Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" rīcības dēļ varētu aizliegt "Mercedes" radīto piekares risinājumu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" rīcības dēļ varētu aizliegt "Mercedes" radīto piekares risinājumu
Foto: AFP/Scanpix

Itālijas prese ziņo, ka "Mercedes" radīto hidraulisko piekares risinājumu Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) gatavojas aizliegt, līdz ar to šāds pavērsiens varētu ietekmēt spēku samērus 2017. gada F1 sezonā.

Tiek ziņots, ka "Ferrari" komanda savai jaunajai sacīkšu mašīnai esot izveidojuši jaunu, unikālu piekares sistēmu, tajā pašā laikā radījuši arī citu risinājumu, ko jau līdz šim izmantoja "Mercedes" vienība, raksta vācu izdevums "Auto Bild".

Lai noskaidrotu, vai šāds "Mercedes" izgudrotais hidrauliski savienotās piekares risinājums ir noteikumiem atbilstošs, "Ferrari" vērsās pie FIA, ar lūgumu izpētīt to un sniegt savu vērtējumu.

Itālijas izdevums "La Gazzetta dello Sport" vēsta šos pašus jaunumus, piebilstot, ka līdzīgu risinājumu 2017. gada modelī plānojusi ieviest arī "Red Bull" komanda. Tāpat publikācijā teikts, ka FIA atzinusi "Mercedes" izgudrojumu par neatbilstošu noteikumiem, līdz ar to visām trim komandām no tā nākšoties atteikties.

"Pasaules čempionāts sāksies tikai pēc trim mēnešiem, bet tehniskā sāncensība starp vadošajām komandām jau sasniegusi augstu līmeni," raksta avīzes korespondents Paolo Filiseti.

FIA lēmums, kas gan vēl nav oficiāli apstiprināts, skaidrojams ar to, ka šī piekare tiek izmantota, lai ietekmētu aerodinamiku, ko nespēj parastā piekare.

Izmantotie resursi:
Wheels24.co.za, South Africa's best motoring...

     [+] [-]

, 2017-01-04 20:16, pirms 7 gadiem
Vini to lietoja jau pagaajusajaa sezonaa?