Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" ar uzlaboto motoru Monreālā cer uzveikt "Mercedes"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" ar uzlaboto motoru Monreālā cer uzveikt "Mercedes"
Sebastians Fetels
Foto: LaPresse/Scanpix

Kamēr "Mercedes" komanda pirms šonedēļ gaidāmā F1 posma Kanādā nav veikusi savu motoru uzlabošanu, "Ferrari" izmantojusi daļu no pieejamajām "kvotām" un ieguvusi par aptuveni 30 zirgspēkus spēcīgāku dzinēju.

"Ferrari" komandai ir pieejamas desmit tā sauktās "kvotas", kuras tā var izmantot, veicot motora uzlabošanu. Uz posmu Kanādā "Ferrari" izmantojusi trīs no tām, kā rezultātā gan Sebastianam Fetelam, gan Kimi Raikonenam Monreālas trasē būs ne vien jauni, bet arī uzlaboti motori.

Tiesa, jāpiemin, ka šis būs jau trešais motors, ko izmantos gan Fetels, gan Raikonens, taču bez starta vietu soda saņemšanas katrs F1 pilots visas sezonas laikā drīkst izlietot tikai četrus motorus. Pagaidām satraukumam nav pamata, tomēr jāņem vērā, ka pirmie divi motori izmantoti sešās sacīkstēs, kamēr pārējiem diviem teorētiski jāiztur 13 sacensības.

"Mercedes" komanda, kuras piloti Luiss Hamiltons un Niko Rosbergs šobrīd ir F1 čempionāta līderi, arī nolēmusi Kanādas "Grand Prix" startēt ar jauniem motoriem. Tomēr, atšķirībā no "Ferrari", Hamiltons un Rosbergs pagaidām iztikuši katrs ar vienu dzinēju.

Tomēr uz Kanādas "Grand Prix", kur motoriem ir īpaši liela slodze, abi startēs ar jauniem jaudas agregātiem, kas gan nebūs uzlaboti. Tiek ziņots, ka "Mercedes" savas septiņas pieejamās "kvotas" varētu sākt izmantot uz Beļģijas posmu, kas notiks tikai 23. augustā.

Līdz ar to "Ferrari" spēku attiecība pret "Mercedes" gaidāmajās sacīkstēs varētu kļūt lielāka. Arī iepriekš aizvadīto F1 sezonu laikā tieši uz Monreālu "Ferrari" nereti ir ieradušies ar uzlabotām mašīnām, līdz ar to tā kļuvusi par tādu kā tradīciju. Šajā gadījumā uzlabojumi būs veikti ne vien motoram, bet arī citām komponentēm.

Kanādas "Grand Prix", kā ierasts, risināsies svētdienā, tomēr sacīkstes starts tiks dots mums ne tik ierastā laikā - plkst. 21:00 vakarā pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
F1 News - James Allen on F1 - Formula 1 - A...
autosport.com - the authority on Formula One,...

  -1 [+] [-]

, 2015-06-04 06:25, pirms 9 gadiem
Nu tad otrādi, lai būtu Kimi, Pirksts , un trešais Melnis uz pjedestāla.

  -2 [+] [-]

, 2015-06-04 07:42, pirms 9 gadiem
draudinsh rakstīja: Nu tad otrādi, lai būtu Kimi, Pirksts , un trešais Melnis uz pjedestāla.
Tu esi cūka no cilvēka!

  -2 [+] [-]

, 2015-06-04 08:02, pirms 9 gadiem
uz ko viņi dabujuši tos 30 zirgus? cerams ka ne uz izturības rēķina

     [+] [-]

, 2015-06-04 10:57, pirms 9 gadiem
pūce rakstīja: uz ko viņi dabujuši tos 30 zirgus? cerams ka ne uz izturības rēķina
Ferrari zina ko dara

     [+] [-]

, 2015-06-04 11:16, pirms 9 gadiem
Nu cerams, ka tas kaut ko dos.