Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rosbergs: "Fetels tajās sacīkstēs izskatījās kā Barikello"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rosbergs: "Fetels tajās sacīkstēs izskatījās kā Barikello"
Sebastians Fetels. Foto: Zuma Press/Scanpix

2016. gada F1 pasaules čempions Niko Rosbergs pēc autosportista karjeras beigšanas savos video blogos komentē notiekošo sacīkstēs un arī ārpus tām. Viņam garām nepaslīdēja arī fakts, ka "Ferrari" komanda Beļģijas posmā izmantoja pavēli pret saviem pilotiem, turklāt šoreiz "ieroču nesēja" lomai pakļaujot titulēto Sebastianu Fetelu.

Lai gan Fetels pēc pirmajiem pitstopiem bija kļuvis par sacīkšu līderi, viņa ātrums nebija tik labs kā Šarlam Leklēram, tādēļ, daudz negaidot, sekoja pavēle palaist gados krietni jaunāko sportistu priekšā. Četrkārtējais F1 čempions to arī izdarīja un Rosbergam tas atgādina tos "Ferrari" laikus, kad Mihaela Šūmahera interešu vārdā bieži tika izmantots Rubenss Barikello.

"Nabaga Fetels," saka Rosbergs. "Viņš tajās sacīkstēs bija kā Barikello. Viņam bija jāpalaiž garām savs komandas biedrs un jāpalīdz viņam. Pārsteidzoši, ka tas jādara četrkārtējam čempionam."

Līdz šim šajā gadā Fetels ne reizi vien bijis ieguvējs līdzīgās situācijās, kad pavēles tika dotas Leklēram. Tomēr tieši Leklērs Spā-Frankošamps trasē izcīnīja pirmo uzvaru komandai šosezon, turklāt kopvērtējumā no Fetela atpaliek vairs vien 12 punktus, ieņemot piekto vietu, kamēr vācietis ir ceturtais.

"Redzēsim, pie kā tas novedīs, bet Fetels par to, bez šaubām, nebūs priecīgs," prāto Rosbergs. "Kā jau teicu pēc kvalifikācijas, Fetelam šobrīd vienkārši ir problēmas ar šo mašīnu, sevišķi tās aizmuguri, kas uzvedas nervozi. Šādā situācijā vienkārši jāgūst pārliecība par to, ka vari mašīnas aizmuguri kontrolēt, bet viņam to neizdodas paveikt."

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news...