Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"McLaren" nespēj vienoties par braucēju sastāvu 2015. gadam

Juris Grīns
Juris Grīns

"McLaren" nespēj vienoties par braucēju sastāvu 2015. gadam
Batons un viņa līdzšinējais komandas biedrs Magnusens
Foto: zimbio.com

Britu F1 komanda "McLaren" šodien notikušajā sanāksmē nav spējusi izvēlēties, kurš pilots būs Fernando Alonso pārinieks 2015. gada sezonā.

Lai gan oficiālais paziņojums nav sekojis, ir gandrīz droši zināms, ka viens no komandas pilotiem nākošgad būs Fernando Alonso, kurš iepriekšējās piecas sezonas pavadīja "Ferrari" sastāvā. Savukārt otrs pilots tiks izvēlēts starp Džensonu Batonu un Kevinu Magnusenu.

"McLaren" komandas vadībai ir jāizvēlas, kurš variants ir labāks. No vienas puses, Batons var piedāvāt pieredzi un skaidri zināms, ka viņš ir spējīgs izcīnīt uzvaras, ja tehnika to ļauj. Tomēr Magnusenam, kurš pagaidām var lepoties ar vienas F1 sezonas pieredzi, iespējams, ir ne mazāks potenciāls, startēt sacīkstēs viņš varēs ilgāk un, ļoti iespējams, ar laiku būs pat ātrāks nekā Batons.

Kļuvis zināms, ka Magnusenam par sliktu nospēlējis Dānijas kompānijas "Lego" lēmums nekļūt par vienu no komandas sponsoriem. "McLaren" esot uzsvēruši, ka tādā veidā dāņiem kopīgiem spēkiem ir iespējams radīt īstu F1 superzvaigzni, tomēr "Lego" vadība nav piekritusi darījumam un pamatojusi lēmumu ar to, ka autosacīkstes neatbilstot kompānijas tēlam, par ko daudzi ir neizpratnē.

Ja lēmums tomēr tiks pieņemts par labu Magnusenam, Batons bez braukšanas sacīkstēs nepaliks. Brīvo vietu F1 komandās faktiski vairs nav, ja neskaita "Caterham" vienību, kuras nākotne ir neskaidra. Tomēr viņam jau esot piedāvājumi no citiem čempionātiem.

"Es nejūtos komfortabli," kavēšanos ar "McLaren" lēmumu komentē Batons. "Tomēr, lai kā arī nebūtu, nākamais man būs lielisks gads. Jauni izaicinājumi ir aizraujoši, lai tas būtu jauns "McLaren" komandas biedrs, vai pavisam citas sacīkstes. Tomēr gribu dzirdēt lēmumu, lai varētu domāt, kā rīkoties tālāk."

2015. gada sezonā "McLaren" izmantos jaunos "Honda" motorus, kas visu šo gadu tika attīstīti, tomēr vēl nav izmantoti sacensībās.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

Slēpts komentārs: demarkus

     [+] [-]

, 2014-12-04 21:13, pirms 9 gadiem
būs jautri, ja visa šīs nespējas rezultātā bez mašīnas paliks Alonso.

  +2 [+] [-]

, 2014-12-04 21:16, pirms 9 gadiem
xZ rakstīja: būs jautri, ja visa šīs nespējas rezultātā bez mašīnas paliks Alonso.
Alonso brauks 100 % un es Domāju ka Batons ar močīs jo šis ir pelnījis

     [+] [-]

, 2014-12-04 21:22, pirms 9 gadiem
I Nerazzurri rakstīja: Alonso brauks 100 % un es Domāju ka Batons ar močīs jo šis ir pelnījis
Nu, neesmu pārliecināts, ka Batons brauks. Tās saulītes Abu Dabi bija atvadas no skatītājiem. Diezgan neforši šobrīd pret pilotiem tur izturas.

  +1 [+] [-]

, 2014-12-04 21:26, pirms 9 gadiem
Lego kā sponsors gan būtu perfekts šai mašīnai Ferrari F1 2012 F2012 No.6 F.Massa F1-Saison...

     [+] [-]

, 2014-12-04 23:07, pirms 9 gadiem
Alonso jau nu toč brauks.

Par otro pilotu ir ļoti grūts lēmums. Batons ir pieredzējis, bet Magnusens jauns un talantīgs

Nebūtu slikti, ja uz nākamo sezonu paliktu Batons, bet Magnusens pabrauktu GP2, ART komandā (McLaren GP2 komanda) kopā ar Vandūrnu, lai noskaidro, kurš ir labāks, tas kurš uzvar šai cīņā būs Alonso komandas biedrs 2016. gadā.

Bet jāpiekrīt, ka JB izgājiens pēc finiša AAE bija sava veida atvadas no komandas, bet nezinu vai no F1, jo pirms kāda laika baigi baumoja, ka Haas varētu paņemt Batonu uz 2016. gadu pie sevis, jo amerikāņi grib vienu pieredzējušu braucēju (kopā ar mazpieredzējušo Rossi)

     [+] [-]

, 2014-12-05 02:34, pirms 9 gadiem
Hass interesejas par Adrianu Sutilu, Batona pakalpojumus vini nevara pacelt, ka ari vins pats izteicas, ka velas braukt tikai laba komanda.
Ja McLaren ir milziga dilemas prieksa, pieredzi vai jaunibu, es tomer soreiz vel izveletos pieredzi, jo Alonso nav tads ists komandas cilveks, kas varetu iesaistities masinas pilnveidosana.

     [+] [-]

, 2014-12-05 05:28, pirms 9 gadiem
Zombijs rakstīja: Hass interesejas par Adrianu Sutilu, Batona pakalpojumus vini nevara pacelt, ka ari vins pats izteicas, ka velas braukt tikai laba komanda.
Ja McLaren ir milziga dilemas prieksa, pieredzi vai jaunibu, es tomer soreiz vel izveletos pieredzi, jo Alonso nav tads ists komandas cilveks, kas varetu iesaistities masinas pilnveidosana.
Tas strīds jau nav par labāko braucēju, bet gan naudu. Deniss grib izpirkt McLaren vairākuma akcijas un dabūt Dānijas sponsoru. (Maersk vai Lego). Daņi gan uz to neparakstās un tiek stiepta gumija.

  -1 [+] [-]

, 2014-12-05 14:00, pirms 9 gadiem
demarkus rakstīja: iesaku makiem savakt pirksteli no Ferrari....sarkanajos labak iederetos Hulkenbergs
McLaren neinteresē piloti, kuri no tehnikas neko nesaprot.