Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Valentino Rosi atklāj iemeslu, kādēļ nekļuva par F1 pilotu

Juris Grīns
Juris Grīns

Valentino Rosi atklāj iemeslu, kādēļ nekļuva par F1 pilotu
Rosi testē "Mercedes" F1 auto. Foto: Daimler

Itāļu motosportists Valentino Rosi atzīst, ka pirms nepilnas pusotras desmitgades bijis tuvu tam, lai beigtu savu "MotoGP" braucēja karjeru un pārietu uz "Formulu 1", tomēr veids, kā tam būtu jānotiek, viņu neesot apmierinājis.

Savas izcilās karjeras laikā Rosi ne reizi vien piedalījies F1 testos, arī decembrī izmēģināja "Mercedes" komandas sacīkšu auto.

"Reiz es prātoju, ka esmu vienīgais cilvēks pasaulē, kurš testējis gan "Ferrari", gan "Mercedes" formulas," saka Rosi. "Esmu arī sapratis, ka mūsdienu mašīnas ir labākas par tām, kas bija laikā ap 2006. gadu. Bija patīkamāk braukt, jo vairs tik ļoti nesāpēja kakls. "Mercedes" ir iespaidīgs motors, turbīna darbojas ārprātīgi. Mašīnai ir mežonīga saķere un milzīgas riepas."

Rosi arī atklāj, ka laikā, kad izmēģināja vienu no tā brīža jaunākajiem "Ferrari" modeļiem, bijis tuvu tam, lai startētu F1 sacīkstēs.

"2006. gadā es biju ļoti tuvu tam, lai pārietu uz F1 čempionātu," viņš saka. "Ar "Ferrari" veicu vairākus testus un pēc tam runājām ar komandas vadību, kas jau bija sagatavojusi ļoti visaptverošu plānu, kā palīdzēt mani izveidot F1 karjeru. Šis plāns paredzēja, ka sākotnēji man būtu jāpabrauc ar mazāk ātru mašīnu, lai labāk sagatavotos, turklāt pašā sākumā būtu jākļūst par testpilotu. Tas ir iemesls, kādēļ šo piedāvājumu noraidīju."

Pēc tam, kad Rosi no piedāvājuma atteicās, viņam vēl divas reizes izdevās kļūt par "MotoGP" čempionu.

Izmantotie resursi:
Grand Prix 247 | Formula 1 | F1 News &...