Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rikjardo nākamsezon pametīs "Red Bull" un pievienosies "Renault"

Agris Suveizda

Rikjardo nākamsezon pametīs "Red Bull" un pievienosies "Renault"
Daniels Rikjardo
Foto: PA Wire/Scanpix

Austrāliešu F1 pilots Daniels Rikjardo nolēmis pēc sezonas beigām nepagarināt līgumu ar "Red Bull" un karjeru turpinās "Renault".

Vēl pirms mēneša "Red Bull" vadītājs Kristians Horners sacīja, ka Rikjardo ir tuvu tam, lai pagarinātu līgumu, kas ir spēkā līdz sezonas beigām: "Esam nonākuši punktā, kurā abām pusēm ir vēlme turpināt sadarbību. Tā ka tagad ir jāiziet cauri detaļām un jānonāk pie kopsaucēja, kas noteikti tiks izdarīts līdz vasaras pārtraukumam."

Tomēr 29 gadus vecais Rikjardo nolēmis pamest "Red Bull", kas nākamajā sezonā atteiksies no "Renault" dzinējiem un tos nomainīs pret "Honda" dzinējiem. Drīz pēc baumu parādīšanās britu medijos runas apstiprināja "Renault", oficiāli paziņojot par divu gadu vienošanos ar Rikjardo. Viņš jaunajā komandā brauks kopā ar vācu pilotu Niko Hilkenbergu.

"Tas droši vien bija viens no sarežģītākajiem lēmumiem manā karjerā," austrālietis citēts "Renault" mājaslapā. "Taču domāju, ka ir pienācis brīdis jaunam un svaigam izaicinājumam. Apzinos, ka "Renault" vēl daudz darāmā priekšā, lai piepildītu mērķi par sacenšanos augstākajā līmenī, bet mani iespaidoja komandas progress, ko tā sasniegusi tikai divu gadu laikā, un zinu, ka katru reizi, kad "Renault" sportā ir izvirzījusi mērķi, tā to ir sasniegusi. Ceru, ka spēšu tai palīdzēt tās ceļā."

Rikjardo "Red Bull" vienību pārstāvēja kopš 2014. gada, bet pirms tam brauca "Tor Rosso". Šosezon austrālietis izcīnījis divas uzvaras (Ķīnā un Monako) un nopelnījis 118 punktus, braucēju kopvērtējumā ieņemot piekto vietu – 14 punktus aiz Valteri Botasa un 13 punktus priekšā savam komandas biedram Maksam Verstapenam. Karjeras laikā Rikjardo piedalījies 141 sacīkstē, izcīnot septiņas uzvaras, 29 reizes kāpjot uz goda pjedestāla un sakrājot 934 punktus.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/formula1/...
Daniel Ricciardo quits Red Bull for Renault |...
https://www.renaultsport.com/daniel...

     [+] [-]

, 2018-08-03 15:16, pirms 6 gadiem
Manuprāt pareizs gājiens no Rikjardo puses, RBR nākamgad ar Hondas dzinējiem nebūs top 3 komanda, tieši uz Renault lieku lielas cerības ka pārsteigs 2019.gadā

     [+] [-]

, 2018-08-03 15:20, pirms 6 gadiem
Autoram tomēr vajadzētu oficiālās relīzes palasīt, nevis visdrīzāk, bet jau līgums noslēgts uz divām sezonām https://www.renaultsport.com/daniel...

     [+] [-]

, 2018-08-03 15:29, pirms 6 gadiem
Redzēsim cik spēcīgi nākamgad būs Renault,bet tās ir labas ziņas kad iet prom no RBR

  -2 [+] [-]

, 2018-08-03 15:43, pirms 6 gadiem
Aizgāja no komandas ar kuru var uzvarēt laiku pa laikam uz komandu ar kuru nevar uzvarēt vispār.

     [+] [-]

, 2018-08-03 16:05, pirms 6 gadiem
tad jau Sainzs visdrīzāk atgriezīsies Red bull komandā , jo nu Gasly ir par zaļu vēl un neko pārdabisku nerāda.
Vienīgi Sainza vārds tiek grozīts vienā maiņas darijumā , kur viņš nonāk Mclaren komandā + Keys varēs ātrāk uzsākt darbu tai pašā Mclaren komandā , bet Mclaren jādot pretī Lando Noriss

     [+] [-]

, 2018-08-03 16:09, pirms 6 gadiem
killo2000 rakstīja: Aizgāja no komandas ar kuru var uzvarēt laiku pa laikam uz komandu ar kuru nevar uzvarēt vispār.
varbūt izvilks lielo zivi Rikardo kā Hamiltons ,kad aizgāja no Mclaren uz Mersedes , kas tājā laikā nebija lielais dūzis

     [+] [-]

, 2018-08-03 16:19, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: varbūt izvilks lielo zivi Rikardo kā Hamiltons ,kad aizgāja no Mclaren uz Mersedes , kas tājā laikā nebija lielais dūzis
Tiesa tajā laikā jau runāja, ka Hamiltons iet tieši tādēļ, ka pēc vienas sezonas F1 stātos spēkā jaunie noteikumi, kas nozīmētu Mercedes konkurētspēju.

     [+] [-]

, 2018-08-03 16:31, pirms 6 gadiem
killo2000 rakstīja: Aizgāja no komandas ar kuru var uzvarēt laiku pa laikam uz komandu ar kuru nevar uzvarēt vispār.
Kā ies ar Hondas dzinējiem kas to lai zin?

     [+] [-]

, 2018-08-03 16:38, pirms 6 gadiem
He he, malacis Rikijs, iet uz vajaku komandu vajag olas. Bija jau juska ka taa notiks, paraak vilka garumaa to visu.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-03 16:49, pirms 6 gadiem
Šī došanās prom bija gaidāma, dēļ resbull komandas darbībām, kuras bija Tefteļa un Webera laikos un tagad kaunumalūpas un Rikjardo sakarā.

Komanda spēlē uz kaunumlūpu ko apstiprina visi, un skandāli ar to ka Rikjardo lika dot aizvēju kaunumlūpai, stratēagijas....paskatīties ungārijas Q absolūtu id smu...
Rikjardo nepakam negribēja tikt nolauztam uz to ka jāpalīdz kaunumlūpai kurš ir stipra viduvējība un ņuņja.

Par gājienu, visu cieņu.

     [+] [-]

, 2018-08-03 17:11, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: varbūt izvilks lielo zivi Rikardo kā Hamiltons ,kad aizgāja no Mclaren uz Mersedes , kas tājā laikā nebija lielais dūzis
Tuvākos 2vus gadus takš nav plānotas tik lielas noteikumu izmaiņas kā Hamiltonam sr Mercedes. Bet nu gan jau piķis ar lielaks reņos.

     [+] [-]

, 2018-08-03 17:29, pirms 6 gadiem
Galvenais pārejai ir Red Bull komandas attieksme + honda + kur pagaidām ir bažas vai redbull par titulu ar tiem cīnīsies. Bet galvenais Rikjardo vēlas būt normālā situācijā kad komanda strādā arī uz viņu, nevis prioritāri uz Kaunumalūpu. Pa šiem pēdējiem trim gadiem pārāk uzkrītoši tas noticis. R3no piedāvā arī labu naudu, tajā pat laikā pārveido savu komandu lai optimizētu darbus un attīstība būti ātrāka.

Priekš red bull Rikjardo liels zaudējums, un tagad paliek sainz , kurš tīri tehniski ir gudrāks un dod labāku informāciju par auto nekā sieviešu orgāns

     [+] [-]

, 2018-08-03 18:14, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: tad jau Sainzs visdrīzāk atgriezīsies Red bull komandā , jo nu Gasly ir par zaļu vēl un neko pārdabisku nerāda.
Vienīgi Sainza vārds tiek grozīts vienā maiņas darijumā , kur viņš nonāk Mclaren komandā + Keys varēs ātrāk uzsākt darbu tai pašā Mclaren komandā , bet Mclaren jādot pretī Lando Noriss
Jā, es ar lieku uz Saincu RBR sastāvā, tai pat laikā Gaslī arī aizvada lielisku sezonu un RBR varētu dot viņam iespēju, jo Gaslī ir visai talantīgs
Kas attiecas uz McLaren, Saincu un Norisu, tad, cik zinu, McLarern neiebilst pret šādu maiņu, kur Noriss gadu pabraukā pie TR un tad nāk uz McLaren, bet McLaren iegūst talantīgu un jau piredzējušu jauno braucēju

  -1 [+] [-]

, 2018-08-03 19:12, pirms 6 gadiem
Ēzeļa smaida īpašnieks izrādās ir arī lohs...

     [+] [-]

, 2018-08-03 20:07, pirms 6 gadiem
Isteniba preizs gajiens un prakstikis vienigais. Mercedes vietas aiznemtas, Ferrari ari, kas talak, McLaren naudiga bet ar sacakaretu ieksejo sistemu kas zina kad atkal noklus uz uzvaru takas, privatas Williams un Force India saubos vai kadreiz vairs cinisies par uzvaram, parejos divus Ferrari farmus nemazs nav verts izskatit Haas, Sauber.

Ta ka tikai un vienigi Renault, kas velas uzvaret un pieradit, ka vinu motori nav sliktaki, ka ari pret pilotiem pagaidam izturas cilvecikak. Pec visiem konfliktiem ir jutams, ka Red Bull nostajies Verstappena puse, bet Rikjardo nevelas atkartot Vebera kludu.

     [+] [-]

, 2018-08-03 20:16, pirms 6 gadiem
Cerams, ka Renault būs pretendenti uz top3, jo negribas redzēt, kā vēl viens lielisks pilots labākajā gadījumā cīnās par 8.vietu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-08-03 21:28, pirms 6 gadiem
Zombijs rakstīja: Isteniba preizs gajiens un prakstikis vienigais. Mercedes vietas aiznemtas, Ferrari ari, kas talak, McLaren naudiga bet ar sacakaretu ieksejo sistemu kas zina kad atkal noklus uz uzvaru takas, privatas Williams un Force India saubos vai kadreiz vairs cinisies par uzvaram, parejos divus Ferrari farmus nemazs nav verts izskatit Haas, Sauber.

Ta ka tikai un vienigi Renault, kas velas uzvaret un pieradit, ka vinu motori nav sliktaki, ka ari pret pilotiem pagaidam izturas cilvecikak. Pec visiem konfliktiem ir jutams, ka Red Bull nostajies Verstappena puse, bet Rikjardo nevelas atkartot Vebera kludu.
Nu nezin. No sportiskā viedokļa tur principā nevienu plusu nevar saskatīt. Motors tāds pat kā šogad buļļiem, šasija vājāka, budžets labākā gadījumā līdzīgs, aerodinamikas speci vājāki utt. Reāli kas var mainīties uz nākamo gadu? Tur nav tā, ka viņiem tikai motora problēmas jārisina, tur šasija ar stipri viduvēja. Buļļi katru gadu ražo bolīdu, kuram atliek tik ielikt top motoru un būs pašā augšā...reņi nē. Es domāj skatoties cik pēkšņi tur viss pajuka ar red bull kontraktu pieļauju, ka buļļi saprotot, ka no sportiskā voedokļa Ric nav kur sprukt piedāvāja viņa kalibra pilotam kapeikas...Ric uzmeta lūpu un aizgāj uz reņiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-08-04 13:32, pirms 6 gadiem
Nekas tur nakosgad Renault nespid taka noteikumi nemainas ipasi, varbut ja izdosies uzlabot formulu un motoru, tad varbut pec gada vai diviem kkas var sakt cereties, bet arii tad nav teikts kad izdosies apdzit Ferrari un Mersedes sie puikas negulj, taka tads kakis maisa vinam vien ir, Redbull tomer vienmer spej sagatavot loti labu formulu, vienigais kas viniem pietrukst ir jaudas.... vins vienkarsi nevelas sedet Verstappena eenaa visu atlikuso karjeru, tapec iet uz risku.

     [+] [-]

, 2018-08-05 00:35, pirms 6 gadiem
crushader rakstīja: Nekas tur nakosgad Renault nespid taka noteikumi nemainas ipasi, varbut ja izdosies uzlabot formulu un motoru, tad varbut pec gada vai diviem kkas var sakt cereties, bet arii tad nav teikts kad izdosies apdzit Ferrari un Mersedes sie puikas negulj, taka tads kakis maisa vinam vien ir, Redbull tomer vienmer spej sagatavot loti labu formulu, vienigais kas viniem pietrukst ir jaudas.... vins vienkarsi nevelas sedet Verstappena eenaa visu atlikuso karjeru, tapec iet uz risku.
Kāda vēl verstapena ēna? Kamon, tas ka komanda atklāti uz to meiteni strāda, vēl nenozīmē ka ēna, vienādos apstākļos, kaunumlūpai ir 0 cerību pret rikjardo. Rikjardo neskatoties uz tehniskam likstam ir priekša, bet nevar nepamanīt, kā red bull velk mamzeli, gan ar stratēģījām, gan konflika situācijās, un tieši to nevēlās Rikjardo. Ja sekotu vairak f1, tad to būtu pamanījis. Nākošais faktors - mamzelei samaksāja vairak, bet Rikjardo pacelt tikpat algu nevēlējās, neskatoties uz to, ka tehniski komandai dod precīzākās ziņas un attīstības virzienu,ko arī Ņuvijs teicis nereizi vien.

Ēna varētu mesties tad, ja mamzele būtu ātraka vienādos apstākļos.

     [+] [-]

, 2018-08-05 14:06, pirms 6 gadiem
fire rakstīja: Kāda vēl verstapena ēna? Kamon, tas ka komanda atklāti uz to meiteni strāda, vēl nenozīmē ka ēna, vienādos apstākļos, kaunumlūpai ir 0 cerību pret rikjardo. Rikjardo neskatoties uz tehniskam likstam ir priekša, bet nevar nepamanīt, kā red bull velk mamzeli, gan ar stratēģījām, gan konflika situācijās, un tieši to nevēlās Rikjardo. Ja sekotu vairak f1, tad to būtu pamanījis. Nākošais faktors - mamzelei samaksāja vairak, bet Rikjardo pacelt tikpat algu nevēlējās, neskatoties uz to, ka tehniski komandai dod precīzākās ziņas un attīstības virzienu,ko arī Ņuvijs teicis nereizi vien.

Ēna varētu mesties tad, ja mamzele būtu ātraka vienādos apstākļos.
Eena var izpausties visados veidos, un varu piekrist tavam rakstitajam, bet ne uz 100% jo iespejams, pasvitroju iespejams, Verstappens ir atrakais pilots starp visiem, jo vins ir bezkaunigs un nepiekapigs ka ari loti atrs, principa vins ir riktigs Pipelj a galva un man vins godigi sakot nepatik, bet vins ar savu neatlaidibu un Pimpj a galvismu var sasniegt daudz. Cik esmu redzejis Redbull komanda parasti nav ta kura vispar izcelj kadu un dod paveles, ar so vispopularaka ir Ferrari kur muzdien bus pirmais un otrais numurs, ka ari Mesredes vienmer Hamitis buus nr1

     [+] [-]

, 2018-08-06 10:19, pirms 6 gadiem
RB Verstapens šķiet tiek likts, kā Nr.1
Rikjardo grib pacīnīties un ir spējīgs uz to. Lai izdodas, simpatizē šīs čalis.