Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

VSB: Alonso Korejā jau ir uzvarējis - tagad tas jāizdara vēlreiz

VSB:  Alonso Korejā jau ir uzvarējis - tagad tas jāizdara vēlreiz
Fernando Alonso
Foto: AFP/Scanpix

Šonedēļ „Viasat” sporta kanāls „Viasat Sport Baltic” (VSB) piedāvā Pirmās formulas Korejas GP treniņbraucienu, kvalifikācijas un Grand Prix izcīņas tiešraides. Nenokavē Pirmo formulu tikai „Viasat Sport Baltic” kanālā!

Fernando Alonso uzvarēja pirmajā Korejas GP 2010.gadā (gan pateicoties Marka Vēbera kļūdai 18.aplī un Sebastiana Fetela sadegušajam dzinējam 45.aplī) un uzvara arī šīs nedēļas sacīkstēs Ferrari līderim ir ļoti nepieciešama – Fetela pārsvars F1 čempionāta kopvērtējumā sasniedzis jau 60 punktus. Alonso arī šosezon brauc neticami labi, pēdējos trīs posmos kāpjot uz goda pjedestāla otrā pakāpiena.

Par nelaimi divkārtējam pasaules čempionam, visos trijos gadījumos pirmais finišēja Fetels. Un, kā pēdējā laikā atzīmējuši "Red Bull" čempiona konkurenti, apstādināt viņu šobrīd var līdzīgas neveiksmes, kādas Fetelu piemeklēja Korejā pirms trijiem gadiem. Tas gan netraucēs ne pašu Alonso, ne kopvērtējuma 3.vietas īpašnieku Luisu Hamiltonu cīnīties līdz Korejas GP pēdējam metram. Katrā ziņā tieši to "Mercedes" pilots ir apņēmies darīt gan šajās, gan visās pārējās atlikušajās šīs sezonas sacīkstēs.

Sīva cīņa gaidāma starp Ferrari un Mercedes par otro vietu komandu vērtējumā
VSB komentētājs Ģirts Timrots: “Pēc Singapūras gandrīz vienādajiem 90 grādu pagriezieniem, Koreja ar garajām taisnēm, asajiem līkumiem pēc tām un līkumoto trases vidusdaļu sola daudz skatāmāku sacīksti. 15 sekunžu ar pedāli grīdā, DRS zona un izmisīga bremzēšana līdz otrajam pārnesumam - kur vēl labāka apdzīšanas iespēja. Kaut gan dzinēja jauda un ātrums taisnēs netiek uzskatīti par Red Bull stiprajām pusēm, tomēr divos gadījumos no trīs šeit ir uzvarējis Fetels, turklāt viņa sniegums Moncā atstāj pavisam maz cerību viņa nelabvēļiem un konkurentiem. Toties sīva cīņa gaidāma starp Ferrari un Mercedes par otro vietu komandu vērtējumā. Un arī daudziem pilotiem šobrīd jau vairs nav, ko zaudēt. Sešas sacīkstes astoņās nedēļās - tāds mūs gaida sezonas noslēgums.“

Bez Fetela Korejā ir uzvarējis tikai Fernando Alonso, tomēr spānim vajadzēs pamatīgu veiksmes devu, lai šo panākumu atkārtotu šonedēļ
VSB komentētājs Aldis Putniņš: “Sebastians Fetels ir izcīnījis trīs uzvaras pēc kārtas un divus pēdējos gadus uzvarējis arī Korejā - nav grūti šobrīd atrast galveno favorītu uz uzvaru svētdienas sacīkstē. Intrigas cienītāji būs jāsarūgtina, jo šī brīža "Red Bull" sniegums un forma liecina, ka pat tuvākie konkurenti palikuši aiz muguras un turklāt nopietnas izmaiņas nav gaidāmas, jo visas komandas jau pilnās burās strādā pie 2014.gada modeļiem. Bez Fetela Korejā ir uzvarējis tikai Fernando Alonso (2010.gadā), tomēr spānim vajadzēs pamatīgu veiksmes devu, lai šo panākumu atkārtotu šonedēļ un samazinātu jau nepieklājīgo Fetela 60 punktu pārsvaru kopvērtējumā.“

Korejas GP latviešu valodā komentēs VSB komentētāji Ģirts Timrots, Jānis Janševics un Aldis Putniņš.

Korejas Grand Prix kanālā „Viasat Sport Baltic”:
• Piektdien, 4.septembrī, plkst. 4:00 F1 Korejas GP 1.treniņbraucieni.
• Piektdien, 4.septembrī, plkst. 8:00 F1 Korejas GP 2.treniņbraucieni.
• Sestdien, 5.septembrī, plkst. 4:55 F1 Korejas GP 3.treniņbraucieni.
• Sestdien, 5.septembrī, plkst. 7:55 F1 Korejas GP kvalifikācija.
• Svētdien, 6.septembrī, plkst. 8:50 F1 Korejas GP.

Informāciju sagatavoja:
Līna Kārkliņa
Sabiedrisko attiecību projektu vadītāja


, 2013-10-03 13:15, pirms 10 gadiem
Nedaudz sajaukts ar mēnešiem ,kad notiks šis posms...Pagātnē nebraucam, braucam labāk oktobrī.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Sainss: "Kad bija laiks lidot uz Austrāliju, aizvien atrados gultas režīmā"

Vēl brīdī, kad Karloss Sainss devās uz lidmašīnu, lai lidotu uz Austrāliju, sportistam nešķita, ka būs gatavs stāties uz starta F1 čempionāta trešajā posmā. Pēc izcīnītās uzvaras spāņu pilots atklāj, kā rīkojies, lai divu nedēļu laikā spētu atlabt no apendicīta operācijas un fiziski izturētu sacīkšu distanci.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.
Daniels Rikjardo. Foto: Motorsport.com

Rikjardo: "Sezonu nebiju paredzējis sākt šādi"

Daniels Rikjardo neslēpj, ka šobrīd piedzīvo nedaudz grūti periodu, tomēr uzsver, ka kritizētājus neklausās. Otrs RB komandas pilots Juki Cunoda rāda labāku veikumu, Austrālijā sasniedzot septīto vietu. Tomēr Helmuts Marko arī viņu mudina uzlabot savu veikumu vēl vairāk, lai saglabātu izredzes kandidēt uz vietu "Red Bull" komandas sastāvā.