Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Trīs komandas draud F1 ar sezonas pēdējā posma boikotu

Trīs komandas draud F1 ar sezonas pēdējā posma boikotu
"Lotus" vadītājs Džerārds Lopezs
Foto: AFP/Scanpix

Trīs F1 komandas - "Lotus", "Sauber" un "Force India" - nedēļas nogalē bija gatavas pieteikt boikotu "Grand Prix" posmam ASV, protestējot pret nevienlīdzīgo ienākumu sadali, ziņo BBC. Boikotu izdevies novērst tikai ar lielākā F1 akcionāra "CVC Capital Partners" tiešu iejaukšanos, taču minētās trīs komandas šīs nedēļas laikā gaida konkrētus piedāvājumus uzlabot situāciju, pretējā gadījumā tikšot boikotēts Abu Dabi GP posms.

F1 ASV posmā Bērnijs Eklstouns bija devis atļauju nepiedalīties "Marussia" un "Caterham" komandām, kuras šobrīd piedzīvo pamatīgas finansiālās problēmas un nonākušas apsaimniekotāju rokās. Līdz ar to sacīkstēs piedalījās vien 18 formulas, taču daudz netrūka, lai to skaits samazinātos līdz 12, jo "Lotus", "Sauber" un "Force India" nopietni apsvērušas boikota iespēju.

Šīs komandas tādējādi vēlējušās protestēt pret F1 ienākumu sadali, kas ir pārāk nelabvēlīga mazajām komandām un atbildīga par to grūto finansiālo stāvokli. Komandas jau bija parūpējušās par preses konferences noorganizēšanu, lai paziņotu par savu lēmumu un tā motīviem, taču, kā vēsta BBC, laicīgi noreaģējis "CVC Capital Partners" (F1 lielākās akcionāres) galvenais izpilddirektors Donalds Makenzijs, kurš veicis zvanu "Lotus" īpašniekam Džerārdam Lopezam un apsolījis risināt situāciju arī bez boikota pieteikuma.

Makenzijs apsolījis jau drīzumā veikt pasākumus, lai izlīdzsvarotu ienākumu sadali, turklāt viņa solis ASV posma glābšanā radījis šaubas par Eklstounu kā vienīgo situācijas noteicēju Formula 1 pasaulē, jo Makenzijs medijiem atklājis, ka būtu iejaucies arī tad, ja Eklstouns iebilstu pret šādu rīcību. Pats Eklstouns publiski atzinis, ka mazo komandu finansiālās problēmas "droši vien ir viņa vaina" un ka F1 šobrīd piedzīvo finansiālo krīzi. Lai arī oficiāli dati par ienākumu sadali komandām netiek publiskoti, tiek lēsts, ka, piemēram, "Ferrari" 2013. gadā no F1 saņēma apmēram 15 reizes lielāku naudas summu nekā "Marussia".

F1 lielākās komandas pagaidām pauž visai atturīgu viedokli, piemēram, "Red Bull" vadītājs Kristians Horners norādījis, ka komandas sacīkstēs piedalās, lai cīnītos, nevis sponsorētu cita citu, savukārt "Mercedes" priekšnieks Toto Volfs atzinis, ka finanšu plūsmas reformas ir nepieciešamas, un viņš paudis gatavību ko darīt lietas labā.

Iepriekš minētā komandu trijotne gan nav atmetusi savas domas par publisku protestu, un Lopezs paziņojis, ka viņš, "Force India" un "Sauber" pārstāvji gaida konkrētus piedāvājumus. Ja tie netiks sniegti līdz šajā nedēļas nogalē paredzētajam Brazīlijas "Grand Prix", komandas atgriezīsies pie domas par publisku sacensību boikotu, izlaižot sezonas noslēdzošo posmu Abu Dabi, kurš paredzēts 23. novembrī.

Šosezon "Sauber" vēl ne reizi nav tikusi punktos, bet "Lotus" piloti kopā savākuši deviņus punktus. Daudz labāk veicies "Force India" braucējiem, kuri kopā nopelnījuši 123 punktus un ļauj komandai ieņemt sesto vietu Konstruktoru kausā.

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage


, 2014-11-04 19:58, pirms 9 gadiem
Bērnijs palēnām jūk prāta. Man rodas tāda sajūta, ka viņam par F1 jau sāk palikt pofig.

Tas, ka kaut kā jāizlīdzina komandu ienākumi no KK vietas, ir fakts. Jāpanāk arī tas, lai ierobežotu izdevumus.

F1 nav vajadzīgas kaut kādas mazās komandas, kuras par 2-3 sezonām vispār aiziet no F1 vai arī maina īpašniekus un nosaukumu
, 2014-11-04 20:16, pirms 9 gadiem
ku ti veacas ziņas bernijs dos 100 limakus
, 2014-11-05 01:40, pirms 9 gadiem
Gan jau vecam zmogam vajadzes pavert maku vala un parskatit naudas sadali, ja butu kas nak vinu vieta, tad noteikti sis atstatu aizborta, bet nav gribetaju un ja ir tad stipri saubigi.
Ja ta turpinasies var palikt tikai 5 komandas Mercedes, Ferrari, McLaren, Williams, Red Bull sanaks katrai pieteikt neviss 3 masinas bet 4, kaut gan Red Bull jau to dara caur Toro Rosso.
, 2014-11-08 08:23, pirms 9 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Bērnijs palēnām jūk prāta. Man rodas tāda sajūta, ka viņam par F1 jau sāk palikt pofig.

Tas, ka kaut kā jāizlīdzina komandu ienākumi no KK vietas, ir fakts. Jāpanāk arī tas, lai ierobežotu izdevumus.

F1 nav vajadzīgas kaut kādas mazās komandas, kuras par 2-3 sezonām vispār aiziet no F1 vai arī maina īpašniekus un nosaukumu
Pie vienādiem ienākumiem no F1 organizācijas tieši KK punktu naudas nav jāmaina, jo tad būtu visi vienādā situācijā. Bet tā nav tā galvenā doma.

Un ko tas Horners ar savu tekstu domājis? Ķip, ka viņš tagad sponsorē pašlaik kādu mazo komandu? Runa ir par visiem F1 ienākumiem, kur visas komandas spēlē vienādu lomu. Tas, ko RB rauj no sponsoriem, to naudu neviens neaiztiek.
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
3

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.