Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Pikē: "Lai kur Alonso dotos, visur ir bardaks"

Juris Grīns
Juris Grīns

Pikē: "Lai kur Alonso dotos, visur ir bardaks"
Nelsons Pikē
Foto: Joris Neuffels

Trīskārtējais F1 pasaules čempions Nelsons Pikē kritizējis Fernando Alonso darba stilu, kā rezultātā visās komandās, kurās spānis startē, valdot "bardaks".

Pikē arī savas autosportista karjeras laikā pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados nereti izcēlās ar skandaloziem komentāriem, bieži izsakot publiskus pretrunīgus viedokļus par konkurentiem. Tagad Pikē intervijā Brazīlijas televīzijai izteicies par Alonso, kurš tiek uzskatīts par vienu no labākajiem šī gadsimta F1 pilotiem, tomēr spējis izcīnīt tikai divus titulus.

"Alonso ir bijušas pat piecas iespējas uzvarēt pasaules čempionātā, bet realitāte ir tāda, ka visur, kur viņš atrodas, valda bardaks," atzīst Pikē. "Viņš ir fantastisks pilots, bet arī tāds, kurš rada daudz problēmas, un galu galā viss beidzas ar aiziešanu no komandas. Viņš ir politiski ļoti slikts, sastrādājoties ar komandu. Kad ierodies komandā, vispirms jābūt pacietīgam un kopā jāstrādā, bet tikai vēlāk tu uzvari."

Jāpiemin, ka 2008. gadā Alonso "Renault" sastāvā startēja kopā ar Nelsona Pikē dēlu Nelsonu Pikē junioru. Togad Singapūrā, pēc komandas slepenas pavēles, Pikē juniors tīšuprāt avarēja, izraisot drošības mašīnas izbraukšanu trasē, kas palīdzēja Alonso izcīnīt uzvaru posmā. Tas vēsturē paliks zināms kā "Krešgeitas" skandāls.

Tikmēr šodien Fernando Alonso aizvadīja pirmo testu dienu Deitonas trasē, kur šomēnes viņš startēs tur notiekošajās 24 stundu sacīkstēs. Jau pērn novembrī viņš bija izmēģinājis "Ligier JSP217" prototipu, bet šodien notikušajā 75 minūtes garajā sesijā trasē izbrauca vien beigās, veicot piecus apļus. Pārējo laiku strādāja viņa komandas biedri Lendo Noriss un Fils Hensons. Trijotne dienu noslēdza sestajā vietā.

Izmantotie resursi:
thejudge13 | F1: Daily International News...
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2018-01-05 20:57, pirms 6 gadiem
es teiktu , ka viņš un Hamis ir labākie piloti kādi ir bijuši pēc Sennas

  -1 [+] [-]

, 2018-01-05 22:04, pirms 6 gadiem
Kā var noteikt labāko pilotu ,ja apstākļi un tehnika nav vienāda visiem pilotiem?

     [+] [-]

, 2018-01-05 22:46, pirms 6 gadiem
Nedomāju, ka Pikē lietoja vārdu "bardaks"...

     [+] [-]

, 2018-01-08 17:57, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: es teiktu , ka viņš un Hamis ir labākie piloti kādi ir bijuši pēc Sennas
un verstapens varētu būt nākamais

     [+] [-]

, 2018-01-08 17:57, pirms 6 gadiem
sasmeejos rakstīja: Kā var noteikt labāko pilotu ,ja apstākļi un tehnika nav vienāda visiem pilotiem?
elementāri! nav jābūt ģēnijam, bet nedaudz jāseko līdzi un to var izdarīt