Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"McLaren" atsakās no leģendārā saīsinājuma "MP4" izmantošanas

Juris Grīns
Juris Grīns

"McLaren" atsakās no leģendārā saīsinājuma "MP4" izmantošanas
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Pēc Rona Denisa aiziešanas no "McLaren", komandu skars vairākas līdzjutējiem labi saskatāmas pārmaiņas - no 2017. gada F1 modeļa nosaukuma pazudīs leģendārā abreviatūra "MP4", tāpat visticamāk tiks būtiski mainīts mašīnu krāsojums.

"MP4" kā daļa no F1 sacīkšu auto nosaukuma pirmo reizi parādījās drīz pēc tam, kad 1981. gadā Deniss nopirka 50% no "McLaren" komandas, kļūstot par tās izpilddirektoru. Šajā abreviatūrā "M" apzīmē toreizējā komandas titulsponsora "Marlboro" pirmo burtu, kamēr "P4" ir saīsinājums no "Project 4" - tā bija Denisam piederoša kompānija, kas sagatavoja sacīkšu mašīnas dalībai F3 un F2 sacīkstēs.

Pagājušā gada beigās Deniss tika atstādināts no "McLaren Technology Group" vadītāja amata un 2017. gads būs pirmais pēc ilgiem laikiem, kad viņam slavenajā F1 komandā nebūs nekāda teikšana.

Tiek ziņots, ka pirmo reizi no mašīnas nosaukuma pazudīs abreviatūra "MP4", un jauno auto sauks "McLaren MCL32". Pērnā gada modeļa nosaukums bija "McLaren MP4-31".

Jaunais "McLaren Technology Group" direktors Zaks Brauns, kurš stājies Denisa vietā, skaidro, ka "Marlboro" nav komandas sponsors jau kopš deviņdesmito gadu vidus, tāpat ir vēlme mainīt komandas imidžu, tādēļ arī pieņemts šāds lēmums.

Jāpiemin, ka vēl pirms sākās Denisa ēra, "McLaren" sacīkšu mašīnu nosaukumos jau tika izmantots "M" burts, kas simbolizēja cieņu komandas dibinātājam Brūsam Maklārenam.

Tiek arī ziņots, ka 2017. gada sezonā "McLaren" sacīkšu bolīdi būs oranžā krāsā, līdzīgi kā tas bija sešdesmito gadu beigās un septiņdesmito sākumā.

Izmantotie resursi:
pitpass - the latest, hottest F1 news