Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"McLaren" nākamajā gadā plāno startēt ar lielāko iespējamo F1 budžetu

Juris Grīns
Juris Grīns

"McLaren" nākamajā gadā plāno startēt ar lielāko iespējamo F1 budžetu
Karloss Sainss. Foto: McLaren Racing

Lai atkal varētu iesaistīties cīņā par uzvarām, "McLaren" komanda nākamajā 2021. gada sezonā plāno startēt ar lielāko iespējamo budžetu, kas būs 175 miljoni ASV dolāru gadā.

Šobrīd "Formulā 1" visvairāk tērē "Ferrari", "Mercedes" un "Red Bull" komandas, kas pēdējos gados vienīgās spējušas aizņemt pjedestāla augstāko pakāpienu, kamēr citas vienības sacensībās lielākoties neiesaistās cīņā pat par otro vai trešo vietu.

Savukārt no 2021. gada F1 noteikumos būs iekļauta prasība, ka komandas budžets sezonā nedrīkstēs pārsniegt 175 miljonus dolāru. "McLaren" vadība pieņēmusi lēmumu, ka panākumu kaldināšanai izmantos tieši tik daudz naudas, cik ir noteikta maksimālā pieļaujamā tēriņu summa.

"Mūsu mērķis pavisam noteikti ir izmantot budžeta griestus," stāsta "McLaren" komandas vadītājs Andreass Seidls. "Tas ir droši, ka tā būs, jo tā ir vienīgā iespēja, kā mēs atkal varam kļūt par vienu no lielajām komandām. Lai to paveiktu, ir nepieciešams tērēt tikpat, cik pārējie."

Pēdējās uzvaras "McLaren" vienība guva 2012. gadā, pēdējo reizi kāds pilots tās sastāvā par pasaules čempionu kļuva 2008. gadā, kad to paveica Lūiss Hamiltons, bet konstruktoru kausā komanda nav uzvarējusi kopš 1998. gada, kad sastāvā vēl startēja Mika Hakinens un Deivids Kulthards.

Pēdējos gadus "McLaren" piedzīvojusi lielu restrukturizāciju, bet no nākamā gada atkal izmantos "Mercedes" dzinējus. Šogad tā neplāno palielināt līdzšinējo budžetu, lai gan noteikumi vēl to atļauj.

Izmantotie resursi:
Latest news, results and information about...