Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Trīskārtējam F1 čempionam Laudam veikta plaušu transplantācija

Ints Megnis
Ints Megnis

Trīskārtējam F1 čempionam Laudam veikta plaušu transplantācija
Nikijs Lauda
Foto: Reuters/Scanpix

Karjeras laikā trīs reizes par F1 čempionu kļuvušajam slavenajam austrietim Nikijam Laudam veikta plaušu transplantācijas operācija, ceturtdienas vakarā paziņoja Vīnes Galvenā slimnīca.

69 gadus vecais austrietis pirms operācijas cietis no "smagas plaušu slimības". "Transplantācija tika veikta veiksmīgi," paziņoja slimnīca.

Lauda, pārstāvot "Ferrari" un "McLaren" komandas, par F1 čempionu kļuva 1975., 1977. un 1984. gadā. Pagājušajā nedēļā viņam nācās pārtraukt brīvdienas Ivisā un atgriezties Vīnē, kad veterānam tika konstatēta plaušu infekcija.

Kopš 2012. gada Lauda ir spēcīgās "Mercedes" komandas vadītājs bez izpildpilnvarām. Viņš bija iesaistīts Lūisa Hamiltona piesaistīšanā vienībai.

1976. gadā Lauda Nirburgringas trasē Vācijā cieta smagā avārijā, pēc tās mašīnu pārņemot liesmām. Viņu izglāba citi braucēji un, neskatoties uz šausminošiem apdegumiem, austrietis trasē atgriezās jau pēc sešām nedēļām. Karjeras laikā viņš uz F1 goda pjedestāla kāpa 54 reizes.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/formula1/...

  +1 [+] [-]

, 2018-08-03 11:12, pirms 6 gadiem
"viņam nācās pārtraukt brīvdienas Ivisā" kas ir Ivica? BBC raksta ka bijis Ibicas salā. Raksta autors varētu pārlasīt kaut reizi pirms publicē rakstu.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-03 16:26, pirms 6 gadiem
Kāpēc šeit tiek dzēsti komentāri? Autoram kauns, kad kāds pamana viņa kļūdas? Nožēlojami... tu nevari saukt sevi par īstu žurnālistu/profesionāli, ja nemāki atzīt savas kļūdas.