Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels: "Hamiltons ir pelnījis būt seškārtējs F1 čempions"

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels: "Hamiltons ir pelnījis būt seškārtējs F1 čempions"
Sebastians Fetels un Lūiss Hamiltons. Foto: Scuderia Ferrari

Lūiss Hamiltons pēdējos gados ir ne vien panācis, bet arī krietni apsteidzis Sebastianu Fetelu izcīnīto F1 titulu ziņā. Vācietis, kurš parasti nav veltījis daudz labus vārdus savam sāncensim, šoreiz atzina, ka Hamiltons ir pelnījis būt seškārtējs pasaules čempions.

Kopš 2014. gada Hamiltons triumfējis piecās sezonās no sešām, bet visā karjerā guvis jau sešus titulus. Tagad viņš ir otrais panākumiem bagātākais pilots visā "Formula 1" vēsturē, turklāt tikai viena titula pietrūkst, lai panāktu Mihaelu Šūmaheru. Savulaik, kad Hamiltonam bija tikai viens tituls, Fetels bija izcīnījis jau četrus, taču tie tika sasniegti vēl "Red Bull" komandas sastāvā, kamēr pēc pievienošanās "Ferrari" tik labi nav sekmējies.

"Domāju, ka šis ir brīdis, lai pateiktu Tev tik daudz labu lietu, cik vien varu," pēc tam, kad svētdien Hamiltons nodrošināja uzvaru 2019. gada F1 čempionātā, atzina Fetels. "Ja kāds savā karjerā izcīna sešus titulus, viņš tos visus ir pelnījis. Tas ir tas, ko es viņam pateicu arī personīgi."

Fetels pērn cīnījās par pirmo vietu, arī šogad sākotnēji bija pieskaitāms konkurentu pulkam, taču "Ferrari" progresēja lēnām, arī pats sportists daudzreiz kļūdījās. Šobrīd viņš kopvērtējumā neilgi pirms sezonas beigām ir tikai piektais. Ja šo pozīciju Fetels ieņems arī sezonas beigās, tas būs viņa viens no sliktākajiem rezultātiem karjerā. Piektais pilots bija arī 2014. gadā, kad vēl startēja "Red Bull", bet debijas sezonā 2008. gadā ar "Toro Rosso" komandu ieņēma astoto vietu. Visās citās sezonās vācietis ierindojies augstāk.

"Kopumā ņemot, es priecājos par Hamiltonu, bet neesmu priecīgs par to, ka šogad ar viņu nekonkurējam, kā arī atpaliekam tik daudz," saka Fetels. "Ir jāciena tas, ko viņš ir paveicis iepriekšējos gados un arī šogad. Kopā ar komandu viņi bijuši ārkārtīgi spēcīgi. Es priecājos par viņu, bet ne tik ļoti par mums pašiem."

Otram "Ferrari" pilotam Šarlam Leklēram bija tikai 11 gadi, kad Hamiltons 2008. gadā ieguva savu pirmo F1 titulu.

"Es pats neesmu ieguvis pat vienu titluu, kas jau būtu liels sasniegums, bet seši tituli, tas ir kaut kas neticams," atzīst 22 gadus vecais Leklērs. "Viņš tos ir nopelnījis. Šī sezona viņam ir neticami laba. Es uzaugu, skatoties pa TV, kā viņš startē sacīkstēs, bet tagad gribu viņu pamatīgi apsveikt."

Izmantotie resursi:
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...

     [+] [-]

, 2019-11-04 16:55, pirms 4 gadiem
Kāpēc LV Vetelu dēvē par Fetelu??