Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso pirms avārijas, iespējams, saņēmis strāvas triecienu

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso pirms avārijas, iespējams, saņēmis strāvas triecienu
Fernando Alonso
Foto: McLaren/LAT

"McLaren" komanda, iespējams, noklusē patiesos iemeslu Fernando Alonso avārijai F1 testos Barselonā, pārliecināti bijušie autosportisti.

Jau pašā sākumā Alonso negadījums šķita dīvains, jo avārija nebūt nebija iespaidīga, notika pie salīdzinoši maza ātruma, taču pilots nonāca bezsamaņā un guva smadzeņu satricinājumu, turklāt, pēc ārstu ieteikuma, nepiedalīsies F1 sezonas pirmajā posmā Austrālijā. "McLaren" sākotnēji neatklāja nekādas detaļas, bet vēlāk noliedza, ka avāriju izraisīja tehnisks defekts, vainojot pēkšņi uznākušo vēju.

Tomēr atklātībā sākušas nonākt jaunas detaļas. Televīzijas kanāls "Sky Italia", atsaucoties uz Alonso tuvu stāvošiem avotiem, ziņo, ka vēl pirms avārijas sportists saņēmis lielu strāvas triecienu pa muguru, kā rezultātā arī zaudēja vadību pār auto un ietriecās betona sienā.

"Fernando saņēma 600 vatu triecienu, ar nopietnām sekām," intervijā itāļu laikrakstam "La Repubblica" pauž Fabricio Barbaca, kurš pats deviņdesmito gadu sākumā kādu laiku startēja Formulā 1. "Alonso uz mirkli piedzīvoja koncentrēšanās zudumu un asinsrites traucējumus."

Arī septiņu F1 posmu uzvarētājs Renē Arnū netic oficiāli teiktajam.

"Ārstu rekomendācija Alonso mani nepavisam nepārsteidza," viņš saka. "Jo es esmu pārliecināts, ka viņam jau pirms avārijas radās fiziskas problēmas. Es pats esmu braucis Formulā 1 un zinu, ko runāju. Trieciens bija sānisks un ne straujš, tāpēc nav iespējams izskaidrot, kāpēc Alonso bija tādas sekas. Es uzskatu, ka Alonso jau pie stūres palika slikti un vējš tika izmantots vien kā avāriju attaisnojošs faktors."

"Sport Bild" ziņo, ka šobrīd jau vairākas komandas draud boikotēt F1 sezonas pirmo posmu, kamēr "McLaren" nesniegs patiesu informāciju par notikušo. Ļoti iespējams, ka pirms negadījuma Alonso patiešām saņēmis strāvas triecienu jauno hibrīdtehnoloģiju kļūmes dēļ.

Kāds vārdā nenosaukts F1 komandas vadītājs izteicies, ka gadījumā, ja nogāžas lidmašīna un pastāv kaut mazākais risks, ka līdzīgas kļūmes dēļ tas var atkārtoties, citām attiecīgā modeļa lidmašīnām tiek aizliegts lidot līdz visi riski tiek novērsti. Viņaprāt, tāpat būtu jārīkojas arī šajā gadījumā, jo pie noteiktiem apstākļiem šāds strāvas trieciens var beigties ar daudz smagākām un pat letālām sekām.

Izmantotie resursi:
iautonews.com
motorsport.com

     [+] [-]

, 2015-03-05 18:09, pirms 9 gadiem
Kas, kas ir virsrakstā rakstīts? Nevar vienreiz bez sēņu lietošanas kādu darbu padarīt?

     [+] [-]

, 2015-03-05 18:14, pirms 9 gadiem
Spāņi raksta ka Alonso ir zaudējis 20 gadu atmiņu un pieceļoties pēc avārijis esot domājis ka ir 1995 gads un viņš ir kartinga braucējs un sapņo par F1...

     [+] [-]

, 2015-03-05 18:16, pirms 9 gadiem
virsrakts ir japāņu haika, tiesa zilbes neatbilst, bet tas nekas:

Alonso pirms avārijas,
iespējams,
vainojams strāvas trieciens

  +1 [+] [-]

, 2015-03-05 18:55, pirms 9 gadiem
Gribētos ticēt oficiālajai versijai, kā arī tam, ka dati neuzrāda nekādu strāvas triecienu, tomēr visi apstākļi runā par to, ka kaut kas līdz galam pateikts nav.

     [+] [-]

, 2015-03-05 19:02, pirms 9 gadiem
Kapec nekur nav hipoteze, ka alonso ir pasam kadas veselibas problemas, tacu tas ka kaut kas tiek noklusets ir 100%, pec sadas teiksim ta, niecigas varijas parasti nezaude samanu un menesi neizlaiz.

     [+] [-]

, 2015-03-05 19:03, pirms 9 gadiem
Strāva tur pie vainas vai kas cits, bet arī es neticu oficiālajai versijai. Nav dūmu bez uguns...

     [+] [-]

, 2015-03-05 19:09, pirms 9 gadiem
Cerams šoreiz izmaksās vēl vairak par 100 milj, un paņems gadu brīvu, Deniss ar var droši atkāpties....

  +1 [+] [-]

, 2015-03-05 19:10, pirms 9 gadiem
CEriksen rakstīja: Spāņi raksta ka Alonso ir zaudējis 20 gadu atmiņu un pieceļoties pēc avārijis esot domājis ka ir 1995 gads un viņš ir kartinga braucējs un sapņo par F1...
Domāju, ka tu āksties, bet pats arī šito izlasīju un biju šokā.

     [+] [-]

, 2015-03-05 19:24, pirms 9 gadiem
Nu, ja šis viss atbilst patiesībai, tad Mclaren šobrīd ir mēslos līdz ausīm. Tādus testus sen nav neviens piedzīvojis un nu vēl bleķa slazds ar elektrisku noplūdi.

  +1 [+] [-]

, 2015-03-05 19:26, pirms 9 gadiem
KaraLis rakstīja: Domāju, ka tu āksties, bet pats arī šito izlasīju un biju šokā.
Labāk nekā zaudēt atmiņu uz 8 gadiem un tad pamosties un Tev kāds pasaka, ka Tu atal brauc Makos
Tas pa jokam, cerams Alo ātri izveseļosies, gribētos redzēt viņu Malaizijā, vienmēr tur rāda iespaidīgu sniegumu.

     [+] [-]

, 2015-03-05 20:39, pirms 9 gadiem
lietus laikā no trolejbusa arī var saņemt 600v triecienu, bet tas tā- spāņiem laikam tādi triecieni ir kaitīgi.

     [+] [-]

, 2015-03-05 21:37, pirms 9 gadiem
Tad jau redzēsim, cik posmus Alonso beigās izlaidīs.

     [+] [-]

, 2015-03-05 22:57, pirms 9 gadiem
Man šajā video viņš izskatījās vēl apdullis: https://www.youtube.com/watch?v=pxu...
Turklāt paskatieties, kā spāņu versijā identiski tāpat paceļ rokas, kaut kā stipri ož pēc cenšanās bāzt batonus (nekāda sakara ar Džensonu).
Lai kāds būtu Alonso raksturs, bet McLaren ar saviem gājieniem arī ir baigais kantoris.