Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Kurš kļūs par Niko Rosberga aizvietotāju?

Juris Grīns
Juris Grīns

Kurš kļūs par Niko Rosberga aizvietotāju?
Niko Rosbergs
Foto: Digitale/Scanpix

Lai gan negaidīti ir atbrīvojusies pilota vieta šī brīža spēcīgākajā F1 komandā "Mercedes", tās vadība neplāno steigties ar Lūisa Hamiltona komandas biedra paziņošanu. Kuri šobrīd ir kandidāti uz šo vakanto vietu?

Vēl samērā nesen, šī gada jūlijā, Niko Rosbergs ar "Mercedes" noslēdza līgumu, kas garantē viņam vietu komandā līdz 2018. gada sezonas beigām, tomēr īsi pēc sava pirmā F1 titula izcīnīšanas Vācijas pārstāvis paziņoja par karjeras beigšanu. Tas nozīmē, ka Lūisam Hamiltonam nākamgad būs jauns komandas biedrs, bet "Mercedes" komandai - jauns pilots.

Paskāls Verleins

"Manor" komandas šobrīd ir vienīgā, kas nav paziņojusi nevienu no nākamā gada pilotiem. "Mercedes" testpilots Paskāls Verleins, kurš šogad "Manor" rindās aizvadīja pirmo sezonu Formulā 1, ir bez saistībām uz nākamo gadu, tāpēc teorētiski uzskatām par galveno favorītu uz Niko Rosberga vietu. Verleins ir talantīgs pilots - 2015. gadā kopā ar "Mercedes" viņš kļuva par DTM čempionu, bet šogad saņēma "paaugstinājumu" un varēja gūt pirmo pieredzi F1 sacīkstēs. Neskatoties uz to, ka 22 gadus vecais vācietis pārstāvēja visvājāko komandu, Austrijā viņam izdevās tikt pie pirmā punkta, bet četros gadījumos kvalifikācijā bija pa spēkam nokļūt otrajā kārtā.

Estebans Okons

Tāpat kā Verleins, arī Estebans Okons ir "Mercedes" testpilots un šogad viņam bija iespēja debitēt Formula 1 čempionātā "Manor" komandas sastāvā. Talanta ziņā abi piloti ir līdzvērtīgi, taču Okons jau pieņēmis "Force India" piedāvājumu un noslēdzis ar indiešu vienību līgumu par startēšanu tās sastāvā 2017. gada sezonā. Jāsaka gan, ka pārcelt Okonu uz "Mercedes" pamatsastāvu nevajadzētu būt grūtībām, jo "Force India" ar vāciešiem ir partnersaistības - tie piegādā Vidžaja Maljas vienībai dzinējus. Rezumējums ir visai skaidrs - ja "Mercedes" izvēlēsies pieņemt komandā kādu no jaunajiem talantiem, kuriem nav sarežģītu līgumattiecību ar citām komandām, Verleins vai Okons ir reālākie varianti, taču, ja gribēsies kādu, kas jau pierādījis spēju sacensties par uzvarām un tituliem, iespējams, nāksies šķirties no prāvas naudas summas par kontrakta laušanu.

Valteri Botass

Interesants variants ir Valeteri Botass. Lai gan soms nesen uz piekto sezonu parakstīja līgumu ar "Williams", arī šī komanda saņem motorus no "Mercedes". Lai pārvilinātu Botasu pie sevis, "Mercedes" varētu pretī piedāvāt gan naudu, gan atvieglojumus motoru iegādei, gan savu testpilotu Verleinu, kurš tādā gadījumā ieņemtu Botasa vietu pie "Williams" formulas stūres. Sacīkstēs Botass vēl nav uzvarējis, bet tas lielā mērā izskaidrojams ar "Williams" komandas nespēju konkurēt cīņā par augstām vietām, taču reti kurš šaubās, ka ar attiecīgu tehniku soms nespētu uzvarēt. Tikmēr "Williams" komandai ir vajadzīga nauda savai izaugsmei.

Fernando Alonso

Ja "Mercedes" vēlas iegūt otru pilotu, kurš sevi jau pierādījis kā čempions, turklāt šobrīd, iespējams, ir savas karjeras augstākajā punktā snieguma ziņā, Fernando Alonso ir ideāls variants. Abi ar Hamiltonu vienas komandas sastāvā startējuši jau iepriekš un pierādījuši, ka ir vienlīdzīga līmeņa piloti. Spānim gan šobrīd ir saistības ar "McLaren", tomēr aizvadīto divu sezonu laikā šī komanda nav spējusi piedāvāt Alonso iespēju cīnīties par pjedestāliem, taču nav noslēpums, ka tieši to Alonso vēlas. Viņa kontrakts ir spēkā līdz 2018. gadam, taču jau iepriekš bijuši gadījumi, kad lielās un turīgās komandas izpērk šādus līgumus, neskopojoties ar kompensācijām. Jāmin arī, ka spēcīgākajiem pilotiem līgumos bieži tiek iekļauti punkti, kas tiem ļauj saistības lauzt ātrāk, ja rezultāti nav gana augsti. Iespējams, Alonso ir šāda veida līgums, un divkārtējais F1 čempions, kurš pēdējo uzvaru guva 2013. gadā, jebkurā brīdī var brīvi pamest "McLaren". Bet varbūt tomēr nē...

Makss Verstapens

To, ka Makss Verstapens ir izcils talants, uzskata daudzi. Savu sajūsmu par jaunā holandieša spējām nav slēpusi arī "Mercedes" vadība, netieši norādot, ka labprāt šo pilotu kaut kad nākotnē redzētu savā sastāvā. Ļoti iespējams, "Mercedes" mēģinās iegūt Verstapenu, jo viņš būtu izcils kandidāts - vēl ļoti jauns (tikko apritēja 19 gadi), taču jau šobrīd ļoti ātrs un visticamāk gatavs sacensties par F1 titulu, tātad - labs ieguvums ilgtermiņā. Galvenā problēma Verstapena pārejai uz "Mercedes" ir līgumsaistības ar enerģijas dzērienu ražotāju "Red Bull", kas šo sportistu ir "izauklējusi" un tikai šogad no "Scuderia Toro Rosso" paaugstināja uz "Red Bull Racing" pamatsastāvu. Vēl vairāk - "Red Bull" vadība vairākkārt intervijās izteikusies, ka Verstapenu negrib palaist uz citu komandu, lieliski apzinoties, cik talantīgs ir šis jaunietis. Tomēr dažkārt, ko nevar paveikt nauda, var izdarīt ļoti liela nauda. Cik "Mercedes" būtu gatavi maksāt par Verstapenu?

Sebastians Fetels

Šogad "Ferrari" komanda nespēja uzvarēt nevienā posmā un diez vai tur pie vainas varētu būt tikai Sebastians Fetels. Savulaik "Red Bull" sastāvā izcīnījis četrus F1 titulus, vācietis aizvien ir viens no šī brīža spēcīgākajiem pilotiem Formulā 1. "Ferrari" sastāvam Fetels pievienojās pirms 2015. gada sezonas un togad uzvarēja trīs posmos, par mērķi šim gadam izvirzot cīņu par titulu. Nevienam nav noslēpums, ka Fetels ir vīlies un šobrīd jau publiski zināms, ka "Ferrari" ir problēmas ar darbinieku struktūru, kas pēdējā gada laikā mainīta, taču pagaidām cerētos augļus nav nesusi. Varbūt Fetela līgumā ir punkts, ka viņš drīkst pamest komandu, ja netiek izcīnītas uzvaras? To, vai tā ir, zina tikai daži, bet Fetels pavisam noteikti būtu labs Niko Rosberga aizstājējs.

Ko saka "Mercedes" vadība?

"Komandai šī ir negaidīta situācija, kas reizē ir arī ļoti aizraujoša, jo nākamgad sāksies jauno tehnisko noteikumu ēra, bet mums uz jauno sezonu ir atbrīvojusies pilota vieta," atzīst "Mercedes" vadītājs Toto Volfs. "Mēs izmantosim tik laika, cik nepieciešams, lai izvērtētu variantus un atrastu pareizo ceļu savas nākotnes labā."

Hamiltons neraizējas

"Nav svarīgi, ko viņi izvēlēsies par manu komandas biedru," saka trīskārtējais F1 čempions un 2016. gada vicečempions Lūiss Hamiltons. "Es cīnīšos jebkurā gadījumā. Esmu šeit, lai to darītu. Šobrīd jau esmu koncentrējies uz nākamo sezonu un ceru, ka tā būs labāka par pagājušo."

Izmantotie resursi:
Latest UK and World News, Sport and Comment |...
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...
Formula 1, MotoGP, GP2, GP3, F3 and IndyCar...

Kurš no minētajiem pilotiem būtu labākais Rosberga aizstājējs?

  • 94

  • 9

  • 40

  • 53

  • 153

  • 35


  -1 [+] [-]

, 2016-12-04 10:22, pirms 7 gadiem
jaunais pilots automātiski ir F1 vicečempions !!!

     [+] [-]

, 2016-12-04 10:26, pirms 7 gadiem
pūce rakstīja: jaunais pilots automātiski ir F1 vicečempions !!!
Kur tu to izrāvi?

     [+] [-]

, 2016-12-04 10:27, pirms 7 gadiem
Neticu, ka RB atdos Maksu

     [+] [-]

, 2016-12-04 10:38, pirms 7 gadiem
Alonso variants nešķiet pārāk ticams. Vienu gadu maklārenā jau viņi abi kopā bija, un tas laiks tika pavadīts labākajās Sennas un Prosta attiecību tradīcijās. Pietrūka tikai tas, ka viens otru necentās no trases izbadīt ārā.

  +1 [+] [-]

, 2016-12-04 10:39, pirms 7 gadiem
Visi runā par to, kad otrs pilots varētu būt Verleins vai Fetels, bet aizmirst kad ir tāds Botass, kurš varētu pāriet uz Mercedes.

     [+] [-]

, 2016-12-04 11:20, pirms 7 gadiem
Džerijs5 rakstīja: Visi runā par to, kad otrs pilots varētu būt Verleins vai Fetels, bet aizmirst kad ir tāds Botass, kurš varētu pāriet uz Mercedes.
Jā, turklāt Toto tomēr ir Botasa menedžementa grupā. Bet nedomāju, ka Williams tik viegli Botasu atlaidīs, jo nākamsezon daudz jauni noteikumi un būt ar 2 jauniem pilotiem ir liels risks

     [+] [-]

, 2016-12-04 11:21, pirms 7 gadiem
Reālākais kandidāts tomēr paliek Verleins

  -2 [+] [-]

, 2016-12-04 11:33, pirms 7 gadiem
A kur Šlegijs?

  +1 [+] [-]

, 2016-12-04 11:38, pirms 7 gadiem
Kaut kā grūti iedomāties Fetelu ar Hamiltonu vienā komandā..
Ja tā notiks,tad bus beidzot miers jāmer F1,jo Hami un Fetelu vienā komandā nu i nah

  -3 [+] [-]

, 2016-12-04 11:41, pirms 7 gadiem
Bostonietis rakstīja: Kaut kā grūti iedomāties Fetelu ar Hamiltonu vienā komandā..
Ja tā notiks,tad bus beidzot miers jāmer F1,jo Hami un Fetelu vienā komandā nu i nah
Hamim tomēr vajag tāddu komandas biedru, kurš ir ātrs/labs, bet tai pašā laikā kurš zina savu vietu (nr.2 aiz Hamiltona)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-12-04 11:58, pirms 7 gadiem
Pat ja Mercedes kaut kādā veidā dabūtu Verstapenu, Makss ar Luisu taču viens otram galvu norautu.

Fetels ar Luisu - gadsimta čīkstētāju banda.

Diezvai Mercedes gribēs Alonso komandā, arī bez nerviem varēs palikt.

Reālākais ir Verleins, par kuru jau kādu laiku spriež kā nākamo Meršu braucēju

     [+] [-]

, 2016-12-04 12:36, pirms 7 gadiem
Neticu, ka tas būs Verstapens (Maksis ir pārāk labs, lai Horners viņu palaistu). Visticamākais variants ir Verleins.

     [+] [-]

, 2016-12-04 12:37, pirms 7 gadiem
Par cik F1 ir bizness, tad lēmumi var būt visnegaidītākie.
No šāda skata punkta visreālākais variants varētu būt Meršu sastāvā pilots ar vācu saknēm. Verlains vai Vettels? Protams, ka vel pastāv variants, ka F1 ienāk pilots par kuru mēs pat nedomājam.
Lai arī kurš tas nebūtu viņam tā būs liela izšķiršanās, jo nekas nevienai komandai nav garantēts pēc jauno aerodinamikas noteikumu ieviešanas. Viennozīmīgi,ka Merši būs starp vadošajām komandām, bet vai tik izteikti līderi apšaubu.

     [+] [-]

, 2016-12-04 12:38, pirms 7 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Hamim tomēr vajag tāddu komandas biedru, kurš ir ātrs/labs, bet tai pašā laikā kurš zina savu vietu (nr.2 aiz Hamiltona)
Kur to, ko tādu izrāvi? Hamiltonam viņa aizvadītajās 10 sezonās tikai vienreiz ir bijis šads komandas biedrs (Kovolainens). Pārējie komandas biedri, Alonso, Batons un Rosbergs vienmēr ir bijuši ļoti ātri un konkurētspējīgi.

  -1 [+] [-]

, 2016-12-04 12:42, pirms 7 gadiem
playthegame rakstīja: Neticu, ka tas būs Verstapens (Maksis ir pārāk labs, lai Horners viņu palaistu). Visticamākais variants ir Verleins.
Ar ko viņš ir labs?
Ar to ka dragā kā dulls, un pieļauj milzu lērumu daudz un dažādu kļūdu. Viņš ar savu braukšanas stilu un ātrumu šobrīd nespēj un nespēs kompensēt to cik viņš ir sačakarējis, un vel sačakarēs sacensības. Jā,protams, var atsaukties uz viņa jaunību, bet lai šīs muļķīgas kļūdas nepieļautu viņam jābrauc prātīgāk un apdomīgāk, un tas jau vairs nav savienojams ar to kā viņš brauc patreiz.

     [+] [-]

, 2016-12-04 12:53, pirms 7 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Hamim tomēr vajag tāddu komandas biedru, kurš ir ātrs/labs, bet tai pašā laikā kurš zina savu vietu (nr.2 aiz Hamiltona)
Ja es būtu komandas vadītājs, šis būtu pilota tips, kuru es tieši nemeklētu

Tāpat kā nemeklētu spēlētājus, kuri būtu pilnīgi un galīgi ok ar rezervista lomu futbola komandā, pilnīgi ok ar otrā vārtsarga lomu futbola komandā, utt.

Vajag tomēr nemitīgu asins smaku komandas iekšienē. Lai neviens neiesēžas pašapmierinātībā.
Tas, protams, rada nelielu... unsettlement... komandas iekšienē. Bet labāk tā, nekā regress.

     [+] [-]

, 2016-12-04 13:16, pirms 7 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ar ko viņš ir labs?
Ar to ka dragā kā dulls, un pieļauj milzu lērumu daudz un dažādu kļūdu. Viņš ar savu braukšanas stilu un ātrumu šobrīd nespēj un nespēs kompensēt to cik viņš ir sačakarējis, un vel sačakarēs sacensības. Jā,protams, var atsaukties uz viņa jaunību, bet lai šīs muļķīgas kļūdas nepieļautu viņam jābrauc prātīgāk un apdomīgāk, un tas jau vairs nav savienojams ar to kā viņš brauc patreiz.
Cik kļūdu Tu Verstapena karjerā vari saskaitīt? Nosaukt konkrētas sacīkstes.

     [+] [-]

, 2016-12-04 13:20, pirms 7 gadiem
playthegame rakstīja: Cik kļūdu Tu Verstapena karjerā vari saskaitīt? Nosaukt konkrētas sacīkstes.
Tev ar divām ļoti rupjām kļūdām pēdējās trīs sacensībās nepietiek? Ja ļoti vēlies,tad pameklēšu internetā ko viņš šai sezonā vel paguvis savārīt.

     [+] [-]

, 2016-12-04 13:29, pirms 7 gadiem
playthegame rakstīja: Cik kļūdu Tu Verstapena karjerā vari saskaitīt? Nosaukt konkrētas sacīkstes.
Speciāli priekš Tevīm Verstapena stulbākie izgājieni F1 startējot:

https://www.youtube.com/watch?v=MvI...

https://www.youtube.com/watch?v=Pk1...

https://www.youtube.com/watch?v=MIh...

Slinkums meklēt, bet ir vel.

     [+] [-]

, 2016-12-04 14:02, pirms 7 gadiem
man skiet kad ar Hamiltonu ipasi neviens nevelas braukt komandaa,

     [+] [-]

, 2016-12-04 14:25, pirms 7 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Speciāli priekš Tevīm Verstapena stulbākie izgājieni F1 startējot:

https://www.youtube.com/watch?v=MvI...

https://www.youtube.com/watch?v=Pk1...

https://www.youtube.com/watch?v=MIh...

Slinkums meklēt, bet ir vel.
Un tagad parādi vienu F1 pilotu, kuram nav bijušas avārijas.
Te atkal ieslēdzas tava opozicionāra nostāja - ja visa F1 pasaule saka, ka Verstapens ir izcils talants, tad Ivars darīs visu, lai pierādītu, ka Verstapens (tā pat kā Hamiltons) ir pārvērtēts un nekas no viņa nav
Atgādināšu, ka savulaik, kad Fettels bija šajā vecumā (kādu gadiņu vecāks gan), viņš stresa situācijās bija tik bīstams, ka citi piloti pat baidījās viņam tuvoties.
Viena no lietām, kas Verstapenu raksturo (un tas nav manis izdomāts) ir tas, ka viņš savam vecumam un agresīvajam braukšanas stilam neraksturīgi maz kļūdās.

     [+] [-]

, 2016-12-04 14:35, pirms 7 gadiem
Tik un vienīgi Verlains jo pirmkārt DTM čempis un otrkārt visu mūžu ir bijis saistībā ar Mercedes

     [+] [-]

, 2016-12-04 14:39, pirms 7 gadiem
playthegame rakstīja: Un tagad parādi vienu F1 pilotu, kuram nav bijušas avārijas.
Te atkal ieslēdzas tava opozicionāra nostāja - ja visa F1 pasaule saka, ka Verstapens ir izcils talants, tad Ivars darīs visu, lai pierādītu, ka Verstapens (tā pat kā Hamiltons) ir pārvērtēts un nekas no viņa nav
Atgādināšu, ka savulaik, kad Fettels bija šajā vecumā (kādu gadiņu vecāks gan), viņš stresa situācijās bija tik bīstams, ka citi piloti pat baidījās viņam tuvoties.
Viena no lietām, kas Verstapenu raksturo (un tas nav manis izdomāts) ir tas, ka viņš savam vecumam un agresīvajam braukšanas stilam neraksturīgi maz kļūdās.
Tas ,ka F1, kā jebkurā sporta veidā, tiek runāts tas kas ir nepieciešams, kaut pat tas nereti ir pretrunā ar reālo situāciju, nevienam nav noslēpums.
Nekur nerakstīju, ka citi F1 piloti nekļūdās, bet stāsts ir par to, kādi ir Max kļūdu cēloņi. Un tie ir tikai un vienīgi viņa braukšanas stila izraisīti. Kā šeit daudzi jau sezonas laikā rakstīja- viņš laikam nomierināsies tikai tad, kad viņam kāds vai nu iedos bietē, vai arī riktīgi taranēs sacensību laikā.
Par Vettelu neko tādu neatceros, kā Tu raksti.
Max maz kļūdās? Labprāt ko tādu izlasītu, jo personiski neko tādu neesmu lasījis.

  +1 [+] [-]

, 2016-12-04 14:54, pirms 7 gadiem
Ja "Mercedes" vēlas iegūt otru pilotu, kurš sevi jau pierādījis kā čempions, turklāt šobrīd, iespējams, ir savas karjeras augstākajā punktā snieguma ziņā......

Kādā sakarā augstākajā punktā? Domāju tas ir autora pašizgudrojums.

Merši šobrīd ir uzbūvējuši labāko mašīnu. Kas ar viņiem notiks nākam sezon? To neviens nezin. Ieleks mersī un jaunais pilots būs baigā starā, bet ko pēc tam, ja merši būs 3-5. komanda kopvērtējumā.

Manas prognozes, ka spēku samēri nākamsezon mainīsies pamatīgi. Lai arī vairāk patīk merši (jo MŠ tur brauca), bet es vairāk liktu uz RB. Un viņu pulksteņu motors arī vairs nav tik nožēlojams, kā sākumā.

     [+] [-]

, 2016-12-04 17:26, pirms 7 gadiem
100berzins rakstīja: man skiet kad ar Hamiltonu ipasi neviens nevelas braukt komandaa,
Raikonens brauktu, vinam vienalga