Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Marko: "Verstapens ir gatavs cīnīties par titulu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Marko: "Verstapens ir gatavs cīnīties par titulu"
Makss Verstapens
Foto: Digitale/Scanpix

"Red Bull Racing" konsultants Helmuts Marko uzskata, ka 19 gadus vecais Makss Verstapens jau šobrīd ir gana nobriedis un pieredzējis, lai varētu cīnīties par F1 čempiona titulu.

Sezonu sācis "Toro Rosso" sastāvā, Spānijas posmā Verstapens tika paaugstināts uz "Red Bull", spējot uzvarēt savās pirmajās sacensībās šīs komandas rindās. Nereti Verstapens, kurš F1 čempionātā debitēja 17 gadu vecumā, spējis parādīt talantīgu braukšanas prasmi, veicot daudzas apdzīšanas un iesaistoties bīstamos dueļos.

"Kad Maksu satiku pirmo reizi, viņš bija 15 gadus jauns, bet nobriedis kā 26 gadus sasniedzis pilots, ar neticami lielu pārliecību par saviem spēkiem," stāsta Marko. "Kopš tā laika pagājuši trīs gadi, un viņš spējis gūt pieredzi sensacionālā apjomā. Viņš nekad nepieļauj vienu kļūdu divas reizes - viņš bez šaubām ir gatavs cīnīties par titulu. Viņam nav nepieciešama nekāda papildus sagatavošanās, viņš zina šīs spēles noteikumus. Viņam tikpat kā nav trūkumu, ja vien par tādu nevar uzskatīt to, ka dažkārt pietrūkst pacietības. Dažkārt, kad atliktu tikai mazliet pagaidīt, viņš mēdz radīt saspringtas situācijas."

Vairāki piloti šogad ir kritizējuši Verstapenu par viņa braukšanas manieri, taču Marko uzskata, ka sportists gluži vienkārši ienesis Formulā 1 pavisam atšķirīgu pieeju braukšanai.

"Viņš pārējiem parāda, kādām jābūt sacīkstēm - kā tas bija senāk," saka Marko. "Atceros, kad Formulā 1 ienāca Senna un Šūmahers, arī viņiem bija atšķirīga pieeja, un savā veidā tas šokēja pārējos. Arī viņus pamatīgi kritizēja. Tagad mums ir jauns, izsalcis pilots, kurš izrāda bezrūpīgu attieksmi pat pret čempioniem, arī tad, ja tie savā karjerā izcīnījuši divus, trīs vai pat četrus titulus."

Marko uzskata, ka 2017. gadā "Red Bull" formulas atkal varētu būt tik spēcīgas, lai cīnītos par titulu, kamēr abi piloti, Verstapens un Daniels Rikjardo, noteikti ir spējīgi izcīnīt titulus.

"Liels solis sperts dzinēja attīstīšanā, un mums jau ir pateikts, ka nākamgad varam gaidīt līdzīga mēroga izaugsmi," atklāj Marko. "Tas nozīmē, ka jaudas ziņā būsim ļoti tuvu "Mercedes". Spēkā stāsies jaunie noteikumi un nekas no līdzšinējās pieredzes komandām nebūs izmantojams. Vēsture rāda, ka uzreiz pēc noteikumu izmaiņām mēs parasti esam spējuši būt spēcīgi."

Sezonu Verstapens noslēdza piektajā vietā, kamēr "Red Bull/Renault" šogad ieņēma otro vietu Konstruktoru kausā.

Izmantotie resursi:
Autosport

     [+] [-]

, 2016-12-03 11:10, pirms 7 gadiem
Ko diez Marko citu bija teikt? Visi jau redz ko Verstappens ar tīri labu mašīnu var izdarīt, kamēr bija Torro Rosso kaut kā galīgi netika dzirdēts par viņu. Nākamgad, cerams, ka cīnīsies vismaz 3 komandas, gan par konstruktoru, gan par titulu.