Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Formulā 1 sestdienās tiek plānota sprinta sacīkste rezerves pilotiem

Juris Grīns
Juris Grīns

Formulā 1 sestdienās tiek plānota sprinta sacīkste rezerves pilotiem
F1 sacensību starts
Foto: LaPresse/Scanpix

Viena no radikālajām izmaiņām, kas varētu stāties spēkā 2017. gadā, paredz sestdienā aizvadīt īpašu sprinta sacīksti F1 komandu rezerves bracējiem, savukārt četri ātrākie no viņiem drīkstētu startēt "Grand Prix" posmā, nodrošinot to, ka uz starta pēc ilga pātraukuma atkal izietu 26 formulas.

Nākamgad Formulā 1 ienāks amerikāņu komanda "Haas". Pieņemot, ka turpinās pastāvēt visas tagadējās komandas, braucēju skaits, kas stāsies uz starta, palielinātos līdz 22. Tomēr F1 Stratēģijas grupa atradusi iespēju, kā jau 2017. gadā nodrošināt 26 pilotu dalību pasaules čempionāta posmos.

Lai palielinātu intresi par notikumiem sestdienā, plānots rīkot īpašu sacīksti F1 komandu trešajiem pilotiem jeb rezervistiem. Četri ātrākie savukārt tiktu pie iespējas startēt F1 posmā no pēdējām četrām pozīcijām.

Tāpat visiem rezerves pilotiem būtu jāpiedalās brīvajos treniņbraucienos un kvalifikācijā, tādejādi ļaujot komandām iegūt papildus kilometrus, kas testu ierobežojumu apstākļos būtu ļoti vērtīgs ieguvums.

Šobrīd ideja vēl nav apstiprināta un tiek apspriestas detaļas.

Iespējams, ka šāda sestdienas sprinta sacīkste nenotiktu aizokeāna posmos, kur komandām varētu būt apgrūtinoši un dārgi nodrošināt startēšanai trešo mašīnu.

Jāpiemin, ka pēdējo reizi 26 mašīnas uz starta izgāja tālā 1995. gada Monako "Grand Prix".

Izmantotie resursi:
Home—Sports News, Scores, Schedules, Videos...

     [+] [-]

, 2015-07-04 11:18, pirms 9 gadiem
Lai jau iet

  +2 [+] [-]

, 2015-07-04 11:23, pirms 9 gadiem
Un 3 Mercedes uz pjedestāla?

  +1 [+] [-]

, 2015-07-04 11:25, pirms 9 gadiem
Nebūtu slikti, ja būtu gonka komandu trešajiem pilotiem, tas dotu arī viņiem pierādīt sevi. Kā arī atsevišķs čempis priekš viņiem nebūtu slikti.
Kas attiecas uz to, ka 4 labākie startētu svētdienas gonkā, tad šo gan neatbalstu, jo tur piedalītos spēcīgāko komandu piloti, lai gan šie papildus km būtu noderīgi tieši mazajām komandām (Manor, Haas, Sauber)

  +1 [+] [-]

, 2015-07-04 11:36, pirms 9 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Kas attiecas uz to, ka 4 labākie startētu svētdienas gonkā, tad šo gan neatbalstu, jo tur piedalītos spēcīgāko komandu piloti, lai gan šie papildus km būtu noderīgi tieši mazajām komandām (Manor, Haas, Sauber)
Jā, vajag noteikumu, lai lielie netiek pie braukšanas ar trim formulām. Vai nu skatās pēc punktiem iepriekšējās gonkās vai kā savādāk. Priekš mazajiem būtu pat interesanti paskatīties kaut vai pirms kvalifikācijas, jo tos pa lielam tāpāt ekrānā neredz. Dotu iespēju ar laiku izlīdzināt visu spēku samērus

     [+] [-]

, 2015-07-04 11:51, pirms 9 gadiem
karliss rakstīja: Jā, vajag noteikumu, lai lielie netiek pie braukšanas ar trim formulām. Vai nu skatās pēc punktiem iepriekšējās gonkās vai kā savādāk. Priekš mazajiem būtu pat interesanti paskatīties kaut vai pirms kvalifikācijas, jo tos pa lielam tāpāt ekrānā neredz. Dotu iespēju ar laiku izlīdzināt visu spēku samērus
Man patika kā bija pirma apmēram 10 gadiem, kad FP1 ar trešo formulu piedalījās 5 komandas (ja nemaldos), kuras iepriekšējā gadā palika pēdējās 5 vietās KK (atceros, ka McLaren arī vienu gadu ar trešo formulu piedalījās FP1 dēļ tā iemesla, ka palika apakšgalā).

     [+] [-]

, 2015-07-04 12:01, pirms 9 gadiem
Kas tas pa murgu?
Gluži kā krievi, kas sūdzās par krīzi kamēr šķiežas ar kaviāru
F1 vadība tik tiešām ir ar putniem galvā. F1 komandas knapi spēj izdzīvot, bet šeku reku, būs jātaisa vēl trešā mašīna. Tam visam vēl klāt papildus astronomiskās loģistikas izmaksas, savukārt trašu īpašniekiem jāizbūvē katrai komandai vēl trešā garāža.
Lai dzīvo F1 vadības loģika

  -2 [+] [-]

, 2015-07-04 12:04, pirms 9 gadiem
Piektās vietas ieguvējam, lai tiktu pie sacensībām, būs jānodejo polka

  +1 [+] [-]

, 2015-07-04 12:09, pirms 9 gadiem
playthegame rakstīja: Lai dzīvo F1 vadības loģika
Lielāka jēga nekā taisīt testus sezonas vidū. Nabagiem F1 nav ko darīt, kamēr čempionāts nepieder pašām komandām.

  -1 [+] [-]

, 2015-07-04 13:06, pirms 9 gadiem
karliss rakstīja: Lielāka jēga nekā taisīt testus sezonas vidū. Nabagiem F1 nav ko darīt, kamēr čempionāts nepieder pašām komandām.
Jēga vai ne jēga, bet fakts tāds, ka ko tādu var atļauties maksimums uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmas komandas.

     [+] [-]

, 2015-07-04 13:51, pirms 9 gadiem
Un arī jautājums. Tad kāpēc no pēdējām vietām jāstartē, ja arī atmetam visu playthegame minēto?

Lai viņi arī piedalās kvalifikācijā.

Visā visumā jau nekas slikts tas viss nebūtu, bet ne jau 26 mašīnas pēkšņi atrisinās problēmas intrigas ziņā.