Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" centīsies bloķēt Volfa kļūšanu par F1 vadītāju

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" centīsies bloķēt Volfa kļūšanu par F1 vadītāju
Foto: Scuderia Ferrari

"Ferrari" priekšsēdētājs Luiss Kamiljeri pavēstījis, ka viņa pārraudzībā esošā F1 komanda apsvērs iespēju izmantot savas veto tiesības, lai apturētu tagadējā "Mercedes" vienības bosa Toto Volfa kļūšanu par "Formula 1" čempionāta vadītāju.

Volfam šī gada izskaņā beigsies līgums ar "Mercedes" un tiek ziņots, ka viņš gatavojas nomainīt tagadējo F1 vadītāju Čeisu Keriju.

Kamiljeri saka, ka "Ferrari" nostājas pret to, ka čempionāta vadībā nokļūst cilvēki, kas iepriekš strādājuši kādā sacīkšu komandā.

"Ja kāds, kurš pēdējo gadu laikā spēlējis aktīvu un svarīgu lomu kādā no komandām, uzņemoties atbildību par visu "Formulu 1", nonāktu interešu konfliktā," viņš sacīja. "Tas nebūtu labi, ja Volfs vadītu čempionātu."

Tāpat Kamiljeri paskaidro, ka tā nav vēršanās konkrēti pret Volfu, bet situāciju kā tādu.

"Mūsu nostāja ir tāda, ka, ja Matija Binoto tagadējais "Ferrari" komandas vadītājs kandidētu uz Čeisa vietu, visas pārējās komandas nebūtu īpaši apmierinātas," skaidro Kamiljeri. "Mūsu veto tiesības ir galējais instruments. Ja mūs ar to konfrontētu, mēs skaidrā valodā izskaidrotu "Liberty" cilvēkiem savu viedokli."

Izmantotie resursi:
GPFans - The world's fastest-growing...

     [+] [-]

, 2020-01-04 16:43, pirms 4 gadiem
Manuprāt visai muļķīgi - Bērnijs Eklstons kļuva par F1 vadītāju pēc tam, kad bija savas komandas īpašnieks un vadītājs. Šobrīd F1 vadībā strādā arī Ross Brauns, kas nesen vēl bija savas F1 komandas īpašnieks un vadītājs un laiciņu atpakaļ bija varī Ferrari guru, savukārt par FIA prezidentu strādā bijušais Ferrari vadītājs Tods.
Es nedomāju, ka piemēram bijušo Ferrari vadītāju Brauna un Toda personā var iezīmēt, kādas īpašas pazīmes šobrīd atbalstīt Ferrari.