Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Fetelam pēc avārijas izdodas izvairīties no soda

Fetelam pēc avārijas izdodas izvairīties no soda
Foto: imago/Eibner/Scanpix

"Ferrari" pilots Sebastians Fetels nebūs spiests saņemt starta vietu sodu uz nākamo F1 posmu, jo avārijā pēc Malaizijas Grand Prix finiša viņa ātrumkārba netika bojāta, un tās nomaiņa nav nepieciešama.

Sepangas trasē Fetels pēc dzinēja maiņas startēja pēdējais, bet spēja aizcīnīties līdz ceturtajai vietai. Jau pēc finiša viņš piedzīvoja sadursmi ar "Williams" pārstāvi Lensu Strolu, paliekot trases malā.

Tā kā trieciens bija visai spēcīgs, pastāvēja bažas, ka Fetelam uz posmu Japānā, kas notiks jau šo svētdien, būs vajadzīga jauna ātrumkārba un tādā veidā jāsaņem piecu starta vietu sods. Tomēr "Ferrari" komanda dzinēju un tā papildinošās detaļas nosūtīja uz savu bāzi Maranello, kur inženieri veica padziļinātu pārbaudi, secinot, ka ātrumkārba nav tā bojāta, lai būtu nepieciešama tās maiņa.

Plānots, ka šo ātrumkārbu Fetela mašīnā iemontēs sestdienas rītā, lai stundu garo treniņbraucienu laikā Suzukas trasē varētu pilnībā pārliecināties, ka tās maiņa pirms kvalifikācijas patiešām nav nepieciešama.

Šobrīd Fetelam ir vitāli svarīgi izvairīties no sodien, jo pēdējo divu posmu laikā viņš ievērojami zaudējis otram titula pretendentam Lūisam Hamiltonam no "Mercedes" vienības, kurš piecus posmus pirms sezonas beigām atrāvies jau par 34 punktiem.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...


Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Sainss: "Kad bija laiks lidot uz Austrāliju, aizvien atrados gultas režīmā"

Vēl brīdī, kad Karloss Sainss devās uz lidmašīnu, lai lidotu uz Austrāliju, sportistam nešķita, ka būs gatavs stāties uz starta F1 čempionāta trešajā posmā. Pēc izcīnītās uzvaras spāņu pilots atklāj, kā rīkojies, lai divu nedēļu laikā spētu atlabt no apendicīta operācijas un fiziski izturētu sacīkšu distanci.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.
Daniels Rikjardo. Foto: Motorsport.com

Rikjardo: "Sezonu nebiju paredzējis sākt šādi"

Daniels Rikjardo neslēpj, ka šobrīd piedzīvo nedaudz grūti periodu, tomēr uzsver, ka kritizētājus neklausās. Otrs RB komandas pilots Juki Cunoda rāda labāku veikumu, Austrālijā sasniedzot septīto vietu. Tomēr Helmuts Marko arī viņu mudina uzlabot savu veikumu vēl vairāk, lai saglabātu izredzes kandidēt uz vietu "Red Bull" komandas sastāvā.