Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Publisko iespaidīgu sastāvu virtuālā F1 čempionāta otrajam posmam

Juris Grīns
Juris Grīns

Šodien, 5. aprīlī tiks aizvadīts "Formula 1" virtuālā čempionāta "F1 Esports Virtual Grand Prix" otrais posms, dalībniekiem cīņas aizvadot Melburnas trasē. Jau šobrīd zināms pilns dalībnieku sastāvs, un tas izrādījies patiesi iespaidīgs.

Šajā nedēļas nogalē būtu bijis jānotiek Vjetnamas "Grand Prix" izcīņai, taču īstās autosacīkstes pašlaik nerisinās, tāpēc autosportisti labprāt izmanto iespēju piedalīties virtuālajās sacensībās. Tā kā Hanojas trase spēlē "F1 2019" nav iekļauta, cīņas notiks Melburnā, kur būtu bijis jānorisinās 2020. gada sezonas pirmajam posmam.

Šovakar uz starta gatavojas stāties seši braucēji, kuri ir pašlaik aktīvie F1 piloti - tie ir Šarls Leklērs ("Ferrari") un Aleksandrs Albons ("Red Bull"), kuri piedzīvos debiju "F1 Esports Virtual Grand Prix" seriālā, kā arī Lendo Noriss ("McLaren"), Antonio Džovinaci ("Alfa Romeo"), Džordžs Rasels un Nikolā Latifi (abi "Williams"), kuri piedalījās jau pirmajā posmā.

Tāpat startēs vairāki bijušie F1 pasaules čempionāta dalībnieki - Stofels Vandūrns un Estebans Gutjeress, kuri pārstāvēs čempionvienību "Mercedes", kā arī Džensons Batons ("McLaren"), Entonijs Deividsons ("Racing Point") un Džonijs Herberts ("Alfa Romeo"). No F1 testpilotu amatos strādājošajiem un junioru programmās iekļautajiem jāmin Šarla Leklēra jaunākais brālis Arturs, kurš ikdienā vēl tikai bruģē ceļu uz autosporta virsotnēm, taču jau iekļauts "Ferrari" braucēju akadēmijā - arī spēlē viņš pārstāvēs "Ferrari". Tāpat arī Kristians Lundgārds ("Renault"), kādreizējā F1 pilota Žana-Denisa Deletraza dēls Luī Deletrazs un divkārtējā F1 čempiona Emersona Fitipaldi mazdēls Pjetro, kuri ir "Haas" komandas testpiloti.

Sacensību sākums gaidāms plkst. 23:00 pēc Latvijas laika. Arī šoreiz sacīkstes translēs tiešraidē "Formula 1" oficiālajos sociālo tīklu kanālos.

Dalībnieku saraksts

KomandaPilotsApraksts
MercedesStofels VandūrnsBijušais F1 pilots
MercedesEstebans GutjeressBijušais F1 pilots
FerrariŠarls Leklērs"Ferrari" F1 pilots (debija)
FerrariArturs Leklērs"Ferrari" F1 junioru pilots / Šarla Leklēra brālis
Red BullAleksandrs Albons"Red Bull" F1 pilots (debija)
Red BullBens StoukssAnglijas kriketa izlases spēlētājs
McLarenLendo Noriss"McLaren" F1 pilots
McLarenDžensons BatonsBijušais F1 pilots / 2009. gada F1 čempions
RenaultKristians Lundgārds"Renault" F1 junioru pilots / 2017. gada Spānijas F4 un NEZ F4 čempions
RenaultAndrē HeimgartensAustrālijas "Supercars" seriāla pilots
AlphaTauriLuka SalvadoriMotosportists
AlphaTauriNuncio TudiskoSimulāciju braucējs
Racing PointEntonijs DeividsonsBijušais F1 pilots
Racing PointDžimijs BrodbendsSimulāciju braucējs
Alfa RomeoAntonio Džovinaci"Alfa Romeo" F1 pilots (debija)
Alfa RomeoDžonijs HerbertsBijušais F1 pilots
HaasPjetro Fitipaldi"Haas" F1 testpilots
HaasLuī Deletrazs"Haas" F1 testpilots
WilliamsDžordžs Rasels"Williams" F1 pilots (debija)
WilliamsNikolā Latifi"Williams" F1 pilots