Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

No "Toro Rosso" atlaistais Hārtlijs noslēdz līgumu ar "Ferrari"

Juris Grīns
Juris Grīns

No "Toro Rosso" atlaistais Hārtlijs noslēdz līgumu ar "Ferrari"
Brendons Hārtlijs. Foto: Porsche AG

Bijušais "Toro Rosso" vienības pilots Brendons Hārtlijs, kuram šogad sastāvā vieta vairs neatradās, parakstījis līgumu ar F1 komandu "Ferrari" un kļuvis par tās simulatoru braucēju.

Pēc aizvadītas vienas sezonas Hārtlijs tiks atlaists no "Toro Rosso" komandas, kas šogad F1 čempionātā startēs ar pilnībā jaunu sastāvu. Visu šo laiku jaunzēlandietim paralēli bijušas saistības ar "Porsche" rūpnīcu un, iespējams, sportists šogad startēs "Formulā E", taču nosacījumi paredz, ka Hārtlijs drīkst veikt darbu arī F1 ietvaros.

Hārtlijs "Formulā 1" debitēja 2017. gada rudenī, aizvadot pēdējos četrus posmus "Toro Rosso" sastāvā, bet vēlāk tika pie līguma uz visu 2018. gada sezonu. Viņa sniegums bija visai pieticīgs, jo visas sezonas laikā sportists izcīnīja vien četrus punktus, ierindojoties 19. vietā kopvērtējumā.

Tagad viņš pievienojies "Ferrari" aizkulišu darba veicējiem. Jau iepriekš kā simulatora piloti tika nolīgti Paskals Vērleins, kurš iepriekš atradās "Mercedes" rūpnīcas paspārnē, kā arī "Ferrari" jauno pilotu akadēmijas audzēknis Antonio Fuoko un Davide Rigons, kurš jau līdz šim bija "Ferrari" rūpnīcas pilots Lemānas GT klasē.

"Mūsu komanda ir nolīgusi četrus, bez šaubām, talantīgus autosacīkšu braucējus, kuri labi pārzina mašīnas un trases," sacīja "Ferrari" komandas jaunais vadītājs Matija Binotto. "Tās ir īpašības, kas nepieciešamas, lai strādātu simulatorā."

Izmantotie resursi:
The Checkered Flag - Motor sport news, race...