Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Alfa Romeo" paziņo pilotus 2020. gada F1 sezonai

Juris Grīns
Juris Grīns

"Alfa Romeo" paziņo pilotus 2020. gada F1 sezonai
Antonio Džovinaci. Foto: Motorsport.com

F1 vienība "Alfa Romeo" arī nākamgad pasaules čempionātā startēs ar līdzšinējiem pilotiem, Antonio Džovinaci saglabājot Kimi Raikonena komandas biedra statusu.

Sezonas sākums Džovinaci nebija iepriecinošs, taču čempionāta vidū itāļu sportists kļuva arvien stabilāks, un kopš tā brīža komanda īsti nešaubījās, ka kontrakts ir jāpagarina. Viens no iemesliem tam ir fakts, ka šī vieta ir rezervēta "Ferrari" rūpnīcas jaunajiem braucējiem, taču šajā sarakstā spēcīgu potenciālo jaunpienācēju pagaidām trūkst.

Kā zināms, "Alfa Romeo" komandai, kas tika izveidota uz "Sauber" bāzes, ir cieša sadarbība ar "Ferrari". Abas automobiļu rūpnīcas pieder vieniem un tiem pašiem īpašniekiem, un tiem, investējot līdzekļus, ir savas intereses komandā.

"Alfa Romeo" šogad sākumā izskatījās ļoti spēcīga, taču vēlāk progresēt nespēja tik strauji kā konkurējošās vienības. Līdz ar to arī Džovinaci nav bijušas daudzas iespējas finišēt punktos, tomēr viņa sniegums ir salīdzināms ar Kimi Raikonenu, kurš zināms kā pieredzējis un ātrs pilots. Somam līgums ar komandu uz 2020. gadu bija jau līdz šim.

Džovinaci savā pirmajā pilnajā F1 sezonā punktos finišējis trīsreiz, labāko rezultātu sasniedzot Moncā, kur tika gūta devītā vieta. Vācijā viņš bija ceļā uz astoto vietu, taču saņēma sodu par pārkāpumiem tehniskajā jomā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...