Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens: "Hamiltons ir viens no labākajiem, taču viņš nav nekāds Dievs"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Verstapens: "Hamiltons ir viens no labākajiem, taču viņš nav nekāds Dievs"
Makss Verstapens. Foto: Imago Sport/Scanpix

Pēc pusotra mēneša startēs F1 jaunā sezona, un "Red Bull" komandas līderis Makss Verstapens izteicies, ka pareizajā formulā viņš būtu gatavs konkurēt ar pēdējos gados dominējušo Lūisu Hamiltonu.

Pagājušajā sezonā aizvadītajā 21 posmā Lūiss Hamiltons izcīnīja 11 uzvaras un pārliecinoši triumfēja kopvērtējumā. Viņam tas bija sestais tituls, un kopš 2014. gada brits par pasaules čempionu nav kļuvis tikai vienā sezonā. Pērn viņa tuvākais sekotājs bija "Mercedes" komandas biedrs Valteri Botass, bet labākais no pārējiem bija tieši Makss Verstapens.

"Lūiss ir ļoti labs braucējs. Pilnīgi skaidrs, ka viņš ir viens no labākajiem, taču viņš nav nekāds Dievs. Iespējams, Dievs ir kopā ar viņu, taču viņš nav Dievs," teica 22 gadus vecais Verstapens, kurš pauda pārliecību, ka var apsteigt pasaules čempionu. "Jā, taču viss būs ļoti atkarīgs no manas formulas."

"Kad esi spējīgs izdarīt spiedienu uz līderi, viņam dzīve kļūst daudz sarežģītāka. Ja nekad netiec apdraudēts, vari mierīgi braukt uz 97-98% un nekad nekļūdīties. Nu labi, varbūt kļūdīties vienu reizi sezonā," pauda Verstapens, kurš pagājušajā sezonā izcīnīja trīs uzvaras un kopvērtējumā aiz muguras atstāja "Ferrari" pilotus Šarlu Leklēru un Sebastianu Fetelu.

"Pat ja sākumā no "Mercedes" atpaliksim 0,2 sekundes aplī, varam izdarīt spiedienu. Gribētu, lai jau sezonas startā varam konkurēt, jo tad tiešām cīņa būs pa īstam. Nevaru sagaidīt, kad sāksies cīņa un būsim viņiem blakus, jo esmu drošs, ka varam būt labāki nekā pagājušajā sezonā."

"Zinu, ka mēs pie spiediena izceļamies uz pārējo komandu fona. Piemēram, Vācijā bija sarežģīta sacīkste, vai arī Brazīlijas posms," pauda Verstapens. Vācijā viņš uzvarēja lietus sacīkstēs, kamēr Hamiltons pielaida vairākas kļūdas. Arī Brazīlijā par uzvarētāju kļuva Verstapens, kamēr Hamiltons finišēja vien septītajā vietā, bet Botass izstājās.

Verstapenam ir līgums ar "Red Bull" līdz 2023. gadam. F1 jaunā sezona startēs 15. martā ar Austrālijas "Grand Prix". Pavisam tiks aizvadīti 22 posmi. Noslēdzošais norisināsies 29. novembrī Abu Dabi.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/formula-o...