Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

F1 komanda "Haas" sākusi skatīt pilotu jautājumu, kandidē arī Danika Patrika

F1 komanda "Haas" sākusi skatīt pilotu jautājumu, kandidē arī Danika Patrika
Danika Patrika
Foto: GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Amerikāņu F1 komanda "Haas", kas 2016. gadā debitēs pasaules čempionātā, šobrīd sākusi izsvērt pilotu jautājumu un atklātībā nonākušas ziņas par dažādiem kandidātiem.

Līdzīgi kā tika ziņots iepriekš, reālākais kandidāts uz vienu no vietām Džīna Hāsa izveidotajā komandā ir meksikānis Estebans Gutjeress, kurš iepriekšējās sezonās jau brauca F1 čempionātā, bet šogad palicis bez pamatsastāva vietas kādā no komandām. Vēl viens kandidāts ir tagadējais GP2 pilots Aleksandrs Rosi no Kalifornijas un tāpat Hāss aizvien neizslēdz iespēju, ka no NASCAR varētu izdoties pievilināt Daniku Patriku.

Tomēr šie nebūt nav vienīgi kandidāti, pats Džīns Hāss uzsvēris intervijā "USA Today".

"Piloti, kas, iespējams, pie mums startēs, būs tādi, kas ir aizgājuši uz kādu citu komandu, taču nav apmierināti ar tās progresu," viņš stāsta. "Domāju, ka sportisti ir labi informēti par to, ka, izvēloties nepareizu ceļu, viņi var sabojāt savu karjeru. Jo, ja komandai ir tehniskas problēmas, tādā veidā tiek iznīcināts vesels gads."

"Fox Sports" ziņo, ka Hāss ar to ir domājis "Force India" komandā startējošos Niko Hilkenbergu un Sergio Peresu. Hilkenbergs tiek uzskatīts par vienu no talantīgākajiem pilotiem F1 čempionātā, ko pierāda atsevišķi ļoti augsti rezultāti brīžos, kad mašīna ir acīm redzami ātra, taču pārsvarā vācietim nākas cīnīties par iekļūšanu punktos, jo līgumi ar vadošajām komandām vienmēr gājuši secen. Savukārt Peress, kurš arī vairākkārt izcēlies ar augstākās klases rezultātiem, var lepoties arī ar labu finansiālu aizmuguri.

Tāpat kā kandidāts tiek minēts Žans Eriks Verņs, kuram ir līgums ar "Haas F1 Team" dzinēju piegādātājiem "Ferrari",

Savukārt britu izdevums "Autosport" ziņo, ka abus pamatsastāva pilotus Džīns Hāss vēlas nosaukt līdz septembrim, lai šajā ziņā, gatavojoties debijai F1 čempionātā, nebūtu nekāda aizkavēšanās.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...
Home—Sports News, Scores, Schedules, Videos...


, 2015-06-03 08:29, pirms 9 gadiem
amerikāņu komandā varētu mēģināt dabūt arī Montoiju, lai gan viņš pamatoti apvainojies uz F1.
, 2015-06-03 09:11, pirms 9 gadiem
pūce rakstīja: amerikāņu komandā varētu mēģināt dabūt arī Montoiju, lai gan viņš pamatoti apvainojies uz F1.
Būtu lieliski redzēt F1 atgriežamies manuprāt vienu no pēdējo desmitgažu talantīgākajiem pilotiem, tomēr kā jau minēji, Montoija ir uzmetis lūpu uz F1 virtuvi, neskaitāmas reizes atkārtojis, ka šajā čūsku midzenī neatgriezīsies.
Turklāt F1 pilotam ir jābūt krietni labākā fiziskajā formā, kā Indy pilotam. Iespējams, ka šobrīd vēderiņš vairs nav tāds kā NASCAR laikos, tomēr ar F1 pilotu fizisko formu viņš noteikti nevar sacensties.
, 2015-06-03 09:29, pirms 9 gadiem
pūce rakstīja: amerikāņu komandā varētu mēģināt dabūt arī Montoiju, lai gan viņš pamatoti apvainojies uz F1.
Montojas atgriešanās pat varētu būt iemesls, lai atsāktu skatīties F1. Ar viņu vienmēr bija interesantas sacensības...vismaz nekautrējās mēģināt apdzīt.
, 2015-06-03 12:24, pirms 9 gadiem
Montoija bija labs, bet jaunām komandām parasti ir cilvēki ar labu finansiālu aizmuguri. Tāpēc, visticamāk, būs Gutjerass un Rosi/Verņs vai kāds vēl nenosaukts.
Toto Volfs un Kristians Horners. Foto: Motorsport.com

Cik spējuši nopelnīt F1 komandu vadītāji?

F1 čempionāts ir bagāto cilvēku sports, šeit ļoti daudz nopelna ne vien sportisti, bet arī dažādi vadošie darbinieki. Izteikti līderi starp tiem ir komandu vadītāji, bet īpaši ar savu uzkrāto bagātību izceļas divi - Toto Volfs un Kristians Horners, kuri trases malā pēdējos gados bijuši sīvākie sāncenši.
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Itālijas mediji: Sainss startēs "Mercedes" komandā

Itālijas vadošos preses izdevumus aplidojusi informācija, ka "Mercedes" komanda jau pieņēmusi lēmumu uz 2025. gada "Formula 1" sezonu nolīgt Karlosu Saincu. Par to, ka šobrīd notiek padziļinātas sarunas, jau vēsta arī Eiropas mediji.
Airtons Senna 1984. gada Monako GP lietus sacensībās. Foto: Motorsport.com

86 gadu vecumā miris F1 komandas "Toleman" dibinātājs

No šīs pasaules 86 gadu vecumā šķīries Teds Tolemans, kura izveidotā "Tolaman" sacīkšu komanda startēja F1 pasaules čempionātā pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados.