Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Botass: "Komandu nomaiņa ir grūtāka, nekā domāju"

Botass: "Komandu nomaiņa ir grūtāka, nekā domāju"
Valteri Botass
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadījis pirmos oficiālos testus "Mercedes" sastāvā, Valteri Botass atzinis, ka komandu maiņa izrādījies sarežģītāks uzdevums nekā sākotnēji šķitis, tomēr ar šobrīd notiekošo somu autosportists ir apmierināts un ir gatavs arī mācīties no sava titulētā pārinieka Lūisa Hamiltona.

Iepriekšējās četras sezonas Botass startēja "Williams" komandā, bet jau pirmajos testos čempionvienības "Mercedes" rindās viņš spēja būt viens no ātrākajiem. Lai gan "aklimatizācija" norit labi, Botass neslēpj, ka tas nav viegls uzdevums, jo "Williams" un "Mercedes" strādā atšķirīgi.

"Ar katru dienu jūtos arvien komfortablāk un sajūtu sevi kā arvien lielāku daļu no šīs komandas," atzīst Botass. "Jau šobrīd jūtos te labi - no rīta dodos pastaigās, ēdu brokastis, jūtos normāli, un tas ir labi. Priekšā vēl daudz darāmā, jo komandu nomaiņa ir kaut kas lielāks nekā sākotnēji šķita, tajā pašā laikā tas nav nekas tāds, kam nevar tikt pāri."

Botass norāda, ka "Mercedes" darbiniekiem ir citāds veids regulējumu veikšanā, atšķiras arī pieeja, kā tiek rīkotas sapulces un notiek iegūto datu analizēšana. Sportists līdz ar to neslēpj, ka daudz var mācīties no komandas biedra Hamiltona, kurš gan nesen kādā intervijā atzina, ka labprāt nedalītos informācijā ar Botasu, jo uzskata, ka katram pašam jāparāda sava varēšana gan sagatavošanās procesā, gan trasē.

"Viņš ir bijis daļa no šīs komandas jau ilgu laiku un ļoti labi zina, kā tieši tā strādā," skaidro Botass. "Kad viņš pirmo reizi izbrauca trasē ar šo mašīnu, teica, ka lielā mērā jūtas līdzīgi kā braucot ar veco auto, vienīgi esot lielāks piespiedējspēks un jūtams, ka tā ir lielāka. Ja tev ir jauns komandas biedrs, vienmēr kaut ko var mācīties, un Lūiss noteikti ir tas, kuru es uzmanīgi vērošu. Būtu stulbi to nedarīt. Komandā, protams, ir arī daudzi citi gudri cilvēki, no kuriem var daudz mācīties."

Pēdējā testu dienā "Mercedes" komandai radās tehniskas problēmas gan rīta sesijā, kas līdz ar to palika gandrīz neizmantota, gan pēcpusdienā, nepilnu stundu pirms darba dienas beigām.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Toto Volfs un Kristians Horners. Foto: Motorsport.com

Cik spējuši nopelnīt F1 komandu vadītāji?

F1 čempionāts ir bagāto cilvēku sports, šeit ļoti daudz nopelna ne vien sportisti, bet arī dažādi vadošie darbinieki. Izteikti līderi starp tiem ir komandu vadītāji, bet īpaši ar savu uzkrāto bagātību izceļas divi - Toto Volfs un Kristians Horners, kuri trases malā pēdējos gados bijuši sīvākie sāncenši.
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Itālijas mediji: Sainss startēs "Mercedes" komandā

Itālijas vadošos preses izdevumus aplidojusi informācija, ka "Mercedes" komanda jau pieņēmusi lēmumu uz 2025. gada "Formula 1" sezonu nolīgt Karlosu Saincu. Par to, ka šobrīd notiek padziļinātas sarunas, jau vēsta arī Eiropas mediji.
Airtons Senna 1984. gada Monako GP lietus sacensībās. Foto: Motorsport.com

86 gadu vecumā miris F1 komandas "Toleman" dibinātājs

No šīs pasaules 86 gadu vecumā šķīries Teds Tolemans, kura izveidotā "Tolaman" sacīkšu komanda startēja F1 pasaules čempionātā pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados.