārais vācietis.

Fetels iepriekšējās divās sezonās palicis otrajā vietā F1 kopvērtējumā, lai gan pērn dažbrīd šķita, ka ir laba iespēja beidzot izcīnīt piekto titulu. Pārāk daudz kļūdu no paša puses, kā arī komandas, kas nereti kļūdījusies stratēģijā, to tā arī neļāva paveikt. Šogad "Ferrari" vienība pagaidām nespēj uzrādīt tikpat labu ātrumu kā "Mercedes", kas uzvarējusi pirmajos sešos posmos pēc kārtas. Līdz ar to arī pastiprinājušās runas par Fetela karjeras tuvošanos beigām.

"Es netaisos beigt karjeru," intervijā "AutoBild" tagad skaidri paziņojis Fetels. "F1 sacīkstes mani joprojām aizrauj, un man joprojām kaut kas paveicams "Ferrari" komandā."

Arī pieredzējušais F1 žurnālists Leo Turini raksta, ka spekulācijas par "Ferrari" vadības neapmierinātību ar Fetelu nav taisnība. Viņš savā blogā raksta: "Šobrīd neviens "Ferrari" komandā nevēlas redzēt Fetelu aizejam. Maranello rūpnīcā visi saprot, ka ar šo mašīnu varētu braukt kaut vai Kapteinis Amerika, bet arī viņš nevarētu kļūt par čempionu. Protams, Fetelam šobrīd ir vilšanās sajūta. Viņš aizvada jau piekto sezonu komandā, devis tai tik daudz, pieļāvis arī kļūdas, bet uzvarējis daudzos posmos. Manuprāt, viņš ir pelnījis daudz lielāku cieņu no preses puses un sociālajos tīklos, bet diez vai visiem būs tāds pats viedoklis kā man."

Fetels F1 čempionātā debitēja 2007. gadā, tāpat kā viņa spēcīgākais sāncensis Lūiss Hamiltons, kurš jau šobrīd var lepoties ar pieciem tituliem. Vēl divi un viņš būs panācis Mihaelu Šūmaheru, lai gan agrāk izteicies, ka tāds nav mērķis. Tagad brits stāsta, ka tomēr varētu startēt F1 tik ilgi, lai kļūtu par visu laiku panākumiem bagātāko pilotu.

"Mihaels beidza karjeru, kad viņam bija 38 gadi, man šobrīd ir 33," saka Hamiltons. "Savā prātā domāju, ka noteikti varu braukt vēl piecus gadus. Man ir nenormāla vēlme uzvarēt."

Izmantotie resursi:
Breaking F1 News, Live Race Coverage, Results...