Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Batons nepiedalīsies nākamajā F1 sezonā

Batons nepiedalīsies nākamajā F1 sezonā
Džensons Batons
Foto: AFP/Scanpix

36 gadus vecais angļu pilots Džensons Batons, kurš šodien notikušajā Itālijas "Grand Prix" kvalifikācijā ierindojās 15. vietā, paziņojis, ka nepiedalīsies nākamajā F1 sezonā.

Džensons Batons, kurš F1 debitēja 2000. gadā "Williams" komandā, pirmo uzvaru izcīnīja 2006. gadā Ungārijā kopā ar "Honda", bet 2009. gadā kopā "Brawn GP" kļuva par pasaules čempionu, uzvarot sešos no pirmajiem septiņiem un deviņos no 17 posmiem finišējot uz goda pjedestāla, paziņojis, ka izlaidīs nākamo sezonu, taču joprojām atradīsies kopā ar "McLaren" komandu, pildot vēstnieka lomu.

Augustā Batons pieņēmis lēmumu, ka vēlas atpūsties. Tomēr nākamās sezonas izlaišana vēl nenozīmē aiziešanu no F1 - pēc gada pauzes 36 gadus vecais pilots pieļauj iespēju atgriezties trasē. "McLaren" vadītājs Rons Deniss norādīja, ka šādas iespējas atļaušana norāda, cik augstā godā komanda tur Batonu, kurš vienībā atrodas kopš 2010. gada un pirms pieciem gadiem kopvērtējumā ieņēma otro vietu.

"Vienas sezonas izlaišana, atpūta un atgriešanās 2018. gadā ir sapnis," norādīja Batons. Viņš nākamajā sezonā būs "McLaren" testa pilots, strādās ar testa simulatoriem, apmeklēs vairākas sacīkstes, lai strādātu kopā ar komandu un saglabās fizisko formu, kas ļaus atgriezties trasē. "Ir vairākas lietas, kuras esmu vēlējies paveikt, bet F1 kalendārs to nav atļāvis. Kad brauc F1, tā ir dzīve, un man nepieciešams no tā atpūsties."

"2018. gada sezonai komandai ir iespēja pagarināt līgumu ar mani, un tas ir lieliski," priecīgs bija Batons. "Šāds lēmums man palīdz. Esmu ļoti, ļoti laimīgs, ka izdevās panākt vienošanos, taču darīšu visu, lai arī komanda būtu apmierināta."

"Lai nebūtu apjukuma, aizmirstiet vārdu salikumu "karjeras beigas". Džensons ir viens no diviem komandas braucējiem nākamos divus gadus. Šāds lēmums ir praktisks un loģisks, jo ļaus viņam sakārtot prātu, atpūsties un paskatīties nākotnē," sacīja Deniss.

Batona vietu komandā ieņems beļģis Stofels Vandorns, kurš ir "McLaren" testa pilots. Viņš brauks blakus spānim Fernando Alonso. "Vienmēr esmu gatavs jauniem izaicinājumiem un esmu pārliecināts par savām spējām. F1 jācīnās ar pasaulē labākajiem, un nevaru sagaidīt izaicinājumu," sacīja beļģis.

"Stofels izcēlies jau juniora gados, un viņam padomus devuši divi pasaules čempioni," aizstājēju slavēja Batons. "Viņš atrodas labā pozīcijā, lai rādītu sniegumu no paša sākuma, bet viss pārējais ir mīkla."

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-09-03 21:44, pirms 8 gadiem
Tas viss drizak, F-1 ka pilotam vinam beidzies, tacu skiet, ka vins McLaren teme uz kadu citu amatu un reize bus ka rezerves pilots, kamer nav zaudejis iemanas, ja nu Alonso peksni pasaka man apnika aizeju.
, 2016-09-03 22:22, pirms 8 gadiem
viņš gadu paņems pauzi , bet tajā pašā laikā viņš trenēie tik pat bieži kā citi F1 piloti
, 2016-09-03 23:21, pirms 8 gadiem
LAi cik skumji būtu dzirdēt šo ziņu bet tas nāks tikai par labu Mclarenam FORZA MCLAREN 2017 būs mūsu gads
, 2016-09-03 23:27, pirms 8 gadiem
ja mclaren progrese, tad neticas ka nems 38 gados batonu.
Ipasi nemot vera ka daudzi talantigi brauceji brauka ar videja esalona formulam.
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.