Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons cer uz labākā sportista titulu un vēl vienu triumfu F1 čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons cer uz labākā sportista titulu un vēl vienu triumfu F1 čempionātā
Luiss Hamiltons
Foto: AFP/Scanpix

F1 čempions Luiss Hamiltons negrib apstāties pie sasniegtā un šogad vēlas izcīnīt titulu vēl pārliecinošāk nekā 2014. gadā. Tāpat viņš cer tikt pie pērnā gada labākā sportista titula, saņemot "Laureus" balvu.

Pērn Hamiltons ieguva savu otro F1 titulu karjerā, sīvā cīņā uzveicot "Mercedes" komandas biedru Niko Rosbergu, bet pārējos atstājot tālu aizmugurē.

"Domāju, ka 2014. bija viens no labākajiem, ja ne pats labākais gads manā karjerā," stāsta Hamiltons. "Tas bija īpašs gads, kad komanda izdarīja apbrīnojamu darbu, lai sagatavotu auto. Bija kāpumi un kritumi. Lai gan lielākoties bijām visiem priekšā, vienalga bija izaicinoši nepārtraukti mēģināt uzlabot sniegumu."

Kad 15. martā startēs jaunā F1 sezona, Hamiltons vēlas gūt vēl pārliecinošākas uzvaras nekā pērn.

"Šogad vēlos būt vēl labāks," viņš saka. "Mēģināšu dominēt vēl pārliecinošāk. Es jūtos svaigs un sagatavojies. Plānoju braukt tik pat labi kā pagājušajā gadā, tomēr gribu būt vēl ātrāks. Ceru, ka man būs pietiekami laba tehnika un ceru, ka izdosies aizvadīt labas sacīkstes. Tas ir lieliski, ka atkal būs iespēja sacensties!"

Hamiltons ir nominēts prestižajai "Laureus" balvai, ko ik gadu saņem par labāko atzītais pasaules sportists. Šogad bez Hamiltona uz šo godu pretendē arī MotoGP čempions Marks Markess, Krištianu Ronaldu (futbols), Rojs Maklirojs (golfs), Novāks Džokovičs (teniss) un Reno Lavilenī (vieglatlētika).

Pirms gada "Laureus" balvu saņēma Sebastians Fetels, bet divas reizes pie šī apbalvojuma ticis arī Mihaels Šūmahers (2002. un 2004. gadā). Hamiltons uz to pretendēja arī 2009. gadā, taču toreiz "Laureus" balva nonāca sprintera Useina Bolta īpašumā.

"Es nekad neesmu ieguvis šo lielo balvu, bet esmu redzējis varoņus, kas to ir saņēmuši," emocionāli stāsta Hamiltons. "Tādēļ, ziniet, es būtu ārkārtīgi priviliģēts, ja varētu atrasties starp šiem sportistiem."

"Laureus" balvu pasniegšanas ceremonija notiks 15. aprīlī.

Izmantotie resursi:
motorsport.com

  +2 [+] [-]

, 2015-03-04 19:59, pirms 9 gadiem
Uzvarējis 2 cilvēku cīņā un būs gada sportists? labs joks

  +1 [+] [-]

, 2015-03-04 20:57, pirms 9 gadiem
Uuksts rakstīja: Uzvarējis 2 cilvēku cīņā un būs gada sportists? labs joks
Fettels pie balvas tika uzvarot... viena cilvēka cīņā.

  +1 [+] [-]

, 2015-03-04 21:01, pirms 9 gadiem
Arī Šūmahers abos gados bija bez konkurentiem

     [+] [-]

, 2015-03-04 22:03, pirms 9 gadiem
Lai cer tālāk!

  -1 [+] [-]

, 2015-03-05 03:12, pirms 9 gadiem
bet nu nesaprotu, kā var likt autosportistus kopā ar īstiem sportistiem? domāju tieši par šo labākā sportista balvu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-03-05 11:53, pirms 9 gadiem
Galdnieks vārdā Otomārs rakstīja: tātad kā izrādās autosportists ir neīsts sportists...
tieši tā! īstā sportā rezultāti atkarīgi no Tavas sportiskās formas!

     [+] [-]

, 2015-03-05 14:38, pirms 9 gadiem
kungs rakstīja: tieši tā! īstā sportā rezultāti atkarīgi no Tavas sportiskās formas!
a vini ko dara seez un eed hamburgerus?! Viniem ir vel kaadai izturibai jabut, lai nobrauktu pat normala laika apstaklos nerunajot par karsto laiku kur vispar ir tveice ieksiene un jakonsentrejas 1.5h

     [+] [-]

, 2015-03-05 16:22, pirms 9 gadiem
crushader rakstīja: a vini ko dara seez un eed hamburgerus?! Viniem ir vel kaadai izturibai jabut, lai nobrauktu pat normala laika apstaklos nerunajot par karsto laiku kur vispar ir tveice ieksiene un jakonsentrejas 1.5h
nu un?? maratonu zem 2:30 var noskriet tūkstošiem cilvēku pasaulē, bet uzvarētāju nosaka fiziskā sagatavotība. un arī to f1 slodzi var izturēt tūsktošiem cilvēku.

principā ko gribu teikt - uzvarētāju nenosaka fiziskā sagatavotība, jo tā visiem ir pietiekamā līmenī priekš tām sacensībām.