Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Ķīna iesaka koronavīrusa dēļ atcelt aprīlī paredzēto F1 posmu Šanhajā

Andrejs Siliņš

Ķīna iesaka koronavīrusa dēļ atcelt aprīlī paredzēto F1 posmu Šanhajā
Foto: imago / Scanpix

Tuvojas jaunā Pirmās formulas jeb F1 sezona un aprīlī sezonas ceturto posmu bija paredzēts aizvadīt Šanhajā, Ķīnā, tomēr, ņemot vērā uzliesmojušo koronavīrusu, ķīniešu sporta autoritātes stingri ieteikušas atcelt visus ieplānotos pasākumus šajā teritorijā.

Jaunā F1 sezona sāksies ar Austrālijas "Grand Prix" 15. martā Melburnā, otrais posms ieplānots nedēļu vēlāk Bahreinā, bet vēl divas nedēļas vēlāk piloti noskaidros labāko Vjetnamā. Ceturtajam posmam bija jānotiek Šanhajā 19. aprīlī, tomēr Ķīnas sporta autoritātes nolēmušas atcelt visus pasākumus, kas paredzēti Šanhajā.

Vēl gan Starptautiskajai Automobiļu federācijai (FIA) jāapstiprina atcelšana arī no savas puses. Šodien paredzētas tikšanās starp sacensību rīkotājiem, pēc kā arī varētu sekot oficiāls FIA paziņojums.

Jaunajā F1 sezonā paredzēti 22 posmi, nākamo čempionu kronējot 29. novembrī Abū Dabī.