Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Raikonenam un Batonam neinteresē Formula E, Alonso un Fetels domā par "Indy 500"

Juris Grīns
Juris Grīns

Raikonenam un Batonam neinteresē Formula E, Alonso un Fetels domā par "Indy 500"
Kimi Raikonens
Foto: LaPresse/Scanpix

Kimi Raikonens un Džensons Batons, kurus nesen F1 līdzjutēji vispasaules aptaujā atzina par diviem no trim populārākajiem braucējiem čempionātā, izteikuši savas domas par elektrisko automašīnu sacīkstēm Formulu E. Abi pieredzējušie sportisti par tām neesot sajūsmā un nākotnē tajās nedomā piedalīties. Tikmēr Fernando Alonso un Sebastians Fetels izteikuši vēlmi piedalīties "Indy 500".

Šobrīd vairums no Formula E dalībniekiem ir bijušie F1 piloti. Pagājušajā svētdienā Londonā par pirmo čempionu tika kronēts Nelsons Pikē juniors, kādreizējais "Renault" F1 pilots un Alonso komandas biedrs, bet miljardieris Ričards Brensons izteicis prognozi, ka piecu gadu laikā Formula E apsteigs F1 čempionātu popularitātes ziņā.

Gan Batons, gan Raikonens, kuri pamazām tuvojas savas F1 karjeras noslēgumam, šosezon paskatījās Formula E sacīkstes, tomēr nav par tām sajūsmā.

"Es skatījos braucēju dēļ," skaidro "McLaren" pilots Džensons Batons. "Manuprāt, tur brauc kādi 13 bijušie Formula 1 piloti un tas šo čempionātu padara aizraujošu. Tas ir lieliski, ka mums ir eletriskās sacīkstēs, ja gribat tās tā saukt, tomēr tas nav tas, kas mani interesētu. Motoru sports man nozīmē motoru sportu. Es mīlu skaņu, smaržu un ātrumu - tieši to, ko piedāvā Formula 1."

Līdzīgās domās ir arī "Ferrari" pilots Kimi Raikonens: "Es redzēju to sacīksti un neesmu īpaši ieinteresēts tur startēt. Jauki, ka viņi atraduši iespēju braukt tādās trasēs un tas cilvēkiem šķiet jauki, bet manā izpratnē tās mašīnas ir diezgan lēnas. Čempionātam ir labs koncepts un šobrīd viņi no tā visa dabū ārā labas sacensības, taču tās mani neaizrauj."

Tikmēr divi citi slaveni F1 piloti, Fernando Alonso un Sebastians Fetels, pauduši gatavību nākotnē piedalīties slavenajās Indianapolisas 500 jūdžu sacīkstēs "Indy 500", raksta IndyCar čempionāta oficiālā mājaslapa "indycar.com".

"Pasaulē ir trīs īpašas autosacīkstes - "Indy 500", Lemānas 24 stundu brauciens un Monako "Grand Prix" izcīņa," saka Alonso, liekot noprast, ka kādudien viņu varam ieraudzīt Indianapolisā. "Kas zina... Tā ir viena no lielākajām motoru sporta sacensībām, tāpēc tā ir saistoša jebkuram pilotam."

Fetels atzina, ka varētu startēt Indianapolisā, ja ne nākošgad, tad tuvākajā nākotnē: "Nevar vienkārši iekāpt formulā un labi izdarīt savu darāmo. Ovālu sacīkstes ir krietni atšķirīgas no Formulas 1."

Jāpiemin, ka jau ilgāku laiku tiek spekulēts par Alonso iespējamo startēšanu Lemānā.

Izmantotie resursi:
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...
The Official Site of IndyCar News, Drivers,...

     [+] [-]

, 2015-07-04 12:13, pirms 9 gadiem
Dambis nebūvēs formulu E ?

     [+] [-]

, 2015-07-04 13:08, pirms 9 gadiem
dakots rakstīja: Dambis nebūvēs formulu E ?
Sūds tas tavs Formula E ne skaņās nekā ja nu vienīgi apdzīšana kas ir pateicoties vienādai šasijai