Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

FIA aizliegusi "Force India" komandai izmantot vēsturisku nosaukumu

Juris Grīns
Juris Grīns

FIA aizliegusi "Force India" komandai izmantot vēsturisku nosaukumu
Foto: Racing Point Force India Formula One Team

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) ir oficiāli apstiprinājusi, ka komanda, kas līdz šim F1 pasaules čempionātā startēja ar nosaukumu "Force India", turpmāk sauksies "Racing Point".

"Force India" vienība, kas piederēja indiešu uzņēmējam Vidžajam Maljam, tika izveidota uz "Spyker" komandas bāzes un ienāca "Formula 1" čempionātā 2008. gadā. Lai gan rezultāti bija gana augsti, pēdējos gados to nomocīja problēmas, kas lielā mērā saistāmas ar Maljas nepatikšanām saistībā ar likumu. Pērn "Force India" nopirka kanādiešu miljardieris Lorenss Strols un jau pirms kāda laika bija zināms, ka komandas līdzšinējais nosaukums netiks paturēts.

Lai gan jau vairākus mēnešus bija neoficiāli zināms, ka komanda turpmāk sauksies "Racing Point", tikai tagad FIA apstiprinājusi, ka vienība ar šādu nosaukumu patiešām startēs 2019. gada F1 pasaules čempionātā. Tāpat reizē apstiprināts "Sauber" vienības jaunais nosaukums "Alfa Romeo Racing".

Kļuvis zināms, ka pastāvējusi varbūtība "Force India" pārsaukt kādā vēsturiskā nosaukumā. Strols esot vērsies pie cilvēkiem un kompānijām, kam pieder tiesības uz dažādiem autosporta vēsturē pazīstamiem brendiem. Viens no tiem esot bijis "Lola", ko viņš vēlējies lietot kā komandas jaunu vārdu. Tas nav realizējies, jo FIA tam neesot piekritusi.

Izmantotie resursi:
RaceFans: F1, IndyCar, WEC, Formula E and more...