Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Force India" pagarina līgumu ar Lemānas uzvarētāju Hilkenbergu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Force India" pagarina līgumu ar Lemānas uzvarētāju Hilkenbergu
Niko Hilkenbergs
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

"Force India" komanda uz diviem gadiem pagarinājusi līgumu ar vācu F1 pilotu Niko Hilkenbergu, kurš tiek uzskatīts par vienu no talantīgākajiem autosportistiem pasaulē.

Pirms neilga laika tika baumots, ka 2016. gadā Hilkenbergs varētu kļūt par Kimi Raikonena aizstājēju "Ferrari" rindās, turklāt tā nebija pirmā reize, kad vācieša nākotne tiek saistīta tieši ar leģendāro itāļu vienību. Tagad zināms, ka vismaz līdz 2017. gada sezonas beigām Hilkenbergs turpinās pārstāvēt "Force India".

28 gadus vecais Hilkenbergs šobrīd F1 čempionātā ieņem tikai 12. vietu, tomēr daudzi uzskata, ka viņa rezultāti neatspoguļo patieso talantu, jo sportistam tā arī nav izdevies iekļūt kādā no vadošajām komandām.

Formula 1 čempionātā Hilkenbergs debitēja 2010. gadā, "Williams" sastāvā gūstot 14. vietu. 2011. un 2012. gadā vācietis pārstāvēja "Force India", pēc tam vienu sezonu pavadīja "Sauber" sastāvā, bet 2014. gadā atkal atgriezās indiešu vienībā, togad gūstot savas karjeras labāko rezultātu - 9. vietu.

Atsevišķās sacīkstēs Hilkenberga labākie sasniegtie rezultāti ir vairākas ceturtās vietas, tāpat viņš vienreiz startējis no "pole position" un uzrādījis vienu ātrāko apli.

Šogad Hilkenbergs "Porsche" komandas sastāvā debitēja Lemānas 24 stundu sacensībās un guva uzvaru. Viņam jau izteikti piedāvājumi startēt Lemānā arī nākamgad.

Savā karjerā pirms debijas Formulā 1 Hilkenbergs uzvarējis tādos čempionātos kā "GP2 Series", "Formula 3 Euro Series", "A1 Grand Prix" un "Formula BMW ADAC".

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...